...

Perfecte pompoen puree

Perfecte pompoen puree

door | okt 18, 2016 | Recepten, Vega, Voor erbij | 3 reacties

Perfecte pompoen puree

Dit recept voor perfecte pompoen puree is zo makkelijk dat je het amper een recept kunt noemen. Het is de basis van veel recepten met pompoen die deze week online komen en ik raad je dan ook zeker aan nooit (maar dan ook NOOIT) kant en klare puree te kopen. Zelf puree maken is gewoon zo ontzettend makkelijk, zoveel lekkerder en een stuk gezonder dan pompoen uit blik. Deze puree is de basis van de koekjes, cakes en smoothies die online komen deze week, maar is misschien nog wel het allerlekkerst als bijgerecht naast een visje of gegrilde groenten als avondeten.

Dit recept is voor ongeveer vier porties en als je deze week net als ik in de pumpkin mood bent kun je het max vier dagen in de koelkast bewaren om er nog meer lekkers mee te maken. Er komen namelijk nog heel veel recepten aan waarin je deze puree kunt gebruiken. Maar je kunt het ook in porties invriezen zodat je het kunt bewaren voor een andere keer.

Perfecte pompoen puree. Gezond avondeten, Glutenvrije avondeten, Gezonde foodblogger recepten, Gezond en lekker avondeten, Zelf pompoen puree maken

Dit heb je nodig voor vier porties

  • 1 flespompoen, van ongeveer 800 gram

Echt. That’s it. 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en halveer de pompoen.

Leg de pompoen met het vruchtvlees naar boven op een bakplaat en schuif voor drie kwartier tot een uur in de oven. Om te checken of de pompoen zacht is prik je er in met een vork.

Laat de pompoen even afkoelen en verwijder de draadjes en de zaden. De zaden kun je schoon spoelen en droog roosteren in een koekenpan zodat ze lekker knapperig worden. Schep vervolgens met een lepel het vruchtvlees eruit. Doe alles in een kom, haal de staafmixer er doorheen voor een extra glad resultaat en klaar is kees!

Gember en kruiden als tijm, rozemarijn of salie combineren heerlijk met pompoen dus voeg er vooral een snuf van toe om de puree nog lekkerder te maken. Doe dit alleen bij de portie die je gaat eten voor het geval je de andere porties wil gebruiken voor smoothies en baksels

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Alexandra

    Hallo, super website!
    Lukt dit ook met anders soorten pompoen? Ik heb er nog een ronde groene liggen. Tot nu toe heb ik altijd de rode hokaido gehad. Deze kun je met schil koken (voor de tijd natuurlijk in stukjes snijden). Maar de oven variante wil ik ook graag testen!

    Groet,

    Antwoord
  2. Elisa van Dam

    Ook lekker met een pepertje, bieslook en lente ui! De meer ‘exotische’ versie haahha.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *