...

Perfecte pompoen puree

Perfecte pompoen puree

door | okt 18, 2016 | Recepten, Vega, Voor erbij | 3 reacties

Perfecte pompoen puree

Dit recept voor perfecte pompoen puree is zo makkelijk dat je het amper een recept kunt noemen. Het is de basis van veel recepten met pompoen die deze week online komen en ik raad je dan ook zeker aan nooit (maar dan ook NOOIT) kant en klare puree te kopen. Zelf puree maken is gewoon zo ontzettend makkelijk, zoveel lekkerder en een stuk gezonder dan pompoen uit blik. Deze puree is de basis van de koekjes, cakes en smoothies die online komen deze week, maar is misschien nog wel het allerlekkerst als bijgerecht naast een visje of gegrilde groenten als avondeten.

Dit recept is voor ongeveer vier porties en als je deze week net als ik in de pumpkin mood bent kun je het max vier dagen in de koelkast bewaren om er nog meer lekkers mee te maken. Er komen namelijk nog heel veel recepten aan waarin je deze puree kunt gebruiken. Maar je kunt het ook in porties invriezen zodat je het kunt bewaren voor een andere keer.

 

Dit heb je nodig voor vier porties

  • 1 flespompoen

Echt. That’s it. 

 

 

Perfecte pompoen puree. Gezond avondeten, Glutenvrije avondeten, Gezonde foodblogger recepten, Gezond en lekker avondeten, Zelf pompoen puree maken

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en halveer de pompoen.

Leg de pompoen met het vruchtvlees naar boven op een bakplaat en schuif voor drie kwartier tot een uur in de oven. Om te checken of de pompoen zacht is prik je er in met een vork.

Laat de pompoen even afkoelen en verwijder de draadjes en de zaden. De zaden kun je schoon spoelen en droog roosteren in een koekenpan zodat ze lekker knapperig worden. Schep vervolgens met een lepel het vruchtvlees eruit. Doe alles in een kom, haal de staafmixer er doorheen voor een extra glad resultaat en klaar is kees!

 

Gember en kruiden als tijm, rozemarijn of salie combineren heerlijk met pompoen dus voeg er vooral een snuf van toe om de puree nog lekkerder te maken. Doe dit alleen bij de portie die je gaat eten voor het geval je de andere porties wil gebruiken voor smoothies en baksels

 

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer
Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Alexandra

    Hallo, super website!
    Lukt dit ook met anders soorten pompoen? Ik heb er nog een ronde groene liggen. Tot nu toe heb ik altijd de rode hokaido gehad. Deze kun je met schil koken (voor de tijd natuurlijk in stukjes snijden). Maar de oven variante wil ik ook graag testen!

    Groet,

    Antwoord
  2. Elisa van Dam

    Ook lekker met een pepertje, bieslook en lente ui! De meer ‘exotische’ versie haahha.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *