Dit recept voor perfecte pompoen puree is zo makkelijk dat je het amper een recept kunt noemen. Het is de basis van veel recepten met pompoen die deze week online komen en ik raad je dan ook zeker aan nooit (maar dan ook NOOIT) kant en klare puree te kopen. Zelf puree maken is gewoon zo ontzettend makkelijk, zoveel lekkerder en een stuk gezonder dan pompoen uit blik. Deze puree is de basis van de koekjes, cakes en smoothies die online komen deze week, maar is misschien nog wel het allerlekkerst als bijgerecht naast een visje of gegrilde groenten als avondeten.
Dit recept is voor ongeveer vier porties en als je deze week net als ik in de pumpkin mood bent kun je het max vier dagen in de koelkast bewaren om er nog meer lekkers mee te maken. Er komen namelijk nog heel veel recepten aan waarin je deze puree kunt gebruiken. Maar je kunt het ook in porties invriezen zodat je het kunt bewaren voor een andere keer.
Dit heb je nodig voor vier porties
- 1 flespompoen
Echt. That’s it.
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 180 graden en halveer de pompoen.
Leg de pompoen met het vruchtvlees naar boven op een bakplaat en schuif voor drie kwartier tot een uur in de oven. Om te checken of de pompoen zacht is prik je er in met een vork.
Laat de pompoen even afkoelen en verwijder de draadjes en de zaden. De zaden kun je schoon spoelen en droog roosteren in een koekenpan zodat ze lekker knapperig worden. Schep vervolgens met een lepel het vruchtvlees eruit. Doe alles in een kom, haal de staafmixer er doorheen voor een extra glad resultaat en klaar is kees!
Gember en kruiden als tijm, rozemarijn of salie combineren heerlijk met pompoen dus voeg er vooral een snuf van toe om de puree nog lekkerder te maken. Doe dit alleen bij de portie die je gaat eten voor het geval je de andere porties wil gebruiken voor smoothies en baksels
Hallo, super website!
Lukt dit ook met anders soorten pompoen? Ik heb er nog een ronde groene liggen. Tot nu toe heb ik altijd de rode hokaido gehad. Deze kun je met schil koken (voor de tijd natuurlijk in stukjes snijden). Maar de oven variante wil ik ook graag testen!
Groet,
Hoi Alexandra, bedankt :D Je kunt de pompoen ook koken inderdaad maar de lekkerste smaak krijg je als je hem in de oven gaart. Als je met een ronde groene pompoen de kabocha bedoelt kun je hier ook puree van maken. En hier vind je een lekker recept voor gevulde kabocha pompoen uit de oven: https://beaufood.nl/gevulde-pompoen-met-kaneel-quinoa-shiitakes-en-geitenkaas/ Liefs, Bo
Ook lekker met een pepertje, bieslook en lente ui! De meer ‘exotische’ versie haahha.