...

Gevulde pompoen met kaneel quinoa, shiitakes en geitenkaas

Gevulde pompoen met kaneel quinoa, shiitakes en geitenkaas

door | okt 15, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 8 reacties

Gevulde pompoen met kaneel quinoa en geitenkaas

Het is pompoenentijd! En ik ben blij, want ohhhh wat kun je toch heerlijke dingen maken met pompoen. Neem bijvoorbeeld de kabocha. Deze groene parel komt uit Japan en heeft heerlijk zoet vruchtvlees. Ideaal om soep mee te maken, te roosteren, bakken óf om te vullen. Dat laatste leek me wel een leuk idee en eerlijk, hoe gaaf is het om zo’n mooie gevulde pompoen op tafel te zetten? En daarnaast is de bereiding belachelijk makkelijk, maar ziet het resultaat eruit alsof je er een levenswerk van hebt gemaakt. Dikke aanrader om dit tijdens een gezellig etentje voor te schotelen aan je gasten!

 

Dit heb je nodig voor deze gevulde pompoen met kaneel quinoa, shiitakes en geitenkaas / twee personen

  • 1 kabocha pompoen
  • 130 gr quinoa
  • 2 flinke eetlepels zachte geitenkaas
  • bakje shiitakes
  • 2 takken peterselie
  • snuf peper en zout
  • scheutje olijfolie
  • 1 tl kaneel

 

Gevulde pompoen met kaneel quinoa en geitenkaas

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Was de pompoen, halveer hem en lepel de pitten eruit. Besprenkel met een beetje olijf olie, wat peper en bak beide helften in de oven gaar in ongeveer 30 minuten. Dit ligt een beetje aan de maat van de pompoen dus check hem na 30 minuten even door erin te prikken. Is het vruchtvlees zacht? Then it’s ready to eat!

Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de bereidingswijze. Giet het overtollige water af en breng op smaak met een snuf peper, zout en kaneel. Snij de peterselie fijn en schep dit er ook doorheen. Bak in een andere pan de shiitakes en schep dit ook door de quinoa.

Haal de pompoen uit de oven, vul beide helften met quinoa en top af met extra peterselie en geitenkaas. Zet alles nog even 5 minuten in de oven.

Genieten maar!

Ik dacht stiekem een beetje dat ik niet genoeg zou hebben aan zo’n klein half pompoentje, maar ik kreeg hem niet eens op! Pompoen is super gezond en ook heel erg machtig. Verkijk je daar dus niet op.

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

8 Comments

8 Reacties

  1. Leonie

    Leuk recept.
    Ik zag in Valencia,mercado central, gevulde pompoen.
    Muskaat pompoen?
    Prachtig.
    Nog geen recept gevonden.
    Iemand nog idee?

    Antwoord
  2. Rosa

    Kan ik dit ook met flespompoen bereiden? Zo ja, bereid ik deze op dezelfde manier?

    Antwoord
    • Bo

      Dat kan zeker Rosa! Je kunt hem op dezelfde manier bereiden. Liefs en eet smakelijk

      Antwoord
  3. Gabriela Canseco

    Ik heb vandaag de pompoen gemaakt. Het was HEERLIJK! En voor morgen: de stoofpot. Ik ben er benieuwd naar!

    Antwoord
    • Bo

      Ahhh yes wat leuk om te horen! Hoop dat het je morgen weer zo lekker smaakt :)

      Antwoord
  4. Suus

    Wat een leuk recept zeg!! Ik kook graag met pompoen :) Vraagje: wat doe jij met de pitjes? Ik heb al verschillende manieren van roosteren geprobeerd, maar t is me nog niet gelukt ze zelf lekker te bakken :( Terwijl ik pompoenpitten echt heerlijk vind door van alles, müsli, koekjes, cake, brood, noem maar op ;)

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Suus, ik vind de pitjes ook super lekker. Ik rooster ze in de oven (10 minuutjes op 180 graden) of ik bak ze een paar minuten in een koekenpan met wat olie. En de pitjes even goed schoonmaken van te voren. Eet smakelijk!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *