Anti-kater voedsel

Tips voor een kleine keuken

Healthfreak or not, de meesten van ons krijgen zo nu en dan toch een keer te maken met de man met de hamer. Ik in ieder geval wel ;) Al moet ik wel zeggen dat ik altijd probeer na elk glas wijn een glas water te drinken en daar ben ik mezelf vaak erg dankbaar voor de volgende morgen. Water is namelijk een van de beste remedies tegen een kater. Maar als je toch ieeetsje te ver bent gegaan, wat kun je dan het beste anti-kater voedsel?

De reden van je hoofdpijn komt veelal door dehydratie  en daardoor verlies je essentiële mineralen als kalium en magnesium. Door een terkort aan bijvoorbeeld kalium kun je hoofdpijn krijgen, duizelig zijn of misselijk worden. Met de volgende voedingsmiddelen krik je dat mineralengehalte weer even op!

 

Bananen

Een banaan zit tjokvol kalium en is daarom het perfecte voedingsmiddel om te nuttigen. Eet hem zo rijp mogelijk en maak er bijvoorbeeld een lekkere smoothie van. Smoothietip: 2 bananen, een scheut amandelmelk, een eetlepel pindakaas en een theelepel cacao.

 

Gevulde avocado uit de oven

 

Avocado’s

Ook weer een grote bron van kalium. Ik heb meestal hartige trek de volgende morgen na een avondje stappen dus een gevulde avocado is een favorietje! En dan het liefst gevuld met een eitje en bieslook uit de oven.. Het recept daarvan vind je hier.

 

Ei 

Een een gekookt ei of bak een lekkere grote omelet. Eieren bevatten een stofje wat cysteïne heet. Dit is een aminozuur wat de alcohol uit je lichaam verdrijft. Cysteïne zit ook in noten, zaden en uien!

 

watermeloen

 

Watermeloen

Misschien niet het handigste fruit om te eten op een brakke morgen maar wel eentje dit vol zit met kalium, magnesium én heeel veel fruitwater. Geef jezelf deze boost en je zult direct verschil merken. Geen zin om een watermeloen te lijf te gaan? Dan zijn sinaasappels of komkommers ook een prima optie.

 

Gember

Gember schijnt ontzettend goed te helpen als je misselijk bent. Dus ben je misselijk de volgende morgen? Drink dan met kleine slokjes een kop verse gember thee met daarin een theelepel honing.

 

Een studie van de Brown University toonde aan dat de kans op een kater groter was bij studenten die rookten tijdens het drinken van alcohol én dat de kater erger kan zijn. Een sigaretje kan, but take it easy :)

 

 

Bron coverfoto

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment
  1. Ahhh dat laatste merk ik echt. De katers zijn veeel minder erg sinds ik gestopt ben met roken. Naja, gestopt? Helaas is alcohol vaak toch de reden voor een sigaretje. Maarrr de minder erge kater is in ieder geval wel een goede motivatie om het te laten (of minder te doen)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.