Met ei gevulde avocado uit de oven

Gevulde avocado uit de oven

Nooit gedacht dat twee simpele ingrediënten elkaars smaken zó kunnen versterken. Ei en avocado, you guys are made for eachother.  Ik kwam ooit een leuk gerechtje tegen op Pinterest met deze ingrediënten. Ennn toevallig had ik nog een halve avocado én een ei in huis dus proberen maar!

En het was het proberen waard want ik gok dat dit een van mijn nieuwe favoriete ontbijtjes of snack gaat worden.. Als ontbijt eet ik er twee en wanneer ik hem eet als snack één. Je kunt hem ook meenemen in een bakje en oppeuzelen op werk, school of waar je dan ook bent. Dit hapje zit bomvol goede voeddingsstoffen, is super lekker, gezond en zo klaar!

 

 

Dit heb je nodig voor twee stuks

  • 1 rijpe avocado
  • 2 kleine eieren
  • Snuf zout
  • Eventueel wat verse bieslook

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Dit is een beetje tricky  want de grootte van de avocado en de eieren kunnen bij iedereen nog wel eens verschillen. Soms krijg ik een gigantische avocado te pakken waarin bijna twee eieren in passen en soms is de avocado zelf de grootte van een ei. Hoe dan ook, verwijder de pit en hol de vruchten een beetje uit. Tik een eitje kapot en laat voorzichtig in de holte glijden. Het is niet erg als je een beetje morst.

Leg de avocado’s op een ovenplaat in de oven en wacht 10 minuutjes tot het ei gaar is.

That’s it!  Bieslookje erop, snufje zout en genieten maar.

3 Comments
  1. Heb vanmorgen de ietsje aangepaste avocado gegeten, met chillivlokken, ei en een schijfje geitenkaas.Zondagmorgen waardig. Dank je.

  2. O yum, dit lijkt me echt heerlijk! Ik ben mega fan van avocado (ik kan zo een hele – of twee – achter elkaar oplepelen), en warm met gebakken ei lijkt het me echt top! Nog nooit geprobeerd op deze manier, ga ik snel doen :) Liefs!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!