...

Met ei gevulde avocado uit de oven

Met ei gevulde avocado uit de oven

Gevulde avocado uit de oven

Nooit gedacht dat twee simpele ingrediënten elkaars smaken zó kunnen versterken. Ei en avocado, you guys are made for eachother.  Ik kwam ooit een leuk gerechtje tegen op Pinterest met deze ingrediënten. Ennn toevallig had ik nog een halve avocado én een ei in huis dus proberen maar!

En het was het proberen waard want ik gok dat dit een van mijn nieuwe favoriete ontbijtjes of snack gaat worden.. Als ontbijt eet ik er twee en wanneer ik hem eet als snack één. Je kunt hem ook meenemen in een bakje en oppeuzelen op werk, school of waar je dan ook bent. Dit hapje zit bomvol goede voeddingsstoffen, is super lekker, gezond en zo klaar!

 

 

Dit heb je nodig voor twee stuks

 • 1 rijpe avocado
 • 2 kleine eieren
 • Snuf zout
 • Eventueel wat verse bieslook

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Dit is een beetje tricky  want de grootte van de avocado en de eieren kunnen bij iedereen nog wel eens verschillen. Soms krijg ik een gigantische avocado te pakken waarin bijna twee eieren in passen en soms is de avocado zelf de grootte van een ei. Hoe dan ook, verwijder de pit en hol de vruchten een beetje uit. Tik een eitje kapot en laat voorzichtig in de holte glijden. Het is niet erg als je een beetje morst.

Leg de avocado’s op een ovenplaat in de oven en wacht 10 minuutjes tot het ei gaar is.

That’s it!  Bieslookje erop, snufje zout en genieten maar.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

 1. Rosita

  Heb vanmorgen de ietsje aangepaste avocado gegeten, met chillivlokken, ei en een schijfje geitenkaas.Zondagmorgen waardig. Dank je.

  Antwoord
  • Bo

   Wat lekker Rosita! De volgende keer eet ik hem ook eens met geitenkaas en chillivlokken :)

   Antwoord
 2. Anniek

  O yum, dit lijkt me echt heerlijk! Ik ben mega fan van avocado (ik kan zo een hele – of twee – achter elkaar oplepelen), en warm met gebakken ei lijkt het me echt top! Nog nooit geprobeerd op deze manier, ga ik snel doen :) Liefs!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *