...

Met ei gevulde avocado uit de oven

Met ei gevulde avocado uit de oven

Gevulde avocado uit de oven

Nooit gedacht dat twee simpele ingrediënten elkaars smaken zó kunnen versterken. Ei en avocado, you guys are made for eachother.  Ik kwam ooit een leuk gerechtje tegen op Pinterest met deze ingrediënten. Ennn toevallig had ik nog een halve avocado én een ei in huis dus proberen maar!

En het was het proberen waard want ik gok dat dit een van mijn nieuwe favoriete ontbijtjes of snack gaat worden.. Als ontbijt eet ik er twee en wanneer ik hem eet als snack één. Je kunt hem ook meenemen in een bakje en oppeuzelen op werk, school of waar je dan ook bent. Dit hapje zit bomvol goede voeddingsstoffen, is super lekker, gezond en zo klaar!

 

 

Dit heb je nodig voor twee stuks

 • 1 rijpe avocado
 • 2 kleine eieren
 • Snuf zout
 • Eventueel wat verse bieslook

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Dit is een beetje tricky  want de grootte van de avocado en de eieren kunnen bij iedereen nog wel eens verschillen. Soms krijg ik een gigantische avocado te pakken waarin bijna twee eieren in passen en soms is de avocado zelf de grootte van een ei. Hoe dan ook, verwijder de pit en hol de vruchten een beetje uit. Tik een eitje kapot en laat voorzichtig in de holte glijden. Het is niet erg als je een beetje morst.

Leg de avocado’s op een ovenplaat in de oven en wacht 10 minuutjes tot het ei gaar is.

That’s it!  Bieslookje erop, snufje zout en genieten maar.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer
Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

 1. Rosita

  Heb vanmorgen de ietsje aangepaste avocado gegeten, met chillivlokken, ei en een schijfje geitenkaas.Zondagmorgen waardig. Dank je.

  Antwoord
  • Bo

   Wat lekker Rosita! De volgende keer eet ik hem ook eens met geitenkaas en chillivlokken :)

   Antwoord
 2. Anniek

  O yum, dit lijkt me echt heerlijk! Ik ben mega fan van avocado (ik kan zo een hele – of twee – achter elkaar oplepelen), en warm met gebakken ei lijkt het me echt top! Nog nooit geprobeerd op deze manier, ga ik snel doen :) Liefs!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *