Met ei gevulde avocado uit de oven

Gevulde avocado uit de oven

Nooit gedacht dat twee simpele ingrediënten elkaars smaken zó kunnen versterken. Ei en avocado, you guys are made for eachother.  Ik kwam ooit een leuk gerechtje tegen op Pinterest met deze ingrediënten. Ennn toevallig had ik nog een halve avocado én een ei in huis dus proberen maar!

En het was het proberen waard want ik gok dat dit een van mijn nieuwe favoriete ontbijtjes of snack gaat worden.. Als ontbijt eet ik er twee en wanneer ik hem eet als snack één. Je kunt hem ook meenemen in een bakje en oppeuzelen op werk, school of waar je dan ook bent. Dit hapje zit bomvol goede voeddingsstoffen, is super lekker, gezond en zo klaar!

 

 

Dit heb je nodig voor twee stuks

  • 1 rijpe avocado
  • 2 kleine eieren
  • Snuf zout
  • Eventueel wat verse bieslook

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Dit is een beetje tricky  want de grootte van de avocado en de eieren kunnen bij iedereen nog wel eens verschillen. Soms krijg ik een gigantische avocado te pakken waarin bijna twee eieren in passen en soms is de avocado zelf de grootte van een ei. Hoe dan ook, verwijder de pit en hol de vruchten een beetje uit. Tik een eitje kapot en laat voorzichtig in de holte glijden. Het is niet erg als je een beetje morst.

Leg de avocado’s op een ovenplaat in de oven en wacht 10 minuutjes tot het ei gaar is.

That’s it!  Bieslookje erop, snufje zout en genieten maar.

Print Friendly, PDF & Email
3 Comments
  1. Heb vanmorgen de ietsje aangepaste avocado gegeten, met chillivlokken, ei en een schijfje geitenkaas.Zondagmorgen waardig. Dank je.

  2. O yum, dit lijkt me echt heerlijk! Ik ben mega fan van avocado (ik kan zo een hele – of twee – achter elkaar oplepelen), en warm met gebakken ei lijkt het me echt top! Nog nooit geprobeerd op deze manier, ga ik snel doen :) Liefs!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.