...

5 x mijn favoriete alcoholvrije drankjes (inclusief zes recepten!)

5 x mijn favoriete alcoholvrije drankjes (inclusief zes recepten!)

5 x mijn favoriete alcoholvrije drankjes + recepten!

Iedereen die mij ook maar een beetje kent weet dat ik intens kan genieten van een goed glas wijn of bubbels. Met een vriend als vinoloog kan dat ook niet anders ;) Onze grootste hobby is samen koken, waarbij Mike bij elk gerecht een mooie wijn uitzoekt. Dit is dan ook een van de dingen die ik het meest mis tijdens mijn zwangerschap. Vino’s! Ik vond het in het begin ontzettend moeilijk om een ander lekker drankje te vinden. Ik drink namelijk geen bier of frisdrank. Ik begin de dag met een kop koffie en ik drink verder de hele dag door water. Af en toe een kop thee. Met mierzoete cocktails maak je mij ook echt niet gelukkig. Dus ja, wat drink je dan in godsnaam als je zwanger bent?! Daar heb ik na zeven maanden en héél veel proeven een antwoord op :D

Allereerste heb ik een scala aan alcoholvrije wijnen geproefd. Sommige waren best prima te doen, maar niets haalt het voor mij bij echte wijn. Behalve de bubbels van Pas de Tout. Deze vond ik ontzettend lekker en heb ik zelfs geschonken aan mijn beste vriendin toen ik haar het grote nieuws ging vertellen. Het is bij ons namelijk nogal gewoon dat er direct een glas wijn in wordt geschonken bij een etentje of borrel en daarom zou het opvallen als we dit pas na een uur zouden doen ;) Mijn eerste alcoholvrije tip is dan ook de alcoholvrije bubbel van pas de tout. Daarna volgen nog vier non-alcoholic toppers. Ik ben er zelfs zo enthousiast over dat ik ze zeker blijf drinken, ook wanneer ik niet meer zwanger ben.

Mocht je nog een goede toevoeging of tip hebben, laat mij dit dan zeker weten! Ik heb nog twee maanden op de teller dus kom maar door ;)

1. De alcoholvrije bubbel Pas Du Tout

Deze alcoholvrije bubbel wordt door meerdere websites de hemel ingeprezen en ik sluit mij hierbij aan. Het is veruit de beste die ik heb gedronken en ik vind dat hij met recht meerdere keren is verkozen tot beste alcoholvrije wijn van Nederland. Het is een frisse, fruitige witte wijn uit de Provence, met een pittig bubbeltje die niet na twee seconden doodslaat. Ze schenken hem onder andere bij Bar Cava (een van mijn favoriete hotspots in Utrecht). Op deze manier kun je toch gezellig mee doen met de rest op en feestje en zit je niet zielig aan tafel met een glas appelsap of een kop thee.

Leuk weetje: je kunt mij niet chagrijniger krijgen door mij als barman te vragen of ik een glas alcoholvrije champagne wil, waarna je vervolgens komt aankakken met een wijnglas vol appelsap gemixt met Spa Rood. MEEN JE DIT?! Lief geprobeerd hoor, maar foei dat je dit vergelijkt met champagne

2. ‘S werelds eerste alcoholvrije spirit Seedlip

De koning der alcoholvrije spirits. Letterlijk, want het is ‘s werelds eerste gedistilleerde non-alcoholische spirit. Seedlip werd in 2015 gelanceerd in Londen en is sindsdien één groot succes. Je ziet de flessen steeds meer in restaurants en dat vind ik super leuk. De spirits bevatten geen calorieën, zijn suikervrij, zoetstofvrij en vrij van kunstmatige toevoegingen. Hieronder vind je de recepten van mijn vier favoriete drankjes met Seedlip!

Citrus Fizz

Meng in een champagneglas 50 ml Seedlip Grove 42 met een klein scheutje sinaasappelsiroop en vul aan met bruiswater. Garneer met een sinaasappelschilletje.

5 x mijn favoriete alcoholvrije drankjes + recepten!

Spice & Tonic

Meng in een hoog glas vol ijs 50 ml Seedlip Spice (by far mijn lievelings) met 125 ml Indian tonic. Garneer met een langwerpige schil grapefruit. Ik doe er zelf altijd nog een takje rozemarijn in.

5 x mijn favoriete alcoholvrije drankjes + recepten!

Rosemary Booch

Vul een tumbler met ijsblokjes en schenk daar 50 ml Seedlip Garden bij. Vul het glas aan met kombucha. Garneer met een takje verse rozemarijn.

5 x mijn favoriete alcoholvrije drankjes + recepten!

Spiced Mule

Vul een hoog glas met ijsblokjes. Schenk daar 50 ml Seedlip Spice, 15 ml gembersiroop en het sap van een partje limoen. Vul aan met bruiswater en garneer met een extra partje limoen.

5 x mijn favoriete alcoholvrije drankjes + recepten!

3. Gimbre

Wederom een toppertje dit! Ik ben in de juiste tijd zwanger, want de alcoholvrije alternatieven vliegen me deze feestdagen om de oren. Gimber is een alcoholvrije drank, of eigenlijk een concentraat, met een pittig karakter. Dimitri Oosterlynck ontwikkelde Gimber in zijn zoektocht naar een alternatief voor alcohol en de frisdranken met een hoge dosis suiker. Dikke dankjewel naar Dimitri, want hij is daar naar mijn mening keihard in geslaagd. Je kunt het drankje op verschillende manieren gebruiken. Als aperitief met bruiswater, als ingrediënt in een cocktail of als warme gemberthee.

Gimber Mojito

 • 25 ml Gimber
 • 60 ml bruiswater
 • 10 ml limoensap
 • 15 ml suikerwater – ik verving dit voor een theelepel honing
 • 12 verse muntblaadjes
 • twee partjes limoen
 • crushed ijs

Doe de muntblaadjes (houd er een paar apart), limoenpartjes en suikerwater in een glas. Roer even door en voeg de Gimber en het limoensap toe. Top af met crushed ijs en vul aan met bruiswater. Garneer met de achtergehouden muntblaadjes en optioneel een schijfje gember.

Gimbery Apple

 • 25 ml Gimber
 • 40 ml appelsap
 • 10 ml limoensap
 • Fever Tree Indian Tonic
 • Optioneel: plakje appel en gember

Doe alle ingrediënten, behalve de tonic, in een cocktailshaker met ijs. Shake voor 30 seconden. Schenk de cocktail in een cocktailglas en voeg twee blokjes ijs toe. Vul het glas aan met de tonic. Garneer met een plakje appel en gember.

5 x mijn favoriete alcoholvrije drankjes + recepten!

4. Affligem Blond 0.0%

Zoals ik al zei ben ik geen groot fan van bier. Tijdens mijn horeca jaren heb ik verschillende bieren geprobeerd, maar ik word er gewoon echt niet vrolijk van. Tot Mike thuiskwam met een zelf samengestelde proeverij van alcoholvrije biertjes. Hij schonk een koude Affligem Blond in een champagneglas – alles smaakt beter in een champagneglas ;) –  en die was verrassend lekker. Het is een zacht fruitig blond biertje, zonder de bittere tonen die je van bier gewend bent. Er liggen sindsdien standaard een paar van deze biertjes in de koelkast.

5. Peroni Libera 0.0%

Ook dit alcoholvrije biertje smaakte me meer dan prima. Hij is iets intenser van smaak dan het biertje hierboven (met citrusachtige en hoppige tonen) en hij heeft een fruitige geur. Ook Peroni drink ik het liefst uit een wijn of champagneglas en natuurlijk direct uit de koelkast zodat hij lekker koel is.

5 x mijn favoriete alcoholvrije drankjes + recepten!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Gezonde warme (walnoot) chocolademelk

Gezonde warme (walnoot) chocolademelk

Deze gezonde warme chocolademelk is ontzettend lekker, romig én voedzaam. En tevens plantaardig! Ik ben de laatste tijd een beetje in tweestrijd wat betreft melk.. Jarenlang dronken we thuis geen dierlijke melk, terwijl met name rauwe melk eigenlijk ontzettend veel...

Lees meer
Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Kelly

  Dankjewel voor deze fantastische lijst!! Ik was onmiddellijk enthousiast omdat ik mezelf volledig herken qua smaak, alleen lust ik ook geen koffie, ik start met een glas melk.. Na een hele dag water wil ik iets met een lekker smaakje, maar de meeste non-alcoholische drankjes zijn dit vaak niet. En soms voel ik me toch wat schuldig tegenover mijn lichaam met elke dag wijn te drinken..
  Seedlip was bij mij het eerste wat mij 100% overtuigde, ik kan niet wachten om jouw lijstje uit te proberen!
  Mijn tweede (en laatste) vondst staat niet bij jou op de lijst, een beetje laat voor jouw zwangerschap, maar misschien vind je het ook wel iets: zeer laag in caloriegehalte..: Spritz van Vendanges. Voor als ik zin heb in een fles lekkers, zoals bij een filmavondje ;)

  Antwoord
  • Bo

   Zwanger of niet, die Spritz van Vandanges ga ik proberen :D En Seedlip is inderdaad helemaal top. Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *