4 x dingen die niet mogen ontbreken op je kersttafel

3 x dingen die niet mogen ontbreken op je kersttafel

December is voor mij een echte feestmaand. Sinterklaas vieren met mijn liefste vriendinnen, ons huis gezellig maken, jarig zijn, stiekem al veel te vroeg beginnen met kerstliedjes neuriën en natuurlijk de twee kerstdagen zelf. Helaas is het niet te doen om alle familie langs te gaan, want dan zouden we twee volle dagen in de auto zitten. Ben je benieuwd hoe mijn kerstdagen eruit zien?

Op kerstavond bak ik alvast het dessert (cheesecake!) voor de dag erna. Ik eet samen met vriendje R. bij papa en ik heb nog geeen idee wat we gaan eten. Wel wat we gaan drinken. Wijn natuurlijk. En dat wijn drinken zetten we ’s avonds voort in een te drukke kroeg in het stadje waar we zijn opgegroeid. Ik ben er al jaren niet geweest en ik heb er zoveel zin in om met hem en de meiden foute kerstliedjes mee te brallen. Daarna rol ik door naar mams haar huis en probeer ik op eerste kerstdag een niet al te erge kater te hebben. Maar dat gaat helemaal lukken want ik ben een echt kerstkind. Als ik wakker word kan ik mezelf al helemaal verheugen op ontbijten bij de kerstboom. En dan maak ik deze amandel crumble uit de oven met rood fruit! Na ons gebruikelijke getreuzel laden we al het lekkers in en rijden we naar familie in Friesland om daar te genieten van een home made kerstdiner. Kip van opa, stoofpeertjes van mama, een voorgerechtje van mijn nichtjes en een dessert a la Beaufood. Tweede kerstdag vier ik samen met mijn liefste. Lekker uitslapen en daarna gezellig langs zijn familie. In de avond geven we een kerstborrel voor vrienden bij ons thuis, waarna we kerstmis keihard af gaan sluiten op een feestje in de stad. Zin innn! Hoe ziet jouw kerst eruit?:)

Even terug naar de moraal van deze blogpost, dingen die niet mogen ontbreken op je kersttafel. Of je nu uitgebreid gaat koken, het gourmetstel uit de kast haalt of het werk lekker aan anderen overlaat, al het eten smaakt tien keer beter als de tafel er mooi uitziet. Ik geef je vier tips waarmee jij je kersttafel binnen een handomdraai omtovert tot een feestje!

 

3 x dingen die niet mogen ontbreken op je kersttafel

Kijk nou eens hoe ver je komt met een takje en een kaneelstokje. Maak van je servetten iets speciaals door er iets leuks omheen te knopen. Dit kunnen bijvoorbeeld ook takjes verse kruiden als rozemarijn en tijm zijn. Of schrijf kleine kaartjes met de namen van je gasten of een lieve kerstwens erop. Met zoiets kleins en persoonlijks tover je gegarandeerd een grote glimlach op iemand gezicht.

3 x dingen die niet mogen ontbreken op je kersttafel

Ik kan niet benadrukken hoeveel sfeer kaarsen geven. Verzamel een paar mooi potten bij elkaar, koop een grote schaal en een paar van die leuke hertjes (of andere kerstachtige objecten) and say hallo to  christmas! Loop even de Xenos, Action of bijvoorbeeld een Blokker binnen en ik weet zeker dat je iets leuks zult vinden.

Oh, en als je waxine lichtjes koopt zorg dan dat je diegene pakt met de langst brandtijd. Niets is zo irritant als om de twee uur nieuwe kaarsjes aan te moeten steken ;)

3 x dingen die niet mogen ontbreken op je kersttafel

Het zijn de kleine dingen die het bijzonder maken. Iets simpels als een zelfgebakken koekje en een takje groen op de borden. En ruil je mooie glimmende bestek eens in voor het oude bestek van oma.  Vintage in helemaal in!

3 x dingen die niet mogen ontbreken op je kersttafel

 

Last but not least, glimmende glazen! Van een stoffig laagje gaat de wijn niet beter smaken. En het licht van de kaarsjes weerkaatst er zo mooi in waardoor het lijkt alsof alles nog meer schittert :) Krijgen jullie er al zin in? Ik in ieder geval wel!

 

 

 

 

Bronnen: Cover foto, foto 1, foto 2, foto 3, foto 4, 
Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.