Warme amandelcrumble met rood fruit

Warme amandelcrumble met rood fruit

Terwijl iedereen druk is met de kerstrecepten voor het diner, droom ik even weg bij het kerstontbijt. Want laten we dat vooral niet vergeten. Lekker even ontspannen wakker worden voordat alle familiedrukte begint met een kop thee, in een dikke badjas bij de kerstboomlichtjes. Love it.

Deze kerst word ik gezellig wakker bij mama en dat betekent.. badderen! Thuis heb ik helaas geen bad dus ik neem het ervan zodra dat kan. En bij zo’n heerlijke ochtend hoort natuurlijk een passend ontbijt, zoals een warme amandelcrumble met rood fruit. Eentje die je alleen even in de oven hoeft te schuiven en er daarna met z’n tweeën van kunt genieten. Ik maak hem met rood fruit om in de kerstsfeer te blijven, maar appel, sinaasappel, peer etc. zullen ook heerlijk smaken. Een eetlepel volle kwark eroverheen nadat hij uit de oven komt maakt hem helemaal af en ik beloof je dat je weg zult smelten bij dit ontbijt. Ikzelf maak hem ook vaak als gezond dessert, zo lekker is ie! Pers een paar sinaasappelen uit en serveer er twee koude glazen sinaasappelsap bij. En heb je wat pure chocolade in huis? Dit kun je er ook over de crumble heen brokkelen. Maak er een feestje van!

 

Nodig voor twee personen

  • 200 gr gemengd rood fruit – ik nam een doosje diepvriesfruit 
  • 60 gr havermout
  • 40 gr amandelmeel
  • 1 el kokosvet
  • kaneel – of koekkruiden
  • 1 el honing honing

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Neem een kleine ovenschaal en doe daar het fruit in. Breng op smaak met honing en kaneel.

Meng in een kommetje met je handen havermout, amandelmeel, kokosvet en honing. Kneed goed door elkaar en schep het daarna over het fruit.

Zet de crumble een half uurtje in de oven.

 

 

Zorg ervoor dat je je niet helemaal volpropt met kerst en je daarna schuldig voelt. Bij kerst hoort lekker eten en ik zal de laatste zijn die iets laat staan omdat het slecht is. Maar ik eet al dat lekkers met mate en trakteer mijn lichaam tussendoor op fruit en een groentesapje. Met deze warme amandelcrumble met rood fruit geef je jezelf in ieder geval al een lekkere én gezonde start!

 

1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!