Zoete aardappelschotel met geitenkaas

Zoete aardappelschotel met geitenkaas

door | jul 22, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 4 reacties

Diner inspiratie, Gezonde foodblogs, Recepten met geitenkaas, Wat eten we vanavond, Zoete aardappel recepten, Zoete aardappel uit de oven, Zoete aardappelschotel met geitenkaas

Soms smaakt iets nóg lekkerder wanneer je wat meer tijd in de bereiding steekt en ziet het er ook nog eens mooier uit. Deze ovenschotel met zoete aardappel en geitenkaas is zeer geschikt voor een gezellig etentje en is super simpel te maken. Serveer er homemade vega burgers bij (zoals deze mega lekkere wortelburgers met kerrie mayo bijvoorbeeld) en een lekkere groene salade of een schaal gestoomde groenten.

Keukenmachine of mes?

De kunst is om de zoete aardappels in zo dun mogelijke plakjes te snijden zodat de randjes lekker knapperig worden in de oven. Dit doe je het snelst met een keukenmachine maar als je die niet in huis hebt kun je ook gewoon een groot en schep mes gebruiken. Wel uitkijken voor je vingers!

 

Zoete aardappelschotel met geitenkaas, Zoete aardappel uit de oven, Zoete aardappel recepten, Gezonde foodblogs, Diner inspiratie, Recepten met geitenkaas, Wat eten we vanavond

 

Dit heb je nodig voor deze zoete aardappelschotel met geitenkaas / twee personen

  • 2 zoete aardappels – zo’n 400 gr
  • 140 gr tomatenpuree
  • paar takjes verse tijm – de blaadjes
  • 65 gr zachte geitenkaas

 

Zoete aardappelschotel met geitenkaas, Zoete aardappel uit de oven, Zoete aardappel recepten, Gezonde foodblogs, Diner inspiratie, Recepten met geitenkaas, Wat eten we vanavond

Zoete aardappelschotel met geitenkaas, Zoete aardappel uit de oven, Zoete aardappel recepten, Gezonde foodblogs, Diner inspiratie, Recepten met geitenkaas, Wat eten we vanavond

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Was de zoete aardappelen en snijd ze in hele dunne plakjes. Neem een kleine ronde ovenschaal en verdeel de tomatenpuree over de bodem. Steek de schijfjes rondom in de ovenschaal zoals op de foto. Schenk er een scheutje olijfolie overheen en breng op smaak met een snuf zout en verse tijm. Houd wat tijm achter.

Zet de ovenschaal voor 30 tot 40 minuutjes in het midden van de oven.

Haal de ovenschaal eruit en verdeel de geitenkaas over en tussen de plakjes aardappel. Zet de oven nog 5 minuutjes terug in de oven.

Garneer de ovenschotel af met nog wat verse tijm en eet smakelijk!

BewarenBewaren

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. P

    Oven hoeveel graden?

    Antwoord
    • Bo

      Zoals in het recept beschreven: 180 graden.

      Antwoord
  2. Rika Lily

    Dit komt zeker en vast op tafel bij ons deze week ! Bedankt ??‍?

    Antwoord
    • Bo

      Graag gedaan :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.