Zoete aardappelschotel met geitenkaas

Diner inspiratie, Gezonde foodblogs, Recepten met geitenkaas, Wat eten we vanavond, Zoete aardappel recepten, Zoete aardappel uit de oven, Zoete aardappelschotel met geitenkaas

Soms smaakt iets nóg lekkerder wanneer je wat meer tijd in de bereiding steekt en ziet het er ook nog eens mooier uit. Deze ovenschotel met zoete aardappel en geitenkaas is zeer geschikt voor een gezellig etentje en is super simpel te maken. Serveer er homemade vega burgers bij (zoals deze mega lekkere wortelburgers met kerrie mayo bijvoorbeeld) en een lekkere groene salade of een schaal gestoomde groenten.

Keukenmachine of mes?

De kunst is om de zoete aardappels in zo dun mogelijke plakjes te snijden zodat de randjes lekker knapperig worden in de oven. Dit doe je het snelst met een keukenmachine maar als je die niet in huis hebt kun je ook gewoon een groot en schep mes gebruiken. Wel uitkijken voor je vingers!

 

Zoete aardappelschotel met geitenkaas, Zoete aardappel uit de oven, Zoete aardappel recepten, Gezonde foodblogs, Diner inspiratie, Recepten met geitenkaas, Wat eten we vanavond

 

Dit heb je nodig voor deze zoete aardappelschotel met geitenkaas / twee personen

  • 2 zoete aardappels – zo’n 400 gr
  • 140 gr tomatenpuree
  • paar takjes verse tijm – de blaadjes
  • 65 gr zachte geitenkaas

 

Zoete aardappelschotel met geitenkaas, Zoete aardappel uit de oven, Zoete aardappel recepten, Gezonde foodblogs, Diner inspiratie, Recepten met geitenkaas, Wat eten we vanavond

Zoete aardappelschotel met geitenkaas, Zoete aardappel uit de oven, Zoete aardappel recepten, Gezonde foodblogs, Diner inspiratie, Recepten met geitenkaas, Wat eten we vanavond

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Was de zoete aardappelen en snijd ze in hele dunne plakjes. Neem een kleine ronde ovenschaal en verdeel de tomatenpuree over de bodem. Steek de schijfjes rondom in de ovenschaal zoals op de foto. Schenk er een scheutje olijfolie overheen en breng op smaak met een snuf zout en verse tijm. Houd wat tijm achter.

Zet de ovenschaal voor 30 tot 40 minuutjes in het midden van de oven.

Haal de ovenschaal eruit en verdeel de geitenkaas over en tussen de plakjes aardappel. Zet de oven nog 5 minuutjes terug in de oven.

Garneer de ovenschotel af met nog wat verse tijm en eet smakelijk!

BewarenBewaren

4 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!