...

Wortelburgers met kerrie mayo

Wortelburgers met kerrie mayo

door | feb 22, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Wortelburgers met kerrie mayo, Gezonde burgers, Vegetarische burgers, Glutenvrije burgers, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Ik bedacht deze week weer een lekker recept voor een vegetarische burger. Deze wortelburgers zijn niet alleen heerlijk als vleesvervanger, ze zijn ook  nog eens tien keer zo gezond doordat ze gemaakt zijn van groenten. Wortel in dit geval. En wortel is dikke vrienden met kerrie (zei mijn inspiratie boek Smaakvrienden Groente editie) dus maakte ik er een simpele kerrie mayo bij. Onderaan het recept vind je ideeën hoe je deze wortelburgers kunt serveren! Bijvoorbeeld tussen een knapperige bol met tomaat, kerrie mayo en kiemen..

 

Dit heb je nodig voor 6 wortelburgers met kerrie mayo

  • 1 winterpeen – zo’n 500 gr
  • 1 ei
  • 400 gr kikkererwten – uit pot
  • 1 el ras el hanout – als je dit niet kunt vinden kan een snuf paprika poeder ook 
  • 1 el honing
  • 50 gr havermout

Voor de mayo

  • 2 el mayo
  • 1 el yoghurt
  • 1 tl kerrie poeder

 

Wortelburgers met kerrie mayo, Gezonde burgers, Vegetarische burgers, Glutenvrije burgers, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Rasp de wortel fijn. Giet de kikkererwten af en prak ze tot puree met een vork. Er morgen nog wat stukjes in zitten. Doe alle ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met een snuf peper en zout.

Schep hoopjes van het wortelmengsel op de bakplaat en vorm ze met een lepel tot rond burgers. Schuif de burgers voor 25 minuutjes de oven in of tot de stevig genoeg zijn.

Maak ondertussen de mayo door de mayonaise, yoghurt en kerrie door elkaar te roeren.

 

Wortelburgers met kerrie mayo, Gezonde burgers, Vegetarische burgers, Glutenvrije burgers, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

 

Je kunt deze burgers serveren als vleesvervanger. Dus bijvoorbeeld naast een groene salade, portie (gestoomde) groenten, gebakken aardappeltjes etc. Of leg de burger tussen een knapperige bol met plakjes tomaat, sla en kerrie mayo

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *