Ik bedacht deze week weer een lekker recept voor een vegetarische burger. Deze wortelburgers zijn niet alleen heerlijk als vleesvervanger, ze zijn ook nog eens tien keer zo gezond doordat ze gemaakt zijn van groenten. Wortel in dit geval. En wortel is dikke vrienden met kerrie (zei mijn inspiratie boek Smaakvrienden Groente editie) dus maakte ik er een simpele kerrie mayo bij. Onderaan het recept vind je ideeën hoe je deze wortelburgers kunt serveren! Bijvoorbeeld tussen een knapperige bol met tomaat, kerrie mayo en kiemen..
Dit heb je nodig voor 6 wortelburgers met kerrie mayo
- 1 winterpeen – zo’n 500 gr
- 1 ei
- 400 gr kikkererwten – uit pot
- 1 el ras el hanout – als je dit niet kunt vinden kan een snuf paprika poeder ook
- 1 el honing
- 50 gr havermout
Voor de mayo
- 2 el mayo
- 1 el yoghurt
- 1 tl kerrie poeder
Zo maak je ze
Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
Rasp de wortel fijn. Giet de kikkererwten af en prak ze tot puree met een vork. Er morgen nog wat stukjes in zitten. Doe alle ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met een snuf peper en zout.
Schep hoopjes van het wortelmengsel op de bakplaat en vorm ze met een lepel tot rond burgers. Schuif de burgers voor 25 minuutjes de oven in of tot de stevig genoeg zijn.
Maak ondertussen de mayo door de mayonaise, yoghurt en kerrie door elkaar te roeren.
Je kunt deze burgers serveren als vleesvervanger. Dus bijvoorbeeld naast een groene salade, portie (gestoomde) groenten, gebakken aardappeltjes etc. Of leg de burger tussen een knapperige bol met plakjes tomaat, sla en kerrie mayo
0 reacties