...

Zoete aardappel risotto uit het Deliciously Ella kookboek – Elke Dag

Zoete aardappel risotto uit het Deliciously Ella kookboek – Elke Dag

Zoete aardappel risotto uit het Deliciously Ella kookboek - Elke Dag, Boek review Deliciously Ella, Veganistische kookboeken, Vegan lifestyle, Vegan recepten, Vegan tips, Veganistische risotto, Beaufood recepten, Lactosevrije risotto, Glutenvrije foodblogs

Veel van jullie zullen Ella misschien al kennen van haar succesvolle blog Deliciously Ella of van een van haar kookboeken die ze de afgelopen jaren gemaakt heeft. Ella heeft zichzelf een veganistische lifestyle aangemeten nadat ze er in 2012 achter kwam een chronische ziekte te hebben. Ze schrapte per direct gluten, zuivel, geraffineerde suiker en bewerkte voeding uit haar eetpatroon en dat resulteerde erin dat ze zichzelf weer gezond en fijn in haar vel voelde én ze zelfs van haar medicijnen af was na 18 maanden. In haar boek schrijft ze dat dit eetpatroon een enorme verandering was voor iemand die voorheen leefde op pasta’s, chocolade en snoep.

Een paar jaar verder en een aantal kookboeken later zijn er ontzettend veel mensen die zich laten inspireren door Ella haar recepten. Ook als je niet veganistisch eet (zoals ik) zijn de recepten die ze maakt super lekker om uit te proberen. Deliciously Ella Elke Dag staat vol recepten voor een lekker ontbijt, gezond eten om mee te nemen, salades, een hoofdstuk met makkelijke doordeweekse maaltijden, koken voor veel mensen en simpele en zoete recepten. Perfect voor elke dag dus! Om jullie kennis te laten maken met een van haar nieuwste kookboeken ‘Deliciously Ella Elke Dag’ heb ik vandaag een van haar recepten voor jullie. Een heerlijke en gezonde variant op risotto maar dan gemaakt van zilvervliesrijst, kokosmelk en zoete aardappel.

Hier kun je Elke Dag Deliciously Ella bestellen

Zoete aardappel risotto uit het Deliciously Ella kookboek - Elke Dag, Boek review Deliciously Ella, Veganistische kookboeken, Vegan lifestyle, Vegan recepten, Vegan tips, Veganistische risotto, Beaufood recepten, Lactosevrije risotto, Glutenvrije foodblogs

Dit heb je nodig voor deze zoete aardappel risotto / 2 personen

Voor de rijst

  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 300 ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el appelciderazijn

Voor de saus

  • 2 zoete aardappels – zo’n 500 gr
  • 1 tl kaneel
  • 50 gr pijnboompitten
  • 2 el appelciderazijn
  • 2 el tahin
  • 1 el sesamolie
  • 3 el edelgist – edelgist wordt vaak door vegans gebruikt als vervanging van kaas. Je kunt dit als niet veganist ook vervangen door Parmezaanse kaas. 
  • 1 tl gemalen komijn
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • handje verse koriander – fijngehakt 
  • 100 gr verse spinazie

 

Zoete aardappel risotto uit het Deliciously Ella kookboek - Elke Dag, Boek review Deliciously Ella, Veganistische kookboeken, Vegan lifestyle, Vegan recepten, Vegan tips, Veganistische risotto, Beaufood recepten, Lactosevrije risotto, Glutenvrije foodblogs

Zoete aardappel risotto uit het Deliciously Ella kookboek - Elke Dag, Boek review Deliciously Ella, Veganistische kookboeken, Vegan lifestyle, Vegan recepten, Vegan tips, Veganistische risotto, Beaufood recepten, Lactosevrije risotto, Glutenvrije foodblogs

Zoete aardappel risotto uit het Deliciously Ella kookboek - Elke Dag, Boek review Deliciously Ella, Veganistische kookboeken, Vegan lifestyle, Vegan recepten, Vegan tips, Veganistische risotto, Beaufood recepten, Lactosevrije risotto, Glutenvrije foodblogs

Zo maak je het

Zet een diepe pan op het vuur en voeg het water, de rijst, kokosmelk, azijn en een snuf zout toe. Laat een minuutje koken en doe daarna de deksel op de pan. Laat alles 30 tot 45 minuten sudderen, tot de rijst gaar is en het vocht is geabsorbeerd.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd 400 gram van de zoete aardappel in blokjes en verspreid deze op de ovenplaat. Sluit af met een snuf zout, peper, kaneel en een scheut olijfolie.

Snijd de overige 100 gram zoete aardappel in blokjes en kook deze zacht in een pan kokend water. Dit duurt zo’n 10 tot 15 minuutjes.

Stop de zacht gekookte aardappel in je keukenmachine samen met een scheut olijfolie, 50 ml water, azijn, tahin, sesamolie, edelgist (of kaas), komijn, citroensap, knoflook en zout. Mix tot een gladde saus. Geen keukenmachine? Doe dit dan met een staafmixer.

Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder olie.

Roer de saus, geroosterde blokjes zoete aardappel, pijnboompitten, koriander en de spinazie door de risotto. Verwarm nog even door tot de spinazie geslonken is.

Geniet ervan!

Zoete aardappel risotto uit het Deliciously Ella kookboek - Elke Dag, Boek review Deliciously Ella, Veganistische kookboeken, Vegan lifestyle, Vegan recepten, Vegan tips, Veganistische risotto, Beaufood recepten, Lactosevrije risotto, Glutenvrije foodblogs

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

    • Bo

      Dit is mijn eerste Ella kookboek en ik vind het echt een onwijze inspiratiebron om lekker veel groenten te eten :D

      Antwoord
  1. Aneta

    Dat klinkt heerlijk. Ik ben gek op risotto. De ingrediënten heb ik toevallig in huis, behalve de appelciderazijn. De kookboeken van Ella ken ik niet dus ik ben heel benieuwd maar het recept

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Aneta, in plaats van appelcide azijn kun je eventueel extra citroensap gebruiken. Liefs en geniet ervan!

      Antwoord
  2. Sanne

    Heerlijk klinkt dit! Ga ik vanavond maken :)

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *