Ik dacht oprecht dat ik best goed kon barbecuen. Oké, het duurt vaak wel even voordat hij aan is en vaak is hij al na een half uur alweer uit, maar ik ben wél vrij creatief met groenten en pakketjes voor op de barbecue met allemaal lekkers erin. Ik vind het heerlijk om buiten te koken en te borrelen met vriendinnen en toen Weber mij een compleet verzorde barbecue aanbood hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik trommelde mijn vriendinnen en familie op, zette kannen met fruitwater klaar, hing kaarsjes in de bomen (0ké bramenstruik) en zette een paar statafels neer. Wijnglazen gepoest en ik was er helemaal klaar voor.
Verzorgde barbecue? Neee joh een workshop!
En toen bleek het dus een workshop te zijn. HAHAHA! Oeps, foutje. Bij een workshop steek je natuurlijk je handen uit de mouwen en betekende in dit geval dat we zelf de gerechten klaar moesten maken. Het was even improviseren met achttien man aan één tafel en uiteindelijk besloot ik teams te maken. Team voorgerecht, team hoofdgerecht en team dessert. Met drie barbecues in de tuin gingen we aan de slag en dat zag er zo uit :D We begonnen met gerookte camembert en glaasjes gazpacho met gegrilde gamba’s.
Homemade gehaktballetjes in een te lekker sausje en gevulde kippetjes
Het hoofdgerecht bestond uit een mix van verschillende gerechten waaronder een hele kip van de barbecue bereid met bier. De rest ging aan de slag met homemade gehaktballetjes met spek eromheen en afgelakt met een té lekker sausje. Gerecht nummer drie bestond uit gevulde kippendij met gorgonzola en bacon. God-de-lijk.
Men neme een verse zalmfilet, wat kruiden, een natte plank, een barbecue en je proeft zalm zoals je nooit eerder proefde. Heerlijk sappig en súper smaakvol.
Dessert van de barbecue
Ook het dessert maakten we van de barbecue. Ananas in cedarwood it is. Grappig, het is zo simpel om te maken met maar een paar ingrediënten en zoooo lekker. Niet zo gek op ananas? Banaan met chocolade en karamel is ook erg goed te doen. Je snijd een banaan open (laat hem wel in de schil) en vult hem vervolgens met stukjes chocolade en reepjes dadel. Wikkel de banaan in folie, even op de barbecue en smullen maar!
Top avond!
Kortom: het was een onwijs gezellige en heerlijke avond. Ik heb het ontbijt de volgende dag maar even overgeslagen want ik zat bommetje vol. Ik sluit deze blog af met een enthousiaste foto van mij en Mike en ik hoop dat je inspiratie hebt opgedaan voor je eigen barbecue avondjes.
Liefs!
Ziet er allemaal heel lekker uit zeg, en lijkt me erg gezellig om met een groepje te doen!
Het was ook heel erg leuk :D