Nog twee dagen en dan is het alweer 2018. Ik kijk met heel veel plezier terug op het afgelopen jaar en ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe. Ik vind het zo ónwijs tof om elke dag met Beaufood bezig te zijn en er staan een paar hele mooie en spannende uitdagingen klaar voor 2018. Online blijf ik zeer actief (er komt zelfs een nieuwe website aan..), maar ook offline ga ik héél veel leuks ondernemen. Ook wil ik al heel lang meer doen met mijn Youtube kanaal en daar ga ik volgend jaar eindelijk tijd voor vrij maken. Ik vind het suuuper leuk om video’s te maken, dus naast de recepten op mijn blog kun je ook af en toe mee spieken in mijn keuken hoe het er daar aan toe gaat :D
Maar eerst proosten we nog even op het afgelopen jaar. Voor welke momenten ben jij dankbaar en kijk je met een glimlach op terug? Ik ben benieuwd. Voor iedereen die het thuis gezellig maakt met de jaarwisseling heb ik een lekker recept voor een feestelijke hapje uit de oven. Makkelijk, heel erg lekker en vriendelijk voor de lijn. Je wilt natuurlijk niet uit je jurkje knappen ;)
Dit heb je nodig voor deze vijgenhapjes met geitenkaas en serranoham / 8 stuks
- 8 verse vijgen
- 8 plakjes serranoham
- 100 gr geitenkaas
- 2 el truffelolie
- 8 walnoten
- 1 tl honing
- snuf zwarte peper
- paar takjes tijm als garnering
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Spoel de vijgen even schoon onder de kraan en snijd ze kruislings in zodat ze open vallen. Snijd ze niet helemaal door, het moet een geheel blijven.
Leg de vijgen op de ovenplaat. Vul ze met een plak serranoham, geitenkaas en sluit af met een snuf zwarte peper en honing. Schuif de plaat voor 10 tot 15 minuten in de oven.
Serveer de warme vijgen in kleine schaaltjes of op een grote houten plank. Maak af met truffelolie, tijm en een walnootje.
Deze hapjes staan leuk op tafel tijdens de borrel, maar ze doen het ook goed als een amuse! Of maak ze als voorgerecht. Serveer in dat geval twee vijgen per persoon
0 reacties