...

Vijgenhapjes met geitenkaas en serranoham

Vijgenhapjes met geitenkaas en serranoham

door | dec 29, 2017 | Hartige hapjes, Recepten, Voorafjes | 0 Reacties

Beaufood recepten, Borrelhapjes geitenkaas, Gezonde borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Glutenvrije borrelhapjes, Vijgenhapjes met geitenkaas en serranoham

Nog twee dagen en dan is het alweer 2018. Ik kijk met heel veel plezier terug op het afgelopen jaar en ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe. Ik vind het zo ónwijs tof om elke dag met Beaufood bezig te zijn en er staan een paar hele mooie en spannende uitdagingen klaar voor 2018. Online blijf ik zeer actief (er komt zelfs een nieuwe website aan..), maar ook offline ga ik héél veel leuks ondernemen. Ook wil ik al heel lang meer doen met mijn Youtube kanaal en daar ga ik volgend jaar eindelijk tijd voor vrij maken. Ik vind het suuuper leuk om video’s te maken, dus naast de recepten op mijn blog kun je ook af en toe mee spieken in mijn keuken hoe het er daar aan toe gaat :D

Maar eerst proosten we nog even op het afgelopen jaar. Voor welke momenten ben jij dankbaar en kijk je met een glimlach op terug? Ik ben benieuwd. Voor iedereen die het thuis gezellig maakt met de jaarwisseling heb ik een lekker recept voor een feestelijke hapje uit de oven. Makkelijk, heel erg lekker en vriendelijk voor de lijn. Je wilt natuurlijk niet uit je jurkje knappen ;)

 

Beaufood recepten, Borrelhapjes geitenkaas, Gezonde borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Glutenvrije borrelhapjes, Vijgenhapjes met geitenkaas en serranoham

Beaufood recepten, Borrelhapjes geitenkaas, Gezonde borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Glutenvrije borrelhapjes, Vijgenhapjes met geitenkaas en serranoham

 

Dit heb je nodig voor deze vijgenhapjes met geitenkaas en serranoham / 8 stuks

  • 8 verse vijgen
  • 8 plakjes serranoham
  • 100 gr geitenkaas
  • 2 el truffelolie
  • 8 walnoten
  • 1 tl honing
  • snuf zwarte peper
  • paar takjes tijm als garnering

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Spoel de vijgen even schoon onder de kraan en snijd ze kruislings in zodat ze open vallen. Snijd ze niet helemaal door, het moet een geheel blijven.

Leg de vijgen op de ovenplaat. Vul ze met een plak serranoham, geitenkaas en sluit af met een snuf zwarte peper en honing. Schuif de plaat voor 10 tot 15 minuten in de oven.

Serveer de warme vijgen in kleine schaaltjes of op een grote houten plank. Maak af met truffelolie, tijm en een walnootje.

 

Beaufood recepten, Borrelhapjes geitenkaas, Gezonde borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Glutenvrije borrelhapjes, Vijgenhapjes met geitenkaas en serranoham

Deze hapjes staan leuk op tafel tijdens de borrel, maar ze doen het ook goed als een amuse! Of maak ze als voorgerecht. Serveer in dat geval twee vijgen per persoon

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *