...

Vijgenhapjes met geitenkaas en serranoham

Vijgenhapjes met geitenkaas en serranoham

Beaufood recepten, Borrelhapjes geitenkaas, Gezonde borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Glutenvrije borrelhapjes, Vijgenhapjes met geitenkaas en serranoham

Nog twee dagen en dan is het alweer 2018. Ik kijk met heel veel plezier terug op het afgelopen jaar en ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe. Ik vind het zo ónwijs tof om elke dag met Beaufood bezig te zijn en er staan een paar hele mooie en spannende uitdagingen klaar voor 2018. Online blijf ik zeer actief (er komt zelfs een nieuwe website aan..), maar ook offline ga ik héél veel leuks ondernemen. Ook wil ik al heel lang meer doen met mijn Youtube kanaal en daar ga ik volgend jaar eindelijk tijd voor vrij maken. Ik vind het suuuper leuk om video’s te maken, dus naast de recepten op mijn blog kun je ook af en toe mee spieken in mijn keuken hoe het er daar aan toe gaat :D

Maar eerst proosten we nog even op het afgelopen jaar. Voor welke momenten ben jij dankbaar en kijk je met een glimlach op terug? Ik ben benieuwd. Voor iedereen die het thuis gezellig maakt met de jaarwisseling heb ik een lekker recept voor een feestelijke hapje uit de oven. Makkelijk, heel erg lekker en vriendelijk voor de lijn. Je wilt natuurlijk niet uit je jurkje knappen ;)

 

Beaufood recepten, Borrelhapjes geitenkaas, Gezonde borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Glutenvrije borrelhapjes, Vijgenhapjes met geitenkaas en serranoham

Beaufood recepten, Borrelhapjes geitenkaas, Gezonde borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Glutenvrije borrelhapjes, Vijgenhapjes met geitenkaas en serranoham

 

Dit heb je nodig voor deze vijgenhapjes met geitenkaas en serranoham / 8 stuks

  • 8 verse vijgen
  • 8 plakjes serranoham
  • 100 gr geitenkaas
  • 2 el truffelolie
  • 8 walnoten
  • 1 tl honing
  • snuf zwarte peper
  • paar takjes tijm als garnering

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Spoel de vijgen even schoon onder de kraan en snijd ze kruislings in zodat ze open vallen. Snijd ze niet helemaal door, het moet een geheel blijven.

Leg de vijgen op de ovenplaat. Vul ze met een plak serranoham, geitenkaas en sluit af met een snuf zwarte peper en honing. Schuif de plaat voor 10 tot 15 minuten in de oven.

Serveer de warme vijgen in kleine schaaltjes of op een grote houten plank. Maak af met truffelolie, tijm en een walnootje.

 

Beaufood recepten, Borrelhapjes geitenkaas, Gezonde borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Glutenvrije borrelhapjes, Vijgenhapjes met geitenkaas en serranoham

Deze hapjes staan leuk op tafel tijdens de borrel, maar ze doen het ook goed als een amuse! Of maak ze als voorgerecht. Serveer in dat geval twee vijgen per persoon

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Notentoast met gebakken paddenstoelen en gepocheerd ei

Notentoast met gebakken paddenstoelen en gepocheerd ei

Het mag je vast niet ontgaan zijn dat ik dagelijks lief, leed en vooral eten deel op Instagram. En zo ook vaak mijn dagelijkste gezonde lunches. Vorig jaar was er een periode waarin ik volgens mij wel honderd keer hetzelfde recept liet zien tijdens de lunch, omdat ik...

Lees meer
Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *