...

Tonijn tartaar met avocado en sesam

Tonijn tartaar met avocado en sesam

door | dec 7, 2016 | Kerstrecepten, Recepten, Vis, Voorafjes | 4 reacties

Tonijn tartaar met avocado en sesam, Voorgerechten met tonijn en avocado, Gezonde voorgerechten, Glutenvrije voorgerechten, Gezonde en lekkere voorgerechten, Recepten van Beaufood. Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodbloggers, Lekkere kerstrecepten vis

Tonijn tartaar met avocado en sesam is een gerecht dat ik regelmatig maak als voorgerecht tijdens een etentje. Het is gezond, lekker en zo gemaakt. De mooie ronde vorm van het tartaartje krijg je door middel van een kookring. Echt de moeite waard om aan te schaffen! De metalen ring kost maar en paar euro en ik heb die van mij al jaren. Hij is verkrijgbaar bij kookwinkels of bijvoorbeeld bij de keukenafdeling bij de Bijenkorf. Ook handig voor wanneer je steak tartaartjes maakt of wanneer je een dessert op een mooie manier wilt presenteren. Maar als uitsteekvorm voor koekjes werkt hij ook príma.

Deze tonijn tartaar kun je eventueel een paar uur van te voren klaar maken zodat je hem voor het serveren alleen nog op de borden hoeft te scheppen. Voeg in dat geval een kneepje extra citroensap toe om het verkleuren van de avocado tegen te gaan.

 

Dit heb je nodig voor 2 tonijn tartaartjes met avocado en sesam

  • 300 gr verse tonijn
  • 1/2 rode ui – gesnipperd
  • 1 avocado
  • sap van een part citroen
  • 1 tl sesam olie
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes + extra voor erop
  • paar takjes verse dille
  • 2 tl zure room
  • optioneel: vier geroosterde sneetjes stokbrood voor erbij

 

Tonijn tartaar met avocado en sesam, Voorgerechten met tonijn en avocado, Gezonde voorgerechten, Glutenvrije voorgerechten, Gezonde en lekkere voorgerechten, Recepten van Beaufood. Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodbloggers, Lekkere kerstrecepten vis

 

Zo maak je het

Snijd de tonijn in hele kleine blokjes. Doe hetzelfde met de avocado.

Neem een grote kom en schep hierin de tonijn, avocado, citroensap, sesamzaadjes en sesam olie door elkaar. Breng op smaak met een snuf peper en zout.

Leg de kookring op een bord en schep de helft van het tonijnmengsel erin. Druk aan met een lepel en schuif de ring er voorzichtig weer af. Maak zo ook het tweede tartaartje.

Strooi nog wat sesamzaadjes over de tartaartjes en sluit af met op elke tonijn tartaar een theelepel zure room en dille.

 

 

Wijnsuggestie van Mike: bij dit gerecht kun je een mooie sauvignon blanc Sancerre schenken. De lichte vettigheid van de tonijn en het frisse van de citroen gaan perfect samen met het groene en strakke karakter van de Sancerre

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Anita

    He Bo, ik heb net een andere variant gemaakt. Ook met ring. Eerst onderop blokjes tomaat met rode ui gemengd. Dan een laagje avocadoblokjes en daarop een laagje mooie rode tonijnblokje. Kikoman sojasaus erover druppelen en ook de sesamzaadjes erover. Wasabi ernaast. Ook heerlijk

    Antwoord
    • Bo

      Mmmm klinkt goed Anita! Liefs, Bo

      Antwoord
  2. Anneloes

    Hoi Bo!

    Ik hou ontzettend van tonijn, én avocado. Dit is dus een must-try! Voor de verse tonijn: hoeft deze niet gebakken? Ik eet normaal wel eens een tonijnsteak maar die bak ik altijd aan.

    Thanks!

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Anneloes, de tonijn gebruik je rauw in dit recept dus je hoeft hem niet te bakken. Liefs en geniet ervan!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *