...

Romige blauwe bessen smoothie / In perfecte conditie – Ellen hoog

Romige blauwe bessen smoothie / In perfecte conditie – Ellen hoog

Romige blauwe bessen smoothie / In perfecte conditie - Ellen hoog

Voor kerst kreeg ik van mijn lieve nichtje dit geweldig motiverende boek: In perfecte conditie van Ellen Hoog. Eigenlijk heb ik dit cadeau idee gepikt van een van mijn vriendinnen die dit boek kreeg voor Sinterklaas (fijn he, al die feestdagen!). Ik bladerde er doorheen en de eerste pagina maakt me meteen al blij. Avocado’s! I LOVE avocado’s. 

Dit boek is geschreven door Ellen Hoog, een Nederlandse top hockeyster die er naast een perfecte conditie ook een super healthy levenstijl op na houdt. En wat die healthy levensstijl precies inhoudt beschrijft zij stap voor stap in dit boek. De hoofdstukken wisselen elkaar af met recepten voor een gezond ontbijt, healthy breaks, lunch, diner en power snacks. Volgens Ellen staat gezond eten en bewust sporten onlosmakelijk met elkaar verbonden en daarom vind je in dit boek ook hoofdstukken die vol staan met fijne oefeningen die je in de sportschool óf gewoon lekker thuis kunt doen.

 

Romige blauwe bessen smoothie / In perfecte conditie - Ellen hoog

 

De meeste recepten eindigen met culi tip en/of sport tip over hoe je kunt variëren, het gerecht het leukste presenteert, handig meeneemt, wat het doet voor je lichaam, op welk moment (voor, tijdens of na je work-out) je het gerecht het beste kunt eten, etc.

 

Romige blauwe bessen smoothie / In perfecte conditie - Ellen hoog

 

 

Het zal je niet verrassen als ik zeg dat ik vrij veel kookboeken in huis heb. Maar een combinatie tussen recepten én een gezonde levensstijl is nieuw voor mij. Dit boek is perfect voor wanneer je er vol tegenaan wilt gaan en iedere dag wel een klein steuntje in je rug kunt gebruiken. Ik pak het erbij ter motivatie, voor inspiratie in de sportschool of wanneer ik op zoek ben naar een recept dat geschikt is om te eten voordat je gaat sporten. Of tenminste, een uur of twee voordat je gaat sporten. Aldus Ellen.

 

Romige blauwe bessen smoothie / In perfecte conditie - Ellen hoog

 


Het eerste recept dat ik maakte uit dit boek was de romige blauwe bessen smoothie met amandel. Er staat alleen dat het recept voor twee glazen is.. Maar dat waren dan wel twee hele kleine glaasjes dus de volgende keer verdubbel ik het recept als Mike ook mee wil drinken ;)

 

Dit heb je nodig voor 2 glazen / of 1 groot glas

 • 200 ml sojamelk
 • 75 gr blauwe bessen
 • 1 banaan
 • 5 rauwe, ongepelde amandelen
 • 5 ijsklontjes – dit kun je weglaten als je niet beschikt over een krachtige blender
 • mespunt gemalen kaneel

 

Zo maak je het

Pureer alle ingrediënten in een blender tot een romige smoothie. Dit duurt ongeveer 20 seconden.

Verdeel de smoothie over twee glazen. Als je hem even laat staan wordt deze wat dikker, ook lekker!

 

Romige blauwe bessen smoothie / In perfecte conditie - Ellen hoog

 

 

Sporttip uit het boek: Een heerlijke hersteller voor na het sporten. De vetten uit amandelen versterken namelijk de lichaamscellen, zodat celbeschadiging wordt tegengegaan. Kaneel helpt mee hoge pieken in je bloedsuikerspiegel te voorkomen en is rijk aan magnesium, dat zorgt voor ontspanning van spieren en zenuwen

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Esther

  Heerlijk recept weer Bo! Kun je een keer een artikel maken over welke keukenmachines jij gebruikt, ik ben bijvoorbeeld heel erg benieuwd wat voor blender jij hebt. Ik heb een grote Philips, maar hij is bijna aan zijn einde merk ik ;) Ik gebruik hem echt iedere dag voor meerdere dingen. Ik heb een aantal keer gelezen over de Vitamix, maar zou het echt de moeite waard zijn om zoveel te besteden aan een blender??

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Esther, dat kan zeker een keer doen! Op dit moment gebruik ik ook een blender van Philips en mijn slowjuicer is van Hurom. Ik heb de producten van Vitamix zelf nog nooit gebruikt, maar ik weet wel dat het zeker de moeite waard is om te investeren in goede apparatuur. De levensduur is vaak een stuk langer en de machine is vaak ook krachtiger. Dit werkt fijn in de keuken. Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *