Risotto van bospeen uit het kookboek van Niven Kunz – Groente!

RISOTTO VAN BOSPEEN UIT HET KOOKBOEK VAN NIVEN KUNZ – GROENTE!

Niven Kunz. Een creatief culinair brein van 33 jaar met al sinds zijn 24e een Michelin-ster op zijn naam. Ongelofelijk toch? Hij is gek op groenten en kookt daarom volgens het 80/20 principe. Zijn restaurant NIVEN is voor de derde keer verkozen tot beste groenterestaurant van Nederland en het kon daarom ook niet anders dat hij dit jaar een geweldig nieuw kookboek uitbracht waarin groenten de hoofdrol spelen. Ook ik ben onwijs gek op groenten en elke dag weer ontdek ik verschillende manieren om groenten te bereiden. Simpelweg koken is er allang niet meer bij, maar toch hoor ik nog best veel mensen om mij heen klagen dat groenten ‘saai’ en smakeloos zijn. Vind ik ook niet gek als je je broccoli helemaal slap kookt. Dat kan natuurlijk anders! Voor iedereen die inspiratie of een duwtje in de rug kan gebruiken wat betreft groenten: koop dit boek! Vraag hem als cadeau, bestel hem online of blader hem stiekem door in de winkel. Er zijn zoveel lekkere manieren om groenten te bereiden en te combineren en dit boek gaat jou dit allemaal vertellen.

Risotto van bospeen uit het kookboek van Niven Kunz - Groente!, Groenten kookboeken, Gezonde kookboeken, Beaufood kookboek, Kookboek met vegetarische recepten, Vegetarische risotto, Risotto maken wortelsap, Risotto maken zonder bouillon

Risotto van bospeen uit het kookboek van Niven Kunz - Groente!, Groenten kookboeken, Gezonde kookboeken, Beaufood kookboek, Kookboek met vegetarische recepten, Vegetarische risotto, Risotto maken wortelsap, Risotto maken zonder bouillon

Risotto van bospeen uit het kookboek van Niven Kunz - Groente!, Groenten kookboeken, Gezonde kookboeken, Beaufood kookboek, Kookboek met vegetarische recepten, Vegetarische risotto, Risotto maken wortelsap, Risotto maken zonder bouillon

Risotto van bospeen uit het kookboek van Niven Kunz - Groente!, Groenten kookboeken, Gezonde kookboeken, Beaufood kookboek, Kookboek met vegetarische recepten, Vegetarische risotto, Risotto maken wortelsap, Risotto maken zonder bouillon

Niet vegetarisch

Anders dan je misschien zou denken bestaat dit boek niet enkel uit vegetarische recepten. Niven laat je op een andere manier naar de samenstelling van je maaltijd kijken, dus eerst naar de groenteboer en daarna pas bedenken of er een stukje vlees of vis bij je maaltijd past. Soms is het een toevoeging en soms is het helemaal niet nodig om er persé een kipfilet of stukje zalm bij te eten. Vaak is die denkwijze andersom en dat is zonde want groenten zijn zo veelzijdig en heerlijk. Mits je ze op een lekkere manier bereidt! Dit kookboek is daar perfect voor. De recepten zijn eenvoudig te maken en zonder een al te uitgebreid ingrediëntenlijstje. Voorgerechten, soepen, snacks en desserts, als je wilt kun je er een compleet diner mee koken. Hieronder vind je het recept van een van mijn lievelingsrecepten uit dit boek. Romige wortel risotto met gegrilde bospeentjes. JUM!

 

Risotto van bospeen uit het kookboek van Niven Kunz - Groente!, Groenten kookboeken, Gezonde kookboeken, Beaufood kookboek, Kookboek met vegetarische recepten, Vegetarische risotto, Risotto maken wortelsap, Risotto maken zonder bouillon

 

Dit heb je nodig voor deze risotto van bospeen a vier personen

  • 300 gr risotto rijst
  • 1 l wortelsap
  • teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • 12 bospenen
  • 4 eieren
  • verse peterselie ter garnering

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de bospenen, snijd het groen ervan af en halveer ze de penen. Leg ze naast elkaar op de ovenplaat en besprenkel ze met olijfolie. Breng op smaak met een snuf zwarte peper en zeezout.

Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de risotto rijst en knoflook toe en bak de risotto rijst totdat de korrels glazig zijn. Schep af en toe om. Schenk 1/4 van het wortelsap erbij en schenk weer 1/4 deel erbij wanneer het eerste deel is opgenomen. Ga zo door tot al het wortelsap is opgenomen. Proef de risotto en voeg naar smaak peper en zout toe.

Breng een pannetje met water aan de kook en voeg een scheutje azijn toe. Tik de eieren voorzichtig kapot en laat ze (wederom voorzichtig) in kleine schaaltje glijden. Schenk wanneer het water kookt één ei per keer in het water totdat hij gepocheerd is. Oftewel het eiwit gestold maar het eigeel nog lekker smeuïg. Haal de eitjes eruit met een schuimspaan of een grote lepel.

Verdeel de risotto over vier borden, leg er een paar geroosterde bospenen naast en sluit af met een gepocheerd ei.

Eet smakelijk!

Deze pagina afdrukken? Klik dan hier.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

4 Comments
  1. Dat ziet er wel heel lekker uit, wij verkopen schaduwdoeken aan mensen. Wij krijgen regelmatig de vraag of wij voor barbecue misschien ook recepten weten uit ervaring. Vaak staan wij met een mond vol tanden in plaats van eten, maar ik ga de volgende keer deze blog adviseren aan onze klanten 🙂

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond