Pindakaas bliss balls (KIDS)

Pindakaas bliss balls (KIDS)

door | jul 13, 2021 | KIDS, KIDS, Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 0 Reacties

Pindakaas bliss balls

Pindakaas bliss balls. Een van Louen zijn favoriete tussendoortjes. Bliss balls zijn zoete balletjes gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Vaak zijn dat dadels en pindakaas of notenpasta. Je maakt ze heel eenvoudig door de ingrediënten te mixen en er daarna met de hand kleine balletjes van te draaien. Het voordeel van bliss balls als tussendoortje is dat je ze in de vriezer kunt bewaren en daardoor heb je er altijd wel een paar op voorraad. Handig! Perfect voor wanneer je (of je kleintje) trek hebt in iets zoets. Ook zijn ze mega handig mee te nemen voor onderweg. Het komt regelmatig voor dat ik tóch iets langer onderweg ben met Louen dan verwacht en dan is het heel fijn – lees: héél fijn – als je iets te snacken hebt voor je kleine.

Pindakaas bliss balls

Zoet zonder suiker

Deze kleine balletjes zijn heerlijk zoet zonder dat je gebruik maakt van geraffineerde suikers. De bliss balls bevatten enkel natuurlijke suikers afkomstig van dadels en daarbij ook nog eens een portie gezonde vetten van pindakaas en het amandelmeel. In plaats van pindakaas maak ik deze bliss balls ook wel eens van cashew,- of amandelpasta. Ook heerlijk! Het liefst kies je trouwens voor grote en zachte dadels. Die werken het makkelijkst en zijn daarnaast ook het meest smaakvol. Als je deze balletjes met de hand maakt, week de dadels dan eerst een kwartiertje in een kom water. Daar worden ze zachter van.

Geniet van deze lekkere pindakaas bliss balls! Laat je me weten hoe ze smaakten?

Pindakaas bliss balls

Dit heb je nodig voor deze pindakaas bliss balls / 8 stuks

  • 80 gr dadels
  • 90 gr pindakaas
  • 30 gr amandelmeel – havermout kan ook
  • 1/2 tl ceylon kaneel
  • 1 tl citroensap + 1 tl citroenrasp

 

Zo maak je ze

Ontpit de dadels. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en zet hem aan tot alles gemengd is tot een plakkerig deeg. Je kunt dit ook gewoon met de hand doen. Werkt ook prima, maar het duurt wat langer en je handen plakken daarna waarschijnlijk aan elkaar, but that’s it. 

Rol met de hand 8 kleine balletjes van het pindakaas deeg. Je kunt de balletjes eventueel nog door wat amandelmeel rollen.

Bewaar de pindakaas bliss balls in een afgesloten bakje. (tip: ik vind deze bakjes altijd erg fijn). Je kunt ze twee weken in de koelkast bewaren of invriezen. Uit de vriezer zijn trouwens direct eetbaar, aangezien de bliss balls niet bevriezen door de dadelsuikers. Ze zijn dan alleen wat kouder! Tipje voor tijdens warme zomerdagen :)

Pindakaas bliss balls

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.