...

Pindakaas bliss balls (KIDS)

Pindakaas bliss balls (KIDS)

door | jul 13, 2021 | KIDS, KIDS, Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 0 Reacties

Pindakaas bliss balls

Pindakaas bliss balls. Een van Louen zijn favoriete tussendoortjes. Bliss balls zijn zoete balletjes gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Vaak zijn dat dadels en pindakaas of notenpasta. Je maakt ze heel eenvoudig door de ingrediënten te mixen en er daarna met de hand kleine balletjes van te draaien. Het voordeel van bliss balls als tussendoortje is dat je ze in de vriezer kunt bewaren en daardoor heb je er altijd wel een paar op voorraad. Handig! Perfect voor wanneer je (of je kleintje) trek hebt in iets zoets. Ook zijn ze mega handig mee te nemen voor onderweg. Het komt regelmatig voor dat ik tóch iets langer onderweg ben met Louen dan verwacht en dan is het heel fijn – lees: héél fijn – als je iets te snacken hebt voor je kleine.

Pindakaas bliss balls

Zoet zonder suiker

Deze kleine balletjes zijn heerlijk zoet zonder dat je gebruik maakt van geraffineerde suikers. De bliss balls bevatten enkel natuurlijke suikers afkomstig van dadels en daarbij ook nog eens een portie gezonde vetten van pindakaas en het amandelmeel. In plaats van pindakaas maak ik deze bliss balls ook wel eens van cashew,- of amandelpasta. Ook heerlijk! Het liefst kies je trouwens voor grote en zachte dadels. Die werken het makkelijkst en zijn daarnaast ook het meest smaakvol. Als je deze balletjes met de hand maakt, week de dadels dan eerst een kwartiertje in een kom water. Daar worden ze zachter van.

Geniet van deze lekkere pindakaas bliss balls! Laat je me weten hoe ze smaakten?

Pindakaas bliss balls

Dit heb je nodig voor deze pindakaas bliss balls / 8 stuks

  • 80 gr dadels
  • 90 gr pindakaas
  • 30 gr amandelmeel – havermout kan ook
  • 1/2 tl ceylon kaneel
  • 1 tl citroensap + 1 tl citroenrasp

 

Zo maak je ze

Ontpit de dadels. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en zet hem aan tot alles gemengd is tot een plakkerig deeg. Je kunt dit ook gewoon met de hand doen. Werkt ook prima, maar het duurt wat langer en je handen plakken daarna waarschijnlijk aan elkaar, but that’s it. 

Rol met de hand 8 kleine balletjes van het pindakaas deeg. Je kunt de balletjes eventueel nog door wat amandelmeel rollen.

Bewaar de pindakaas bliss balls in een afgesloten bakje. (tip: ik vind deze bakjes altijd erg fijn). Je kunt ze twee weken in de koelkast bewaren of invriezen. Uit de vriezer zijn trouwens direct eetbaar, aangezien de bliss balls niet bevriezen door de dadelsuikers. Ze zijn dan alleen wat kouder! Tipje voor tijdens warme zomerdagen :)

Pindakaas bliss balls

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *