...

Pindakaas bliss balls (KIDS)

Pindakaas bliss balls (KIDS)

door | jul 13, 2021 | KIDS, KIDS, Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 0 Reacties

Pindakaas bliss balls

Pindakaas bliss balls. Een van Louen zijn favoriete tussendoortjes. Bliss balls zijn zoete balletjes gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Vaak zijn dat dadels en pindakaas of notenpasta. Je maakt ze heel eenvoudig door de ingrediënten te mixen en er daarna met de hand kleine balletjes van te draaien. Het voordeel van bliss balls als tussendoortje is dat je ze in de vriezer kunt bewaren en daardoor heb je er altijd wel een paar op voorraad. Handig! Perfect voor wanneer je (of je kleintje) trek hebt in iets zoets. Ook zijn ze mega handig mee te nemen voor onderweg. Het komt regelmatig voor dat ik tóch iets langer onderweg ben met Louen dan verwacht en dan is het heel fijn – lees: héél fijn – als je iets te snacken hebt voor je kleine.

Pindakaas bliss balls

Zoet zonder suiker

Deze kleine balletjes zijn heerlijk zoet zonder dat je gebruik maakt van geraffineerde suikers. De bliss balls bevatten enkel natuurlijke suikers afkomstig van dadels en daarbij ook nog eens een portie gezonde vetten van pindakaas en het amandelmeel. In plaats van pindakaas maak ik deze bliss balls ook wel eens van cashew,- of amandelpasta. Ook heerlijk! Het liefst kies je trouwens voor grote en zachte dadels. Die werken het makkelijkst en zijn daarnaast ook het meest smaakvol. Als je deze balletjes met de hand maakt, week de dadels dan eerst een kwartiertje in een kom water. Daar worden ze zachter van.

Geniet van deze lekkere pindakaas bliss balls! Laat je me weten hoe ze smaakten?

Pindakaas bliss balls

Dit heb je nodig voor deze pindakaas bliss balls / 8 stuks

  • 80 gr dadels
  • 90 gr pindakaas
  • 30 gr amandelmeel – havermout kan ook
  • 1/2 tl ceylon kaneel
  • 1 tl citroensap + 1 tl citroenrasp

 

Zo maak je ze

Ontpit de dadels. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en zet hem aan tot alles gemengd is tot een plakkerig deeg. Je kunt dit ook gewoon met de hand doen. Werkt ook prima, maar het duurt wat langer en je handen plakken daarna waarschijnlijk aan elkaar, but that’s it. 

Rol met de hand 8 kleine balletjes van het pindakaas deeg. Je kunt de balletjes eventueel nog door wat amandelmeel rollen.

Bewaar de pindakaas bliss balls in een afgesloten bakje. (tip: ik vind deze bakjes altijd erg fijn). Je kunt ze twee weken in de koelkast bewaren of invriezen. Uit de vriezer zijn trouwens direct eetbaar, aangezien de bliss balls niet bevriezen door de dadelsuikers. Ze zijn dan alleen wat kouder! Tipje voor tijdens warme zomerdagen :)

Pindakaas bliss balls

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *