Ontspannen in 16 seconden | Stressloos door het leven met Davidji

Een tijdje geleden was ik te gast bij een geweldige workshop, gegeven door de Amerikaanse meditatie guru Davidji. Zijn komst werd enthousiast aangekondigd bij RTL Boulevard maar ik had geen idee wie de beste man was. Nu ben ik ook echt een leek op het gebied van meditatie, maar zou ik er wel graag meer over willen leren. Want hebben jullie dat ook wel eens? Dat je in bed ligt en dat je hoofd maar niet wil stoppen met denken? Soms spring ik zelfs wel eens uit bed omdat me iets te binnenschiet en dat wil ik dan meteen opschrijven zodat ik het niet vergeet. Dit kunnen recepten zijn, ideeën voor mijn blog, verjaardagen, events, mailtjes en gá zo maar door. KOM MAAR OP MET DIE MEDITATIE! Ik word er af en toe helemaal gek van.

Nu ben ik (nog?) niet het type dat zichzelf een half uur per dag in een kleermakerszit wringt met mijn ogen dit, gedachten op een rijtje zettend. Of proberen de gedachten even helemáál uit mijn hoofd te wapperen. Davidji gaf een goed voorbeeld over je gedachten controleren en de voordelen daarvan:

 

Soms probeer je op een naam te komen maar het lukt je maar niet hem te herinneren. Je geeft het op, gaat verder met iets anders en ineens plopt de naam in je hoofd op. Hebbes! Zie je wat er gebeurde? Je liet iets los, verzette je aandacht en zo gaf je je brein de tijd rustig verder te denken, op de achtergrond

 

Dit voorbeeld slaat precies op mij want ik heb dit zooo vaak. Je hoeft jezelf dus niet een half uur in de perfecte setting te maneuvreren om te mediteren. Gewoon even je gedachten verzetten en een paar tellen een zijn met je ademhaling is al meditatie. En dat spreekt mij aan want hoe graag ik het ook wil, ik heb geen tijd/zin/ander-smoesje om dagelijks een half uur te mediteren. Davidji’s 16 seconden meditatie is echt iets voor mij. Benieuwd geworden naar Davidji? Hij bracht een boek uit en ik nam het mee naar Ibiza. Ik krijg gewoon heimwee bij het zien van deze foto, want het was zooo heerlijk daar.. Ik heb hem niet helemaal uit maar ik vond wat ik las super bruikbaar. Het is een fijn boek om in huis te hebben en er af en toe bij te pakken als je in de mood bent voor zelfontwikkeling. Must have als je het mij vraagt :)

 

Pss.. Op deze foto chillde ik hem keihard bij El Chirinquito, een gewéldige strandtent op Ibiza. Volgende week vertel ik jullie meer over deze hotspot!
Print Friendly, PDF & Email
2 Comments
  1. Wat een leuk berichtje :). Even 16 seconden mediteren, dat kan ik soms ook wel gebruiken ja haha. Ik ben sinds kort weer begonnen met mediteren met Headspace, dat is elke keer tien minuten. Mocht je iets anders willen beginnen / iets willen om mee te beginnen, dan is Headspace een super dikke aanrader. Je krijgt uitleg met mooie illustraties en het is heel ontspannen zonder teveel druk op het ‘goed doen’ van de meditatie of iets dergelijks.
    Als het boek tegenkom zal ik het zeker eens openslaan, ben heel benieuwd geworden :).
    Liefs!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!