Mango taart met amandelbodem van Oh My Pie!

Mango taart met amandelbodem van Oh My Pie!

Mango taart met amandelbodem van Oh My Pie!, Boek van Oh My Pie, Glutenvrije kookboeken, Glutenvrij bakken, Glutenvrije verjaardag taarten, Suikervrije bakboeken, Glutenvrije kwarktaart, Suikervrije kwarktaart, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodems, Glutenvrije foodblogs

Glutenvrij en gezond bakken, daar heb je een flinke dosis aan creativiteit voor nodig én een beetje kennis want niet alle glutenvrije ingrediënten matchen even lekker bij elkaar. Je wilt natuurlijk wel dat je cake lekker smeuïg is en je taart perfect van smaak. En daar was daar ineens Marike van Oh My Pie, koningin van de glutenvrije taarten, cakes en koekjes! Marike heeft coeliakie en in plaats van te mokken bij alles wat ze niet kan eten kookt en bakt ze erop los. Ik kan uit ervaring zeggen dat ze ontzettend lekkere recepten bedenkt want ik heb er al een aantal gemaakt. En ze waren allemaal zó lekker.. Daarom was ik ook super blij dat Marike aankondigde een eigen Oh My Pie kookboek te gaan maken.

En daar ligt hij dan te shinen op mijn keukentafel. De persoonlijkheid van Marike spat ervan af en ik kan niet anders zeggen dat ik intens vrolijk word van dit boek. Pak dit boek erbij als je zin hebt om een verjaardagtaart te bakken, een heerlijk ontbijtje of een hartig tussendoortje. Dit boek is de bakbijbel voor iedereen die gezond en glutenvrij wil genieten. Bedankt Marike voor dit prachtige boek!

Deze mango taart met amandelbodem van Oh My Pie! komt uit Oh My Pie kookboek. De bodem smaakt geweldig en is gemaakt van amandelmeel en havermout met daarbovenop een vulling van yoghurt, verse mango en een zuurtje van citroensap. Het originele recept is lactosevrij, maar ik gebruikte in dit geval gewoon normale yoghurt. Echt, MAAK deze taart :D

Mango taart met amandelbodem van Oh My Pie!, Boek van Oh My Pie, Glutenvrije kookboeken, Glutenvrij bakken, Glutenvrije verjaardag taarten, Suikervrije bakboeken, Glutenvrije kwarktaart, Suikervrije kwarktaart, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodems, Glutenvrije foodblogs

Mango taart met amandelbodem van Oh My Pie!, Boek van Oh My Pie, Glutenvrije kookboeken, Glutenvrij bakken, Glutenvrije verjaardag taarten, Suikervrije bakboeken, Glutenvrije kwarktaart, Suikervrije kwarktaart, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodems, Glutenvrije foodblogs

Mango taart met amandelbodem van Oh My Pie!, Boek van Oh My Pie, Glutenvrije kookboeken, Glutenvrij bakken, Glutenvrije verjaardag taarten, Suikervrije bakboeken, Glutenvrije kwarktaart, Suikervrije kwarktaart, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodems, Glutenvrije foodblogs

Oh My Pie bakboek bestellen? Klik dan hier.

Dit heb je nodig voor deze mango taart met amandelbodem

Voor de bodem

  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr havermout – glutenvrij
  • 3 el honing
  • 3 el kokosolie
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Voor de vulling

  • 600 gr volle yoghurt – kokosyoghurt voor lactosevrije variant
  • 4 el honing
  • 6 blaadjes gelatine
  • 2 el citroensap
  • 100 gr mango

Voor de bovenlaag

  • 200 gr mango
  • 1 el honing
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 blaadjes gelatine

 

Mango taart met amandelbodem van Oh My Pie!, Boek van Oh My Pie, Glutenvrije kookboeken, Glutenvrij bakken, Glutenvrije verjaardag taarten, Suikervrije bakboeken, Glutenvrije kwarktaart, Suikervrije kwarktaart, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodems, Glutenvrije foodblogs

Mango taart met amandelbodem van Oh My Pie!, Boek van Oh My Pie, Glutenvrije kookboeken, Glutenvrij bakken, Glutenvrije verjaardag taarten, Suikervrije bakboeken, Glutenvrije kwarktaart, Suikervrije kwarktaart, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodems, Glutenvrije foodblogs

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 170 graden en bekleed een springvorm (van 18 cm) met bakpapier. Vet de randen in met een beetje kokosvet.

Doe de ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed alles met je handen tot een mooi deeg. Als het deeg te droog is voeg je een klein scheutje water toe. Bekleed de vorm met het deeg en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem. Zet de vorm voor een kwartiertje in de oven.

Ga verder met de vulling. Roer de honing door de yoghurt en en bewaar een klein beetje van dit mengsel in een apart bakje, zo’n 2 eetlepels. Week de blaadjes gelatine in een bakje koud water.

Breng het citroensap in een pannetje bijna aan de kook. Zet het vuur uit, knijp de blaadjes gelatine uit en roer dit door de citroen. Blijf roeren om klontjes te voorkomen. Schenk beetje bij beetje de yoghurt bij de citroen en blijf goed roeren. Schenk de helft van dit mengsel in de springvorm. Zet de vorm even in de koelkast zodat alles op kan stijven.

Pureer alle mango tot puree en schep 100 gram door de overgebleven helft van het yoghurt mengsel. Als de eerste laag uit de koelkast stijf genoeg is schenk je de tweede laag eroverheen. Zet de taart daarna weer in de koelkast.

Tijd voor de laatste laag. Of zoals Marike het noemt, ‘het gouden tapijtje’. Week de twee velletjes gelatine weer in een bakje koud water. Roer de overige 200 gram mango puree door de honing en het citroensap. Warm dit op in een pannetje, knijp de blaadjes gelatine uit en meng dit erdoorheen. Als de taart uit de koelkast goed is opgesteven schenk je het mango mengsel eroverheen.

Pak de apart gehouden yoghurt erbij en maak hiermee een mooie swirl over de taart. Ik deed dit met een satéprikker.

En nu het moeilijkste..  In de koelkast en wachten maar! Zo’n drie uurtjes.

Mango taart met amandelbodem van Oh My Pie!, Boek van Oh My Pie, Glutenvrije kookboeken, Glutenvrij bakken, Glutenvrije verjaardag taarten, Suikervrije bakboeken, Glutenvrije kwarktaart, Suikervrije kwarktaart, Gezonde taartbodem, Glutenvrije taartbodems, Glutenvrije foodblogs

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

46 Comments

46 Reacties

  1. RUTTEN FREDDY

    ik vond dit recepten zo heerlijk dat ik al drie keer gemaakt hebt met verschillende bloem en honing

    Antwoord
  2. Mireille

    Hoi! Paar vraagjes…
    – Kan deze taart ook in een rechthoekige/vierkante bakvorm? Of breekt de korst dan? Kun je in dat geval de opstaande rand weglaten en de randen bekleden met bakpapier of valt het dan uit elkaar?
    – Als ik dit recept x 1,5 of 2 doe, kan dat en is dan alleen de opstijftijd langer?
    – Voor hoeveel personen is het originele recept?
    Dank!

    Antwoord
    • Bo

      Hoi! Ik heb de taart nog nooit in een rechthoekige vorm gemaakt maar dat moet kunnen denk ik? Ik zou de opstaande rand (voor de stevigheid) niet weglaten. Je kunt dit recept prima verdubbelen. De opstijftijd zal misschien een half uurtje langer zijn dan. Dit taartje is voor 4 – 6 personen ongeveer. Liefs, Bo

      Antwoord
  3. Sarah

    Ik heb mango vervangen voor aardbei, passievrucht toegevoegd en aan het yogurtmengsel drie verschillende soorten natuurlijke kleurstof zodat we een aardbeien-unicorn variant kregen. Errug lekker! Overigens heb ik wel meer gelatine nodig bij al mijn varianten dan in dit recept vermeld staan… echt een top recept wel!

    Antwoord
  4. Brigitte Van banning

    Ik wil deze taart maken, maar kan ik het zonder problemen in mijn oven bakken voor iemand met coeliakie??

    Antwoord
  5. Leny

    Is er iets waarmee ik de honing kan vervangen? Ik eet KHA en ‘honing’ staat op de eet-dit-niet-lijst..

    Antwoord
    • Bo

      Ja hoor, je kunt dit bijvoorbeeld vervangen door ahornsiroop, rijstsiroop of agave!

      Antwoord
  6. Lara

    Hoi,
    Ik heb de taart gemaakt en in plaats van gelatine agar agar gebruikt maar hij is niet stijf geworden helaas.
    Voor de vulling heb ik de agar agar samen met de citroensap in een pannetje op laag vuur vermengd en daarna de yoghurt erbij gedaan en geroerd.
    Voor de bovenste laag de citroensap en de agar agar op laag vuur vermengd en daarna de mangopuree erdoor geroerd.
    Ik weet niet zo goed of ik het goed heb gedaan omdat ik nergens een duidelijke beschrijving kan vinden hoe je agar agar moet gebruiken.
    Ik hoor graag van je.
    Groetjes Lara

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Laura! Ik kan vanaf hier ook helaas niet zien waar het fout is gegaan.. Ik heb tot nu toe alleen maar goede reacties gehad over deze taart, dus ik gok dat het mis is gegaan bij de agar agar. Ik heb de beschrijving van het gebruik van agar agar expres weggelaten omdat dit nogal kan verschillen per soort. Je kunt het beste op de achterkant van de verpakking van de agar agar kijken, daar staat precies hoe je het moet gebruiken. Liefs! Bo

      Antwoord
    • CAROLINE

      Agar Agar mag je nooit gebruiken met melkproducten…..Anders stijft het niet op. En er is yoghurt in het recept.

      Antwoord
      • Bo

        Agar agar is juist vier maal zo sterk als gelatine en ik gebruik het in vrijwel al mijn kwarktaarten. Of die nou met plantaardige of met melkproducten zijn gemaakt. Kan allemaal :D

        Antwoord
    • Carla

      Hoi Lara,

      Zover ik weet is het belangrijk dat het mengsel met de agar agar minimaal een temperatuur van 80 graden Celcius moet hebben bereikt. Wellicht is dat het probleem geweest.

      Groeten,
      Carla

      Antwoord
  7. Lilian

    Waar kan je kokosolie mee vervangen? Zonnebloem?
    Alles in huis behalve de kokosolie?

    Antwoord
  8. Ivonne

    Ik ben benieuwd, had niet alle ingrediënten in huis, dus heb ik de yoghurt vervangen door kwark en citroen door sinaasappel. Ik ben nu aan het wachten…….

    Antwoord
    • Bo

      En en en?:D

      Antwoord
      • Krystal

        Kan je deze ook met haverzemelen maken ipv havermout?

        Antwoord
  9. Ratna

    Kan je ook ahornsiroop gebruiken in plaats van honing

    Antwoord
  10. Grace van der Ent

    Ziet erg lekker eruit! Ook een makkelijke recept! Maar ben allergisch voor mango dus ga ik proberen met andere fruit. ?

    Antwoord
  11. Henriette

    Heb de taart gemaakt, had weinig amandelmeel, aangevuld met kokosmeel. Had niet genoeg voor de rand, dan maar zonder! Heerlijk! Vind bodem vaak droog, maar deze is erg lekker! Voor herhaling vatbaar

    Antwoord
  12. Mirjam

    Vandaag deze taart op een verjaardag geserveerd en goed mee gescoord. Ik heb hem gemaakt met perzik uit blik in plaats van mango. Een deel van de honing vervangen door het siroop uit blik…

    Antwoord
  13. Margo

    Bedankt voor het delen! Een goede vriend van me heeft suikerziekte en ik heb de honing vervangen door stevia.
    Hij was er erg blij mee, smaakte prima.
    Bij een koemelk allergie vervang ik de yoghurt voor soyayoghurt ook heel lekker!
    Maar in de basis heb je een goed recept nodig en dat is dit?.

    Antwoord
  14. Joyce

    Vandaag gemaakt en hij was heerlijk!!!

    Antwoord
  15. Eline

    Hallo, kan je deze taart ook een dag van tevoren maken, of wordt de bodem dan te zacht en zompig?

    Antwoord
    • Bo

      Nee hoor, je kunt hem prima een dag van te voren maken :)

      Antwoord
      • Geertje Tijssen

        Kan ik de mango vervangen door frambozen?

        Antwoord
        • Bo

          Ja hoor, proberen maar :D Ik zou iets meer zoetstof toevoegen dan, aangezien framboos minder zoet smaakt dan mango.

  16. Annie

    Hij is heerlijk!
    Heb je hier een “voedingswaarde lijstje” van?

    Antwoord
    • Bo

      Thanks! Nee helaas :)

      Antwoord
  17. Carry

    Kan ik deze taart (in punten) invriezen?

    Antwoord
  18. Anita

    Kan dit ook met havermeel ipv havermout want dat heb ik nog in huis

    Antwoord
  19. Jayne Djaidoen

    Ik heb de taart gemaakt en hij zag er prachtig uit en smaakte heerlijk! Ik dacht eerst dat de yoghurt niet zou opstijven, maar dat is gelukkig wel gebeurd. Ik zou in het recept zetten om eerst te wachten totdat de bodem wat afgekoeld is voordat je de eerste laag vulling erop giet. Anders blijft de yoghurt te lang dun. De bodem vond ik ook zalig, wat een geweldig idee om dit met amandelmeel en havermout te maken. Ik ga deze taart snel weer maken.

    Antwoord
    • Bo

      Bedankt voor je leuke reactie Jayne! Fijn dat hij lekker smaakte én er mooi uitzag :D Liefs, Bo

      Antwoord
  20. Kim

    Kun je de havermout ook weglaten en alleen amandeleel gebruiken?

    Antwoord
    • Bo

      Dit heb ik niet uitgeprobeerd Kim maar ik weet bijna zeker dat dit wel moet lukken! Zorg wel dat je fijn havermout gebruikt, anders wordt de bodem te korrelig. Liefs, Bo

      Antwoord
  21. Johanneke

    Ik wil liever geen gelatine gebruiken. Waar kan ik dat door vervangen? Ik wil hem maken voor morgen, dan wordt ons zoontje 1!

    Antwoord
    • Bo

      Je kunt bijvoorbeeld agar agar in plaats van gelatine gebruiken. Gefeliciteerd met jullie zoontje :D Liefs, Bo

      Antwoord
  22. Lieke

    Hoelang is de bereidingstijd? Ik ga deze taart morgen als paas toetje maken!

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Lieke, je bent er een klein uurtje mee bezig (exlusief afkoeltijd) maar dan heb je ook wat. Ik hoop dat hij in de smaak viel :D Liefs, Bo

      Antwoord
      • Cindy

        Kan ik ook diepvries mango gebruiken als jet volledig ontdooit is?

        Antwoord
        • Bo

          Ja hoor!

  23. Lianne

    Oh, wauw! Wat een prachtige taart. Vind ik altijd mooi, dat mensen die een ‘eetbeperking’ hebben zelf aan de slag gaan met producten die ze wel mogen.

    Antwoord
    • Bibi

      Het ging allemaal zo goed, tot de vorm open ging, hij zakte zo in . Niet goed gerezen. Ruim 5 uur in de koelkast. Volgende keer maar weer proberen ipv gewone yoghurt maar met Griekse als dat kan tenminste.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.