De naam van het recept zegt het al: dit hummus party plateau is een lust voor het oog en staat fantastisch op tafel tijdens borrels, verjaardagen, noem maar op. Méga simpel te maken ook. Maak dit plateau af met je favoriete toppings en serveer er toastjes, flatbread, stokbrood of nacho’s bij.
De hummus kun je een dag van te voren klaarmaken zodat je het plateau op het moment zelf alleen nog maar hoeft te versieren met toppings. Kies voor ingrediënten met felle kleuren zoals granaatappelpitjes en verse groene kruiden. Geen less is more, leef je vooral uit! Het fijne aan dit recept is dat het geschikt is voor grotere borrels. Krijg je veel familie op bezoek of een hele bups vriendinnen? No problemo, dan verdubbel je gewoon het recept.
Wil je glutenvrij snacken? Klik hier voor mijn recept voor mediterraan glutenvrij flatbread. Heerlijk in combinatie met dit hummus party plateau!
Dit heb je nodig voor dit hummus party plateau / 4 tot 6 personen als hapje
- 800 g kikkererwten in blik
- 3 el witte tahini
- teentje knoflook
- 3 el citroensap
- 8 el goede olijfolie
- snuf zeezout
- optioneel: 2 el zure room – Call me crazy, maar ik vind dit romige zuurtje heerlijk door hummus
Voor erop
- 100 gr granaatappelpitjes
- 200 gr kalamata olijven – ontpit
- 200 gr zongedroogde tomaatjes
- een handje pitloze rode druiven – gehalveerd
- een handje fijngehakte peterselie
- 1 el sumakpoeder – dit is een kruidig poeder gemaakt van de besjes van de sumakplant. Het heeft een friszure smaak en ik ben er gék op. Ik strooi het over salades, guacamole en hummus. Het is helaas alleen nog verkrijgbaar bij de grotere of Oosterse supermarkten, maar je kunt het heel makkelijk online bestellen!
Dit is ook lekker!
- ansjovis
- knoflookgamba’s
- gerookte makreel
- geitenkaas
- feta
- blauwe kaas
- gebakken halloumi
Zo maak je het
Giet het vocht van de kikkererwten af en spoel na met water. Pel het teentje knoflook. Stop alle ingrediënten voor de hummus in je keukenmachine en blend tot je een egale massa hebt. Proef even en voeg naar smaak nog wat citroensap of snuf zout toe.
Smeer de hummus uit over een mooi groot bord. Garneer met de toppings en serveer met toastjes, flatbread, stokbrood of nacho’s!
wat een prachtig idee!!!