Hartige muffins van havermout met geitenkaas. Een week zonder geitenkaas is een week niet geleefd zullen we maar zeggen, haha. Ik heb sinds ik zwanger ben – mocht je het grote nieuws gemist hebben: in deze video vertel ik je er ALLES over! :D – enórm veel zin in koolhydraten. Een dikke snee brood, een lekker bord pasta, gebakken aardappeltjes en ga zo maar door. Ik heb niet het streven om tijdens mijn zwangerschap 100 kilo aan te komen, dus ik eet gewoon lekker waar mijn lichaam behoefte aan heeft, maar kies daarbij wel zoveel mogelijk voor voedzame (complexe) koolhydraten. Zoals groenten, bonen, granen en zaden. Daarbij ben ik iets hongeriger dan normaal en dan is het wel fijn dat een tussendoortje lekker vult. Neem bijvoorbeeld deze hartige muffins. Ze zijn glutenvrij, gemaakt van havermout (vult goed), courgette (hallo groenten) en geitenkaas (mijn grote liefde). Ik deed er als topping een klodder zelfgemaakte vijgen-jam op die ik laatste maakte (dat recept vind je hier) en die combi was he-le-maal geweldig. Hieronder vind je het recept!
Dit heb je nodig voor deze hartige havermout muffins met geitenkaas en vijgen-jam / 8 stuks
- 200 gr havermeel – Hiervoor vermaal je havermout fijn tot meel. Je kunt ook kant en klaar havermeel kopen.
- 2 biologische eieren
- 200 gr geraspte courgette
- 40 gr zonnebloemolie
- 160 ml (haver)melk – Gewone melk of een ander soort plantaardige melk kan ook
- 120 gr geraspte geitenkaas
- 1 tl bakingsoda
- 1 flinke tl ras el hanout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Liefst hete lucht.
Was de courgette en rasp 200 gram met een grove rasp. Meng de courgette met een spatel in een kom met de eieren, zonnebloemolie en havermelk.
Schep de havermout, geraspte geitenkaas, bakingsoda en een flinke theelepel ras el hanout erdoor. Voeg ook een snuf zout en peper toe. Je hebt nu een vrij dik beslag en dat is precies wat we willen!
Vet een muffinvorm in. Verdeel het beslag over acht holtes. Schuif de vorm voor 30 minuten in het midden van de oven.
Laat de hartige havermout muffins met geitenkaas afkoelen en haal ze uit de vorm. Eventueel met behulp van een klein lepeltje.
Serveer ze met een flinke klodder verse vijgenjam :D
Bewaar ze drie dagen in een afgesloten bak in de koelkast of max drie maanden in de vriezer.
0 reacties