Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

door | mei 25, 2020 | Lunch, Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 5 reacties

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Tijdens mijn zwangerschap kon ik er geen genoeg van krijgen. Bijna negen maanden lang aten we elke ochtend pannenkoeken! Heeeerlijk haha.. Ik maak altijd een dubbele portie en de rest bewaar ik dan in de koelkast voor de volgende dag. Deze glutenvrije boekweit pannenkoeken zijn heerlijk als ontbijt met notenpasta en banaan, blauwe bessen en volle kwark óf gewoon ouderwets met stroop of poedersuiker. Ook als lunch zijn ze trouwens  top! Vul de boekweit pannenkoeken bijvoorbeeld met gegrilde courgette en feta of met deze super romige zelfgemaakte hummus en geroosterde paprika.

Geniet ervan!

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije boekweit pannenkoeken /

  • 300 gr boekweitmeel
  • 500 ml plantaardige melk – bijvoorbeeld havermelk of amandelmelk 
  • 2 eieren
  • snufje zout

 

Zo maak je het

Klop de ingrediënten met een garde tot een glad beslag, samen met een snuf zout.

Laat een koekenpan goed heet worden. Verhit een klontje boter of kokosvet, schep een pollepel van het beslag in de pan en draai de pan zodat je het beslag mooi verspreid. Bak de flensjes twee minuten per kant.

Bewaar de gebakken flensjes afgedekt op een bord en bak door tot je 6 tot 8 pannenkoeken hebt. Serveer ze warm of koud. Je kunt ze tot twee dagen bewaren in de koelkast.

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

  1. Marieke de Kruyf

    Hoi kan dit recept ook met rijstemelk

    Antwoord
  2. Ylona van der Stel

    MMMM te lekker hoor!!

    Antwoord
  3. Hellen

    Bij mij lukken ze niet goed. Het lijkt wel alsof t beslag te dik is ofzo.

    Antwoord
    • Bo

      Klein scheutje extra melk toevoegen aan het beslag als deze te dik is?

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.