...

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

door | mei 25, 2020 | Lunch, Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 6 reacties

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Tijdens mijn zwangerschap kon ik er geen genoeg van krijgen. Bijna negen maanden lang aten we elke ochtend pannenkoeken! Heeeerlijk haha.. Ik maak altijd een dubbele portie en de rest bewaar ik dan in de koelkast voor de volgende dag. Deze glutenvrije boekweit pannenkoeken zijn heerlijk als ontbijt met notenpasta en banaan, blauwe bessen en volle kwark óf gewoon ouderwets met stroop of poedersuiker. Ook als lunch zijn ze trouwens  top! Vul de boekweit pannenkoeken bijvoorbeeld met gegrilde courgette en feta of met deze super romige zelfgemaakte hummus en geroosterde paprika.

Geniet ervan!

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije boekweit pannenkoeken /

  • 300 gr boekweitmeel
  • 500 ml plantaardige melk – bijvoorbeeld havermelk of amandelmelk 
  • 2 eieren
  • snufje zout

 

Zo maak je het

Klop de ingrediënten met een garde tot een glad beslag, samen met een snuf zout.

Laat een koekenpan goed heet worden. Verhit een klontje boter of kokosvet, schep een pollepel van het beslag in de pan en draai de pan zodat je het beslag mooi verspreid. Bak de flensjes twee minuten per kant.

Bewaar de gebakken flensjes afgedekt op een bord en bak door tot je 6 tot 8 pannenkoeken hebt. Serveer ze warm of koud. Je kunt ze tot twee dagen bewaren in de koelkast.

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

  1. freddy

    ik vond zeer aan trekkelijk dessert om bij verjaardag of bij ontbijt te geven

    Antwoord
  2. Marieke de Kruyf

    Hoi kan dit recept ook met rijstemelk

    Antwoord
  3. Ylona van der Stel

    MMMM te lekker hoor!!

    Antwoord
  4. Hellen

    Bij mij lukken ze niet goed. Het lijkt wel alsof t beslag te dik is ofzo.

    Antwoord
    • Bo

      Klein scheutje extra melk toevoegen aan het beslag als deze te dik is?

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *