Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Tijdens mijn zwangerschap kon ik er geen genoeg van krijgen. Bijna negen maanden lang aten we elke ochtend pannenkoeken! Heeeerlijk haha.. Ik maak altijd een dubbele portie en de rest bewaar ik dan in de koelkast voor de volgende dag. Deze glutenvrije boekweit pannenkoeken zijn heerlijk als ontbijt met notenpasta en banaan, blauwe bessen en volle kwark óf gewoon ouderwets met stroop of poedersuiker. Ook als lunch zijn ze trouwens  top! Vul de boekweit pannenkoeken bijvoorbeeld met gegrilde courgette en feta of met deze super romige zelfgemaakte hummus en geroosterde paprika.

Geniet ervan!

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije boekweit pannenkoeken /

  • 300 gr boekweitmeel
  • 500 ml plantaardige melk – bijvoorbeeld havermelk of amandelmelk 
  • 2 eieren
  • snufje zout

 

Zo maak je het

Klop de ingrediënten met een garde tot een glad beslag, samen met een snuf zout.

Laat een koekenpan goed heet worden. Verhit een klontje boter of kokosvet, schep een pollepel van het beslag in de pan en draai de pan zodat je het beslag mooi verspreid. Bak de flensjes twee minuten per kant.

Bewaar de gebakken flensjes afgedekt op een bord en bak door tot je 6 tot 8 pannenkoeken hebt. Serveer ze warm of koud. Je kunt ze tot twee dagen bewaren in de koelkast.

 

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.