Tijdens mijn zwangerschap kon ik er geen genoeg van krijgen. Bijna negen maanden lang aten we elke ochtend pannenkoeken! Heeeerlijk haha.. Ik maak altijd een dubbele portie en de rest bewaar ik dan in de koelkast voor de volgende dag. Deze glutenvrije boekweit pannenkoeken zijn heerlijk als ontbijt met notenpasta en banaan, blauwe bessen en volle kwark óf gewoon ouderwets met stroop of poedersuiker. Ook als lunch zijn ze trouwens top! Vul de boekweit pannenkoeken bijvoorbeeld met gegrilde courgette en feta of met deze super romige zelfgemaakte hummus en geroosterde paprika.
Geniet ervan!
Dit heb je nodig voor deze glutenvrije boekweit pannenkoeken /
- 300 gr boekweitmeel
- 500 ml plantaardige melk – bijvoorbeeld havermelk of amandelmelk
- 2 eieren
- snufje zout
Zo maak je het
Klop de ingrediënten met een garde tot een glad beslag, samen met een snuf zout.
Laat een koekenpan goed heet worden. Verhit een klontje boter of kokosvet, schep een pollepel van het beslag in de pan en draai de pan zodat je het beslag mooi verspreid. Bak de flensjes twee minuten per kant.
Bewaar de gebakken flensjes afgedekt op een bord en bak door tot je 6 tot 8 pannenkoeken hebt. Serveer ze warm of koud. Je kunt ze tot twee dagen bewaren in de koelkast.
Hoi kan dit recept ook met rijstemelk
Ja hoor!
MMMM te lekker hoor!!
Bij mij lukken ze niet goed. Het lijkt wel alsof t beslag te dik is ofzo.
Klein scheutje extra melk toevoegen aan het beslag als deze te dik is?