...

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

door | mei 25, 2020 | Lunch, Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 5 reacties

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Tijdens mijn zwangerschap kon ik er geen genoeg van krijgen. Bijna negen maanden lang aten we elke ochtend pannenkoeken! Heeeerlijk haha.. Ik maak altijd een dubbele portie en de rest bewaar ik dan in de koelkast voor de volgende dag. Deze glutenvrije boekweit pannenkoeken zijn heerlijk als ontbijt met notenpasta en banaan, blauwe bessen en volle kwark óf gewoon ouderwets met stroop of poedersuiker. Ook als lunch zijn ze trouwens  top! Vul de boekweit pannenkoeken bijvoorbeeld met gegrilde courgette en feta of met deze super romige zelfgemaakte hummus en geroosterde paprika.

Geniet ervan!

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije boekweit pannenkoeken /

  • 300 gr boekweitmeel
  • 500 ml plantaardige melk – bijvoorbeeld havermelk of amandelmelk 
  • 2 eieren
  • snufje zout

 

Zo maak je het

Klop de ingrediënten met een garde tot een glad beslag, samen met een snuf zout.

Laat een koekenpan goed heet worden. Verhit een klontje boter of kokosvet, schep een pollepel van het beslag in de pan en draai de pan zodat je het beslag mooi verspreid. Bak de flensjes twee minuten per kant.

Bewaar de gebakken flensjes afgedekt op een bord en bak door tot je 6 tot 8 pannenkoeken hebt. Serveer ze warm of koud. Je kunt ze tot twee dagen bewaren in de koelkast.

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

  1. Marieke de Kruyf

    Hoi kan dit recept ook met rijstemelk

    Antwoord
  2. Ylona van der Stel

    MMMM te lekker hoor!!

    Antwoord
  3. Hellen

    Bij mij lukken ze niet goed. Het lijkt wel alsof t beslag te dik is ofzo.

    Antwoord
    • Bo

      Klein scheutje extra melk toevoegen aan het beslag als deze te dik is?

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *