Weet je waar ik een hekel aan heb? Aan een chocolade reep met stukjes karamel zeezout met een minimum aantal stukjes karamel zeezout. Waarom zo gierig? Ik wil bij elk hapje minimaal een van de twee proeven, anders zou ik wel een gewone reep kopen. Daarom ben ik zo fan van Johnny Doodle. Als je een reep pure chocolade koopt met gezouten pinda’s dan zit de reep dan ook vól met gezouten pinda’s. Kijk, zo hoort het ;) Ik zei daarom ook meteen ja toen Johhny Doodle mij vroeg een lekker recept met een van hun chocolade soorten te maken. Het werden deze chocolade salty fudge lava cakejes :D Warm uit de oven en met een heerlijke vloeibare vulling die eruit stroomt waneer je je lepel in het cakeje zet..
Heb je deze chocolade salty fudge cakejes gemaakt? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt en ik vind het super leuk als je je creatie met mij deelt via Instagram!
Dit heb je nodig voor deze chocolade salty fudge lava cakejes / 4 personen
- 100 gr dark salty fudge chocolade – Ik gebruik in dit recept dus de chocolade van Johhny Doodle, maar je kunt ook gewoon pure chocolade of een andere smaak nemen :)
- 2 el cacao poeder
- 75 gr boter
- 100 gr bloem
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 20 gr kokosbloesemsuiker
- optioneel: snufje poedersuiker en vier blokjes chocolade voor op de cakejes
Zo maak je het
Verwarm de oven op 180 graden. Vet vier ovenschaaltjes van zo’n 7 cm in en bestuif de binnenkanten met cacao poeder. Heb je geen ovenschaaltjes? Gebruik dan bijvoorbeeld een muffinvorm. Werkt ook prima!
Smelt de boter en chocolade samen o bain marie. Laat de gesmolten chocolade 10 minuten afkoelen.
Klop ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker tot een luchtig mengsel. Spatel de chocolade en de bloem er door. Doe het beslag in de ovenschaaltjes en zet ze 12 to 15 min in de oven. Als de lava cakejes gerezen zijn en de bovenzijde droog is zijn ze goed.
Haal de cakejes voorzichtig uit de ovenschaaltjes (of muffinvorm) en serveer ze warm op een bord. Extra mooi met een snuf poedersuiker eroverheen. Het is tenslotte kerst ;)
Geniet ervan!
Ik heb de Lava cakejes ter voorbereiding op komend Kerstdiner afgelopen weekend alvast gemaakt. De vormpjes in het muffin blik waarin ik ze bakte waren iets kleiner als de 7cm waarin Bo ze hierboven bakt. Toen ik na 12 minuten de oven voor het eerst opende waren ze al te ver (dan zijn het eigenlijk gewoon brownies). Komende week nog maar een keer proberen….
Als de vormpjes kleiner zijn zullen de cakejes inderdaad eerder (te) gaar zijn, dus de volgende keer zou ik de oventijd dan iets verkorten :)