Chocolade salty fudge lava cakejes

Chocolade salty fudge lava cakejes, Beaufood recepten, Leuke kerst desserts, Chocolade desserts, Beaufood kerst dessert, Zelf lava cakejes maken

Weet je waar ik een hekel aan heb? Aan een chocolade reep met stukjes karamel zeezout met een minimum aantal stukjes karamel zeezout. Waarom zo gierig? Ik wil bij elk hapje minimaal een van de twee proeven, anders zou ik wel een gewone reep kopen. Daarom ben ik zo fan van Johnny Doodle. Als je een reep pure chocolade koopt met gezouten pinda’s dan zit de reep dan ook vól met gezouten pinda’s. Kijk, zo hoort het ;) Ik zei daarom ook meteen ja toen Johhny Doodle mij vroeg een lekker recept met een van hun chocolade soorten te maken. Het werden deze chocolade salty fudge lava cakejes :D Warm uit de oven en met een heerlijke vloeibare vulling die eruit stroomt waneer je je lepel in het cakeje zet..

Chocolade salty fudge lava cakejes, Beaufood recepten, Leuke kerst desserts, Chocolade desserts, Beaufood kerst dessert, Zelf lava cakejes maken

Chocolade salty fudge lava cakejes, Beaufood recepten, Leuke kerst desserts, Chocolade desserts, Beaufood kerst dessert, Zelf lava cakejes maken

Chocolade salty fudge lava cakejes, Beaufood recepten, Leuke kerst desserts, Chocolade desserts, Beaufood kerst dessert, Zelf lava cakejes maken

Heb je deze chocolade salty fudge cakejes gemaakt? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt en ik vind het super leuk als je je creatie met mij deelt via Instagram!

Dit heb je nodig voor deze chocolade salty fudge lava cakejes / 4 personen

  • 100 gr dark salty fudge chocolade – Ik gebruik in dit recept dus de chocolade van Johhny Doodle, maar je kunt ook gewoon pure chocolade of een andere smaak nemen :)
  • 2 el cacao poeder
  • 75 gr boter
  • 100 gr bloem
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 20 gr kokosbloesemsuiker
  • optioneel: snufje poedersuiker en vier blokjes chocolade voor op de cakejes

 

Chocolade salty fudge lava cakejes, Beaufood recepten, Leuke kerst desserts, Chocolade desserts, Beaufood kerst dessert, Zelf lava cakejes maken

Chocolade salty fudge lava cakejes, Beaufood recepten, Leuke kerst desserts, Chocolade desserts, Beaufood kerst dessert, Zelf lava cakejes maken

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Vet vier ovenschaaltjes van zo’n 7 cm in en bestuif de binnenkanten met cacao poeder. Heb je geen ovenschaaltjes? Gebruik dan bijvoorbeeld een muffinvorm. Werkt ook prima!

Smelt de boter en chocolade samen o bain marie. Laat de gesmolten chocolade 10 minuten afkoelen.

Klop ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker tot een luchtig mengsel. Spatel de chocolade en de bloem er door. Doe het beslag in de ovenschaaltjes en zet ze 12 to 15 min in de oven. Als de lava cakejes gerezen zijn en de bovenzijde droog is zijn ze goed.

Haal de cakejes voorzichtig uit de ovenschaaltjes (of muffinvorm) en serveer ze warm op een bord. Extra mooi met een snuf poedersuiker eroverheen. Het is tenslotte kerst ;)

Geniet ervan!

Chocolade salty fudge lava cakejes, Beaufood recepten, Leuke kerst desserts, Chocolade desserts, Beaufood kerst dessert, Zelf lava cakejes maken

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments
  1. Ik heb de Lava cakejes ter voorbereiding op komend Kerstdiner afgelopen weekend alvast gemaakt. De vormpjes in het muffin blik waarin ik ze bakte waren iets kleiner als de 7cm waarin Bo ze hierboven bakt. Toen ik na 12 minuten de oven voor het eerst opende waren ze al te ver (dan zijn het eigenlijk gewoon brownies). Komende week nog maar een keer proberen….

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!