...

Beaufood in The Chef’s Line op 24Kitchen!

Beaufood in The Chef’s Line op 24Kitchen!

door | apr 23, 2018 | Culi inspiratie | 2 reacties

Beaufood in The Chef's Line op 24Kitchen!

Jaaaaa the word is out! Ik vertelde het jullie al op social media.. Ik zit in  het allernieuwste programma van 24Kitchen: The Chef’s Line! Súper spannend en onwijs leuk. Samen met drie andere thuiskoks strijden wij tegen de brigade van een Frans restaurant. Wie kookt er beter, wij thuiskoks of het restaurant?

The Chef’s Line Nederland

The Chef’s Line komt van origine uit Australië en staat bekend om het sympathieke en leerzame karakter. Een soort MasterChef, maar dan vriendschappelijk. Oké het is en blijft een wedstrijd dus de strijd is duidelijk aanwezig, maar daarnaast is er ook ruimte voor een lachbui (afkomstig van moi want: zenuwachtig ;)) en een helpende hand van de chefs of medekandidaten. Maar goed ook want niet alles gaat van een leien dakje :D Iedere maandag start een nieuwe groep van vier thuiskoks tegen een chefs’ line: een professionele keukenbrigade van vier chefs. Iedere werkdag valt de minst presterende thuiskok af waarna de overgebleven thuiskok het op donderdag opneemt tegen de hoogste in rang van de chefs’ line. Hoe ver ik ben gekomen? Dat zie je vanaf maandag 14 mei om 22.00 op 24Kitchen!

Beaufood in The Chef's Line op 24Kitchen!

Drie topchefs als jury

Vooraf wisten wij niet wie onze kookkunsten ging jureren. Ik gokte op een aantal chefs van 24Kitchen zelf dus de angst sloeg redelijk toe wanneer de juryleden binnen kwamen. Niemand minder dan Margot Janse, Jacob Jan Boerma en Dennis Huwaë. Margot Janse behoort tot de absolute top van de culinaire wereld. Haar restaurant The Tasting Room in Zuid Afrika werd meerdere malen uitgeroepen tot een van de beste restaurants ter wereld. En zij gaat mijn eten proeven.. Bizar spannend.

Van iets dichterbij huis hebben we Jabob Jan Boerma. Een van de drie 3-sterrenchefs (!) van Nederland. In 2002 opende hij samen met zijn vriendin Kim Veldman het inmiddels met 3 sterren bekroonde De Leest en werd hij in 2009 verkozen tot Chef van het Jaar. Chef Arturo sleepte onder begeleiding van Jacob Jan Boerma na anderhalf jaar geopend te zijn de eerste Michelinster van The White Room (Grand Hotel Krasnapolsky) binnen. Last but not least, Dennis Huwaë. Mede-eigenaar en Chef bij restaurant Daalder in Amsterdam en onlangs nog verkozen tot Talentvol Chef van het jaar 2018 door GaultMillau. Dennis werkt vanaf jongs af aan al in vele sterrenrestaurants en samen met Margot en Jacob Jan zal hij The Chef’s Line jureren.

ZO SPANNEND.

Kijkje achter de schermen

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

13 x mijn favoriete kookboeken

13 x mijn favoriete kookboeken

Er is naast uit eten gaan of over foodmarkten struinen nog één ding wat ik enorm graag doe en dat is het lezen van kookboeken. Glas wijn erbij, kaarsjes aan en bladeren maar! Heer-lijk. Het zal jullie vast niet verbazen dat mijn keuken uitpuilt van de kookboeken. Ik...

Lees meer
Hotelkamerdiner bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

Hotelkamerdiner bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

In deze gekke tijd moeten we in alle hoeken en gaten zoeken naar dingen die we wél kunnen ondernemen op culinair gebied. Gelukkig zijn er een hoop creatieve ondernemers die het mogelijk maken om weer even dat heerlijke restaurantgevoel te ervaren. Zo ook restaurant...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *