Waanzinnige gerechten en uit eten op upper class niveau. Daarvoor ga je naar THE DUCHESS in Amsterdam. Je stapt het restaurant binnen en vergáápt je aan een indrukwekkende entree. De hoge plafonds en de marmeren vloer geven je het gevoel dat je een prinses bent die op het punt staat een amazing avond te beleven. Althans, zo voelde ik mij. Thank god was ik met mijn auto en dat betekent een mooi jurkje aan en hoge hakken ;) Ik ken THE DUCHESS (yes, de merknaam is in hoofdletters) van de populaire Afternoon High Tea, maar ik was natuurlijk ook zeer benieuwd naar het diner..
De stijl van de keuken is Frans-Italiaans en die combinatie zorgt voor verrassende smaakcombinaties. Oesters met espuma van asperge en een of ander fantastisch sausje erover, champagne bij binnenkomst en een (vers uit de oven) brioche broodje met goede olijfolie en een pepertje. Zo’n begin belooft heel wat en ik neem jullie graag mee in mijn beleving van deze heerlijke avond!
Zei ik al dat je hier de meeste geweldige high tea ever kunt nemen? Ik nam daarom ook even wat kiekjes van de high tea room. Stel je voor: het is weekend, je bent met je lover of vriendinnen, je hebt lekker geslenterd door Amsterdam en je eindigd met een kop thee, een glas champagne, taartjes en de lekkerste macarons in alle kleuren in deze setting. Heaven!
Terug naar het diner: dit is wat wij aten! Zoals ik al zei begonnen we met een glas Laurent Perrier met een vers broodje. Nu kun je ervoor kiezen om zelf van de kaart te bestellen of je te laten verrassen door de chef. We kozen ervoor om ons laten te verrassen. Ik gaf wel aan gek te zijn op oesters en de ober kwam nog geen vijf minuten later aan met een bordje vol origineel bereide oesters. YUM!
Even een leuk weetje tussendoor: ik moet jullie verklappen dat ik en Mike gek zijn op voorgerechten. Soms kiezen we in een restaurant enkel en alleen voorgerechten (vaak vier voorgerechten in twee gangen verdeeld) zodat we zoveel mogelijk van de kaart kunnen proeven. En de voor en tussengerechten van DUCHESS zijn fantástisch. Ceviche van zeebaars, kingcrabpoot met hollandaise en een salade niçoise. Bij deze gerechten dronken we een mooie (zoals Mike dat zegt, haha) Puligny Montrachet.
De volgende hoogstandjes die op tafel kwamen: tongfilet met asperges, een intens malse beef wellington met daarbij een merlot uit Californië. Iets met engeltjes die over je tong heen piesen.
Vanuit mijn ooghoeken zag ik bij andere tafels stiekem al iets spannends gebeuren wat betreft het dessert. Iets met chocolade, macarons en chocolade crème.. Kijk zelf maar :D
Zoals je op de foto hierboven kan zien is het een chocolade bol die door de ober aan tafel kapot wordt getikt. Binnenin die bol liggen macarons, chocolademousse en andere verrassingen.. No words needed :D Kortom: het is hier één groot feest. Ga hier naartoe als je iets te vieren hebt, romantisch met je lover uit eten wilt en bestel dan vooral het chocolade dessert.
THE DUCHESS
Spuistraat 172
Klik hier om een reservering te maken!
PSST.. BALI ALERT!
Vier weken geleden zwaaide ik jullie nog uit vanuit mijn Ford en voordat ik het wist zat ik eergister weer in mijn office te werken aan alle foto’s die ik tijdens mijn reis gemaakt heb. Heel erg bedankt voor al jullie lieve en leuke reacties op mijn Stories! Aankomende week ga ik hard aan de slag om jullie te voorzien van mijn leukste eettips op Bali, must go places en fijne plekken om te slapen. Stay tuned als je naar Bali gaat deze zomer :D
0 reacties