...

Vegan chocolade fudge ijs

Vegan chocolade fudge ijs

door | feb 12, 2015 | Desserts, Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 0 Reacties

Chocolade, ijs en verantwoord. Deze drie woorden staan niet vaak in een zin ;) Grappig, want toen ik dit gerechtje maakte moest het eigenlijk heel iets anders worden. Of nou ja, niet héél iets anders maar ik had een iets andere substantie in mijn hoofd. Twee uur later toverde ik het uit de vriezer en was het tot mijn verbazing een overheerlijk bakje ijs geworden. En dat met maar vier ingrediënten! Perfect als gezond dessert of een verkoelend tussendoortje.

Geniet ervan!

 

Dit heb je nodig voor dit vegan chocolade fudge ijs / vier kleine porties

  • 200 ml kokosmelk – liefst biologisch en ongezoet
  • 4 el rauwe cacao – neem 3 el als je niet van hele pure chocolade houdt
  • 3 el dadelstroop
  • 1 el kokosvet

Topping ideeën:

  • kokossnippers en koekkruiden (aanrader!)
  • cacaonibs en kaneel
  • gebrande pistasche noten en stukjes dadel
  • vers geklopte slagroom van kokosroom
  • verse aardbeien en gedroogde goji bessen
  • en zo kan ik nog wel even doorgaan ;)

 

2

 

Zo maak je het

Schenk de kokosmelk in een pannetje en breng dit zacht aan de kook.

Schep de cacao, dadelstroop en het kokosvet in de pan en roer alles goed door tot je een massa hebt.

Bedek een klein bakje met bakpapier en schenk het chocolademengsel hierin. Top af met je favoriete topping en zet weg in de vriezer voor minimaal twee uur. Dat is lastig, i know ;)

Als het na een paar uur hard is geworden kun je het direct aansnijden en serveren!

 

3

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *