...

Vegan chocolade fudge ijs

Vegan chocolade fudge ijs

door | feb 12, 2015 | Desserts, Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 0 Reacties

Chocolade, ijs en verantwoord. Deze drie woorden staan niet vaak in een zin ;) Grappig, want toen ik dit gerechtje maakte moest het eigenlijk heel iets anders worden. Of nou ja, niet héél iets anders maar ik had een iets andere substantie in mijn hoofd. Twee uur later toverde ik het uit de vriezer en was het tot mijn verbazing een overheerlijk bakje ijs geworden. En dat met maar vier ingrediënten! Perfect als gezond dessert of een verkoelend tussendoortje.

Geniet ervan!

 

Dit heb je nodig voor dit vegan chocolade fudge ijs / vier kleine porties

  • 200 ml kokosmelk – liefst biologisch en ongezoet
  • 4 el rauwe cacao – neem 3 el als je niet van hele pure chocolade houdt
  • 3 el dadelstroop
  • 1 el kokosvet

Topping ideeën:

  • kokossnippers en koekkruiden (aanrader!)
  • cacaonibs en kaneel
  • gebrande pistasche noten en stukjes dadel
  • vers geklopte slagroom van kokosroom
  • verse aardbeien en gedroogde goji bessen
  • en zo kan ik nog wel even doorgaan ;)

 

2

 

Zo maak je het

Schenk de kokosmelk in een pannetje en breng dit zacht aan de kook.

Schep de cacao, dadelstroop en het kokosvet in de pan en roer alles goed door tot je een massa hebt.

Bedek een klein bakje met bakpapier en schenk het chocolademengsel hierin. Top af met je favoriete topping en zet weg in de vriezer voor minimaal twee uur. Dat is lastig, i know ;)

Als het na een paar uur hard is geworden kun je het direct aansnijden en serveren!

 

3

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *