Chocolade, ijs en verantwoord. Deze drie woorden staan niet vaak in een zin ;) Grappig, want toen ik dit gerechtje maakte moest het eigenlijk heel iets anders worden. Of nou ja, niet hƩƩl iets anders maar ik had een iets andere substantie in mijn hoofd. Twee uur later toverde ik het uit de vriezer en was het tot mijn verbazing een overheerlijk bakje ijs geworden. En dat met maar vier ingrediƫnten! Perfect als gezond dessert of een verkoelend tussendoortje.
Geniet ervan!
Ā
Dit heb je nodig voor dit vegan chocolade fudge ijs / vier kleine porties
- 200 ml kokosmelk ā liefst biologisch en ongezoet
- 4 el rauwe cacao ā neem 3 el als je niet van hele pure chocolade houdt
- 3 el dadelstroop
- 1 el kokosvet
Topping ideeƫn:
- kokossnippers en koekkruiden (aanrader!)
- cacaonibs en kaneel
- gebrande pistasche noten en stukjes dadel
- vers geklopte slagroom van kokosroom
- verse aardbeien en gedroogde goji bessen
- en zo kan ik nog wel even doorgaan ;)
Ā
Ā
Zo maak je het
Schenk de kokosmelk in een pannetje en breng dit zacht aan de kook.
Schep de cacao, dadelstroop en het kokosvet in de pan en roer alles goed door tot je een massa hebt.
Bedek een klein bakje met bakpapier en schenk het chocolademengsel hierin. Top af met je favoriete topping en zet weg in de vriezer voor minimaal twee uur. Dat is lastig,Ā i know ;)
Als het na een paar uur hard is geworden kun je het direct aansnijden en serveren!
Ā
0 reacties