Vegan chocolade fudge ijs

Chocolade, ijs en verantwoord. Deze drie woorden staan niet vaak in een zin ;) Grappig, want toen ik dit gerechtje maakte moest het eigenlijk heel iets anders worden. Of nou ja, niet héél iets anders maar ik had een iets andere substantie in mijn hoofd. Twee uur later toverde ik het uit de vriezer en was het tot mijn verbazing een overheerlijk bakje ijs geworden. En dat met maar vier ingrediënten! Perfect als gezond dessert of een verkoelend tussendoortje.

Geniet ervan!

 

Dit heb je nodig voor dit vegan chocolade fudge ijs / vier kleine porties

  • 200 ml kokosmelk – liefst biologisch en ongezoet
  • 4 el rauwe cacao – neem 3 el als je niet van hele pure chocolade houdt
  • 3 el dadelstroop
  • 1 el kokosvet

Topping ideeën:

  • kokossnippers en koekkruiden (aanrader!)
  • cacaonibs en kaneel
  • gebrande pistasche noten en stukjes dadel
  • vers geklopte slagroom van kokosroom
  • verse aardbeien en gedroogde goji bessen
  • en zo kan ik nog wel even doorgaan ;)

 

2

 

Zo maak je het

Schenk de kokosmelk in een pannetje en breng dit zacht aan de kook.

Schep de cacao, dadelstroop en het kokosvet in de pan en roer alles goed door tot je een massa hebt.

Bedek een klein bakje met bakpapier en schenk het chocolademengsel hierin. Top af met je favoriete topping en zet weg in de vriezer voor minimaal twee uur. Dat is lastig, i know ;)

Als het na een paar uur hard is geworden kun je het direct aansnijden en serveren!

 

3

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.