Vegan chocolade fudge ijs

Vegan chocolade fudge ijs

door | feb 12, 2015 | Desserts, Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 0 Reacties

Chocolade, ijs en verantwoord. Deze drie woorden staan niet vaak in een zin ;) Grappig, want toen ik dit gerechtje maakte moest het eigenlijk heel iets anders worden. Of nou ja, niet héél iets anders maar ik had een iets andere substantie in mijn hoofd. Twee uur later toverde ik het uit de vriezer en was het tot mijn verbazing een overheerlijk bakje ijs geworden. En dat met maar vier ingrediënten! Perfect als gezond dessert of een verkoelend tussendoortje.

Geniet ervan!

 

Dit heb je nodig voor dit vegan chocolade fudge ijs / vier kleine porties

  • 200 ml kokosmelk – liefst biologisch en ongezoet
  • 4 el rauwe cacao – neem 3 el als je niet van hele pure chocolade houdt
  • 3 el dadelstroop
  • 1 el kokosvet

Topping ideeën:

  • kokossnippers en koekkruiden (aanrader!)
  • cacaonibs en kaneel
  • gebrande pistasche noten en stukjes dadel
  • vers geklopte slagroom van kokosroom
  • verse aardbeien en gedroogde goji bessen
  • en zo kan ik nog wel even doorgaan ;)

 

2

 

Zo maak je het

Schenk de kokosmelk in een pannetje en breng dit zacht aan de kook.

Schep de cacao, dadelstroop en het kokosvet in de pan en roer alles goed door tot je een massa hebt.

Bedek een klein bakje met bakpapier en schenk het chocolademengsel hierin. Top af met je favoriete topping en zet weg in de vriezer voor minimaal twee uur. Dat is lastig, i know ;)

Als het na een paar uur hard is geworden kun je het direct aansnijden en serveren!

 

3

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.