Vorige week nam ik deel aan de Yoga & Food retreat van Claartje en ik geniet er nog steeds van na. Wát een heerlijke week. Ik maakte er een video over en als je het leuk vindt kun je die hier terug kijken! We volgden elke ochtend een twee uur durende yogales en ‘s middags gingen we aan de slag met lekkere gerechten voor de lunch en het avondeten. Lekker kokkerellen dus met zijn allen in de schaduw van de Italiaanse zon. Nu was er dus een groepje die voor de lunch deze heerlijke cranberry paté maakte, van bonen en zongedroogde tomaatjes. Echt bizar, want deze paté is dus volledig vegan maar hij heeft zoveel weg van gewone paté! Heerlijk dus voor bij de borrel op een toastje of een dikke laag op een crackertje bij de lunch met extra kiemen erop. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt :)
Dit heb je nodig voor een pot van deze vegan cranberry paté
- een pot van 400 gr kidneybonen
- een pot van 400 gr canellibonen
- 75 gr zongedroogde tomaatjes
- teentje knoflook
- snuf paprika poeder
- handje gedroogde cranberry’s
Zo maak je het
Giet de bonen af en spoel ze na met water. Stop alle ingrediënten, behalve de cranberry’s, in je keukenmachine en blend alles tot een romig mengsel. Proef even en breng op smaak met een snuf peper en zout. Zet de machine uit, schraap de zijkanten met een spatel schoon en zet de machine nog even aan. Indien je geen keukenmachine hebt kun je dit ook met een staafmixer doen.
Schep als laatste de cranberry’s erdoorheen. Ik ben er onwijs gek op dus ik deed er iets meer in.
Nu kun je de paté simpelweg in een pot, kom of afsluitbaar bakje scheppen maar je kunt er ook een mooie ronde vorm van maken voordat je hem serveert. Ik gebruik hiervoor een kookring. Vet de ring in, schep er wat paté in en druk aan met een lepel. Schuif de ring er voorzichtig af en bestrooi de bovenkant met een snuf peper en extra cranberry’s.
Geniet ervan!
Je kunt de paté makkelijk een week bewaren in een afsluitbare bak in de koelkast
Nou Bo, deze paté gaat de vriezer niet halen hoor!!! Echt mega lekker, eigenlijk nog veel lekkerder dan gewone paté. Eindelijk weer een voor mijzelf verantwoord beleg voor op brood, heerlijk!!!
Echt heerlijk! Wat een lekker recept en zo makkelijk te maken.
That’s Beaufood :D
Hoi Bo, deze paté wil ik zeker gaan uitproberen maar denk je dat je een gedeelte ook kan invriezen? Het is namelijk best wel veel. Groeten Manon
Hoi Manon, ik heb het zelf nog nooit gedaan maar in theorie zou je het in kunnen vriezen. En anders kun je misschien een halve portie maken door het recept te halveren? Liefs, Bo
Hoi Beau!
Mmm, deze paté ga ik zeker een keer proberen!
Ik ben zelf alleen juist níét zo’niet fan van cranberries… heb je goede suggestie voor een alternatief?
Groetjes Astrid
Hoi Astrid, leuk om te horen! De cranberries zitten erin voor een zoet/zurig tintje. Als je niet van cranberries houdt kun je bijvoorbeeld ook kleine rozijntjes of stukjes gedroogde pruim toevoegen. Ook erg lekker! Liefs, Bo
Hoi Beau,
Klinkt lekker die paté. Zou ik er ook voor de romigheid kokosboter of avocado aan kunnen toevoegen?
Hooi Sabine! Voor de romigheid kun je een klontje kokosboter toevoegen (al werkt een scheutje water ook prima), maar avocado zou ik niet doen. Deze paté kun je een week bewaren in de koelkast maar wanneer je er avocado bij doet wordt hij na een dag al minder lekker en bruinig van kleur. Liefs! Bo