...

Sushi met bloemkoolrijst, zalm en avocado 

Sushi met bloemkoolrijst, zalm en avocado 

door | sep 6, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 5 reacties

Sushi met bloemkoolrijst, zalm en avocado, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde sushirecepten, Sushi zonder rijst, Sushirijst van bloemkool, Bloemkool recepten

Sushi staat in mijn top drie als we het hebben over lievelingseten. Eigenlijk staan er te veel gerechten in mijn top drie omdat ik héél veel dingen lekker vind (en dus niet kan kiezen), maar sushi is daar zeker een van. Ik ben zo geoefend in het rollen van sushi dat ik zo onderhand in een sushirestaurant kan gaan werken. Vorige week vertelde ik jullie dat ik een Beaufood Youtubekanaal heb gelanceerd dus laat het mij vooral weten als jullie interesse hebben in een sushi video!

Rijst van bloemkool in plaats van rijst

Ik vind het leuk om gerechten net even een tikkeltje gezonder maken door ingrediënten te vervangen door groenten. Ik probeerde vorige week de rijst waarmee je normaliter sushi maakt te vervangen door rijst van bloemkool en dat was echt zó lekker. Ik nam voor de verandering eens gerookte zalm in plaats van rauwe en mierikswortel in plaats van wasabi. Ik ging wel voor de gouwe ouwe combi zalm en avocado en alles bij elkaar resulteerde in een heerlijke portie zonder sushi.

Eet smakelijk!

 

Sushi met bloemkoolrijst, zalm en avocado, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde sushirecepten, Sushi zonder rijst, Sushirijst van bloemkool, Bloemkool recepten

Sushi met bloemkoolrijst, zalm en avocado, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde sushirecepten, Sushi zonder rijst, Sushirijst van bloemkool, Bloemkool recepten

 

Dit heb je nodig voor drie rollen sushi met bloemkoolrijst, zalm en avocado

 • 500 gr bloemkoolroosjes
 • 3 nori vellen
 • 100 gr gerookte zalm
 • 1 avocado
 • 3 tl mierikswortel
 • sojasaus om te dippen

 

Zo maak je het

Stop de bloemkoolroosjes rauw in je keukenmachine en zet hem twee a drie keer kort aan totdat je een fijne korrelige rijstachtige structuur krijgt. Niet te lang anders krijg je puree.

Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de bloemkoolrijst drie minuten. Giet het water af en spoel de bloemkoolrijst na met koud water. Het is belangrijk je het wat af laat koelen.

Leg een norivel op een plank, verdeel de bloemkoolrijst erover en beleg het vel met de zalm en avocado zoals op de foto. Sluit af met mierikswortel en rol het vel zo strak mogelijk op.

Snijd de rol met een scherp en vochtig mes in stukjes. Serveer de sushi met een kommetje sojasaus.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

 1. Annemiek.

  Hallo.
  Wat een goed idee van je om sushy te maken met bloemkoolrijst. Omdat gewone rijst voor mij niet zo gezond is, is boemkool een uikomst.
  De bloemkool berijdt ik in de magnetron. Ik neem 100gram bloemkool roosjes. Die maal ik fijn. Daarna doe ik er wat rijstazijn door. Daarna doe ik de bloemkool in een gazen schaaltje. 3min. Op 2000.watt. als het uit de magnetron komt goed laten afkoelen. Verder experimenteer ik met het maken vsn de sushy. Met krap, garnaal, gereekte paling e.d..
  Verder neem ik komkommer, worten, avokando, pijpjuin e.d. Snijd een of twee goenten in dunne reepjes. Voor de extra smaak maat ik wasibi majo.
  De sushy vorm ik het zelfde als jou manier.
  Heerlijk meg goede sojasous.
  Nog bedankt voor de tip. Bloemkoolrijst.

  Antwoord
 2. Rogier

  Hallo Bo, ik kwam toevallig op je foodblog omdat ik op zoek was naar inspiratie met bloemkool. Je bloemkoolrijst sushi is creatief bedacht en heb wat varianten gemaakt met blauwe schimmelkaas/paprika en gerookte forel/komkommer. Dank voor dit leuke gerecht en succes met je foodadventures.

  Antwoord
  • Bo

   Thanks Rogier! En klinkt heerlijk :D

   Antwoord
 3. Anne

  Ja!!! dit is echt geniaal bedacht! Ik zou het heel leuk vinden om een video met dit recept te zien, vooral omdat ik het idee heb dat het nogal nauw luistert met de textuur van de bloemkoolrijst?

  Alvast bedankt!

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Anne, leuk om te horen! Ik zal binnenkort een video opnemen met dit recept :) Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *