Sushi met bloemkoolrijst, zalm en avocado 

Sushi met bloemkoolrijst, zalm en avocado 

door | sep 6, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 5 reacties

Sushi met bloemkoolrijst, zalm en avocado, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde sushirecepten, Sushi zonder rijst, Sushirijst van bloemkool, Bloemkool recepten

Sushi staat in mijn top drie als we het hebben over lievelingseten. Eigenlijk staan er te veel gerechten in mijn top drie omdat ik héél veel dingen lekker vind (en dus niet kan kiezen), maar sushi is daar zeker een van. Ik ben zo geoefend in het rollen van sushi dat ik zo onderhand in een sushirestaurant kan gaan werken. Vorige week vertelde ik jullie dat ik een Beaufood Youtubekanaal heb gelanceerd dus laat het mij vooral weten als jullie interesse hebben in een sushi video!

Rijst van bloemkool in plaats van rijst

Ik vind het leuk om gerechten net even een tikkeltje gezonder maken door ingrediënten te vervangen door groenten. Ik probeerde vorige week de rijst waarmee je normaliter sushi maakt te vervangen door rijst van bloemkool en dat was echt zó lekker. Ik nam voor de verandering eens gerookte zalm in plaats van rauwe en mierikswortel in plaats van wasabi. Ik ging wel voor de gouwe ouwe combi zalm en avocado en alles bij elkaar resulteerde in een heerlijke portie zonder sushi.

Eet smakelijk!

 

Sushi met bloemkoolrijst, zalm en avocado, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde sushirecepten, Sushi zonder rijst, Sushirijst van bloemkool, Bloemkool recepten

Sushi met bloemkoolrijst, zalm en avocado, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde sushirecepten, Sushi zonder rijst, Sushirijst van bloemkool, Bloemkool recepten

 

Dit heb je nodig voor drie rollen sushi met bloemkoolrijst, zalm en avocado

 • 500 gr bloemkoolroosjes
 • 3 nori vellen
 • 100 gr gerookte zalm
 • 1 avocado
 • 3 tl mierikswortel
 • sojasaus om te dippen

 

Zo maak je het

Stop de bloemkoolroosjes rauw in je keukenmachine en zet hem twee a drie keer kort aan totdat je een fijne korrelige rijstachtige structuur krijgt. Niet te lang anders krijg je puree.

Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de bloemkoolrijst drie minuten. Giet het water af en spoel de bloemkoolrijst na met koud water. Het is belangrijk je het wat af laat koelen.

Leg een norivel op een plank, verdeel de bloemkoolrijst erover en beleg het vel met de zalm en avocado zoals op de foto. Sluit af met mierikswortel en rol het vel zo strak mogelijk op.

Snijd de rol met een scherp en vochtig mes in stukjes. Serveer de sushi met een kommetje sojasaus.

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

 1. Annemiek.

  Hallo.
  Wat een goed idee van je om sushy te maken met bloemkoolrijst. Omdat gewone rijst voor mij niet zo gezond is, is boemkool een uikomst.
  De bloemkool berijdt ik in de magnetron. Ik neem 100gram bloemkool roosjes. Die maal ik fijn. Daarna doe ik er wat rijstazijn door. Daarna doe ik de bloemkool in een gazen schaaltje. 3min. Op 2000.watt. als het uit de magnetron komt goed laten afkoelen. Verder experimenteer ik met het maken vsn de sushy. Met krap, garnaal, gereekte paling e.d..
  Verder neem ik komkommer, worten, avokando, pijpjuin e.d. Snijd een of twee goenten in dunne reepjes. Voor de extra smaak maat ik wasibi majo.
  De sushy vorm ik het zelfde als jou manier.
  Heerlijk meg goede sojasous.
  Nog bedankt voor de tip. Bloemkoolrijst.

  Antwoord
 2. Rogier

  Hallo Bo, ik kwam toevallig op je foodblog omdat ik op zoek was naar inspiratie met bloemkool. Je bloemkoolrijst sushi is creatief bedacht en heb wat varianten gemaakt met blauwe schimmelkaas/paprika en gerookte forel/komkommer. Dank voor dit leuke gerecht en succes met je foodadventures.

  Antwoord
  • Bo

   Thanks Rogier! En klinkt heerlijk :D

   Antwoord
 3. Anne

  Ja!!! dit is echt geniaal bedacht! Ik zou het heel leuk vinden om een video met dit recept te zien, vooral omdat ik het idee heb dat het nogal nauw luistert met de textuur van de bloemkoolrijst?

  Alvast bedankt!

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Anne, leuk om te horen! Ik zal binnenkort een video opnemen met dit recept :) Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.