Sushi met bloemkoolrijst, zalm en avocado 

Sushi met bloemkoolrijst, zalm en avocado, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde sushirecepten, Sushi zonder rijst, Sushirijst van bloemkool, Bloemkool recepten

Sushi staat in mijn top drie als we het hebben over lievelingseten. Eigenlijk staan er te veel gerechten in mijn top drie omdat ik héél veel dingen lekker vind (en dus niet kan kiezen), maar sushi is daar zeker een van. Ik ben zo geoefend in het rollen van sushi dat ik zo onderhand in een sushirestaurant kan gaan werken. Vorige week vertelde ik jullie dat ik een Beaufood Youtubekanaal heb gelanceerd dus laat het mij vooral weten als jullie interesse hebben in een sushi video!

Rijst van bloemkool in plaats van rijst

Ik vind het leuk om gerechten net even een tikkeltje gezonder maken door ingrediënten te vervangen door groenten. Ik probeerde vorige week de rijst waarmee je normaliter sushi maakt te vervangen door rijst van bloemkool en dat was echt zó lekker. Ik nam voor de verandering eens gerookte zalm in plaats van rauwe en mierikswortel in plaats van wasabi. Ik ging wel voor de gouwe ouwe combi zalm en avocado en alles bij elkaar resulteerde in een heerlijke portie zonder sushi.

Eet smakelijk!

 

Sushi met bloemkoolrijst, zalm en avocado, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde sushirecepten, Sushi zonder rijst, Sushirijst van bloemkool, Bloemkool recepten

Sushi met bloemkoolrijst, zalm en avocado, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde sushirecepten, Sushi zonder rijst, Sushirijst van bloemkool, Bloemkool recepten

 

Dit heb je nodig voor drie rollen sushi met bloemkoolrijst, zalm en avocado

  • 500 gr bloemkoolroosjes
  • 3 nori vellen
  • 100 gr gerookte zalm
  • 1 avocado
  • 3 tl mierikswortel
  • sojasaus om te dippen

 

Zo maak je het

Stop de bloemkoolroosjes rauw in je keukenmachine en zet hem twee a drie keer kort aan totdat je een fijne korrelige rijstachtige structuur krijgt. Niet te lang anders krijg je puree.

Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de bloemkoolrijst drie minuten. Giet het water af en spoel de bloemkoolrijst na met koud water. Het is belangrijk je het wat af laat koelen.

Leg een norivel op een plank, verdeel de bloemkoolrijst erover en beleg het vel met de zalm en avocado zoals op de foto. Sluit af met mierikswortel en rol het vel zo strak mogelijk op.

Snijd de rol met een scherp en vochtig mes in stukjes. Serveer de sushi met een kommetje sojasaus.

Print Friendly, PDF & Email
4 Comments
  1. Hallo Bo, ik kwam toevallig op je foodblog omdat ik op zoek was naar inspiratie met bloemkool. Je bloemkoolrijst sushi is creatief bedacht en heb wat varianten gemaakt met blauwe schimmelkaas/paprika en gerookte forel/komkommer. Dank voor dit leuke gerecht en succes met je foodadventures.

  2. Ja!!! dit is echt geniaal bedacht! Ik zou het heel leuk vinden om een video met dit recept te zien, vooral omdat ik het idee heb dat het nogal nauw luistert met de textuur van de bloemkoolrijst?

    Alvast bedankt!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.