Springrolls met gepocheerde garnalen, avocado en pinda-dip

Springrolls met gepocheerde garnalen, avocado en pinda-dip, Zelf springrolls maken, Video springrolls maken, Hoe rol je springrolls, Video floww kraan, Koken met floww kraan, Garnalen pocheren, Beaufood recepten

Weer of geen weer, voor springrolls mag je mij altijd wakker maken. Je weet wel, die lekkere gevulde rolletjes van rijstpapier. Ik serveer ze regelmatig wanneer ik een feestje geef (oe’s en aaa’s gegarandeerd wanneer je met een grote schaal aankomt), maar het is ook príma comfort food tijdens een filmavondje. Mits je ze een beetje goed rolt zodat ze niet uit elkaar vallen zodra je er eentje oppakt ;) Ik heb voor de handigheid maar even een mini how to video in deze blogpost gedaan om je te laten zien hoe ik ze oprol :D

Deze week demonstreerde ik tijdens een opnamedag voor floww uitgebreid hoe ik mijn lievelings springrolls maak. De lekkerst vulling vind ik toch wel die met gamba’s, avocado en pinda’s met een homemade dip erbij. Floww heeft een prachtige kraan op de markt gebracht waar naast koud en warm ook kokend of ijskoud gezuiverd water uitkomt. De kokend waterkraan kende je misschien al, maar hoe chill is het als je ook kunt kiezen voor een glas ijskoud gezuiverd water? Naast dat het lekker is om te drinken, is het ook super handig tijdens het koken. Ik houd van knapperige groenten en daarom blancheer ik mijn broccoli of sugarsnaps meestal. Met een floww in huis hoef je dus 1. geen water meer te koken en 2. je hebt per direct ijskoud water om de groenten in te blancheren. Net als ik zijn de makers van floww gek op lekker en gezond eten, gezellig kokkerellen en vinden zij een fijne keuken erg belangrijk. Een paar jaar geleden brachten zij daarom deze kraan uit en ik moet je zeggen dat ik hem ontzettend tof en een echte must have voor in de keuken vind! Om te laten zien hoe je optimaal gebruik kunt maken van de kraan ontwikkelde ik een aantal recepten waarvan ik er ook drie hier op beaufood.nl mag delen. En natuuurlijk horen deze springrolls daarbij. Dit recept is goed voor vijf personen als hapje of voor twee personen als maaltijd. Of maak gewoon een dubbele portie, durf te genieten ;)

Eet smakelijk!

 

Springrolls met gepocheerde garnalen, avocado en pinda-dip, Zelf springrolls maken, Video springrolls maken, Hoe rol je springrolls, Video floww kraan, Koken met floww kraan, Garnalen pocheren, Beaufood recepten

Springrolls met gepocheerde garnalen, avocado en pinda-dip, Zelf springrolls maken, Video springrolls maken, Hoe rol je springrolls, Video floww kraan, Koken met floww kraan, Garnalen pocheren, Beaufood recepten

 

Dit heb je nodig voor tien springrolls met garnalen, avocado en pindadip

  • 10 grote rijstpapiervellen
  • 10 garnalen – rauw en gepeld
  • 1/2 komkommer
  • 1 grote of 2 kleine avocado’s
  • 1 zak ijsbergsla – a 200 gram
  • 2 lente uitjes

voor de dip

  • 3 el pindakaas
  • 1 flinke tl sambal
  • 1 el sojasaus
  • 200 ml water

 

Springrolls met gepocheerde garnalen, avocado en pinda-dip, Zelf springrolls maken, Video springrolls maken, Hoe rol je springrolls, Video floww kraan, Koken met floww kraan, Garnalen pocheren, Beaufood recepten

 

Zo maak je ze

Begin met de pinda-dip. Vul een pannetje met 200 ml kokend water en vul dit aan met de pindakaas, sojasaus en sambal. Roer goed door totdat je een egale saus hebt. Is hij te dun? Zet de pan dan op laag vuur en kook al roerend in tot de gewenste dikte.

Schil de avocado’s en snijd ze in plakken. Halveer de komkommer, schraap de zaadlijsten eruit en snijd ze in dunne reepjes (houd zo’n 10 centimeter aan). Spoel de lente uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.

Ontdooi de gamba’s en pel ze indien dit nog niet gedaan is. Vul een pan met kokend water en pocheer hierin de garnalen zo’n drie minuten of totdat ze mooi roze en gaar zijn. Giet de garnalen af, laat ze even afkoelen en halveer ze daarna in de lengte.

Vul een groot en diep bord met heet water en leg hierin een rijstvel. Haal hem eruit wanneer hij zacht is (duurt meestal zo’n 30 seconden) en leg hem op een plank. Beleg het rijstvel met ijsbergsla, komkommer, lente ui, avocado, pinda’s en twee plakjes garnaal. Beleg het rijstvel niet te rijkelijk, anders kun je hem moeilijker oprollen.

Rol het rijstvel op zoals ik je hieronder in een korte video laat zien. Ga door tot je tien rollen hebt, schep de pinda-dip in een kommetje.

 

 

PS. Ben jij bezig met een nieuwe keuken of is je oude toe aan vernieuwing en zou jij ook graag een kraan van floww willen? Via deze link vind je meer info inclusief prijzen

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

2 Comments
    1. Yes! De rauwe garnalen met een staartje en al er nog omheen. Nu kun je ook gewoon kant en klaar gekookte garnalen gebruiken, maar vers gepelde garnalen die je vervolgens pocheert zijn wel het áller lekkerst :)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.