...

Spinazie pizza met pesto en mozzarella

Spinazie pizza met pesto en mozzarella

door | sep 15, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 3 reacties

Spinazie pizza met pesto en mozzarella, Gezonde pizza's, Pizza van havermout, Glutenvrije pizzabodems, Glutenvrije pizza maken, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood pizza

Jaaa daar is er weer eentje hoor! Mijn welbekende pizza met een bodem gemaakt van havermout. Daardoor is hij toch weer even een tikkeltje gezonder dan een gewone pizza en je zit er ook nog eens langer vol van. Vandaag heb ik weer een nieuw pizzarecept voor je gemaakt met spinazie, pesto en mozzarella. Ik denk zelfs dat dit misschien wel de meest gezonde pizza is die ik ooit maakte, want hij zit echt bómmetje vol spinazie. Als je dus niet zo fan bent van spinazie zou ik deze pizza even overslaan. Of nee toch maar niet, want hij is echt suuuper lekker al zeg ik het zelf.

Deze keer geen bodem met tomatenpuree maar met groene pesto. Als je niet zoveel tijd hebt om te koken kun je kant en klare groene pesto gebruiken, maar als je twee minuten over hebt maak hem dan zelf. Zo klaar en zoveel lekkerder! Ik had een mega zak spinazie gekocht dus ook de pesto maakte ik daarvan. Kortom: een lekkere pizza dus die ook nog eens voedzaam is. Wat wil een mens nog meer?

 

Dit heb je nodig voor één spinazie pizza met pesto en mozzarella

Voor de pizzabodem

  • 150 gr havermout
  • 160 gr kwark
  • 3 eieren
  • 2 flinke handen verse spinazie

Voor erop

  • hand verse spinazie
  • 200 gr mozzarella – in plakjes 
  • handje rucola
  • 3 el groene pesto – kant en klaar of zelf maken!

Indien je de groene pesto zelf maakt (aanrader!)

  • 30 gr walnoten
  • klein handje spinazie
  • klein handje verse basilicum
  • teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • sap van 1/4 citroen

 

Spinazie pizza met pesto en mozzarella, Gezonde pizza's, Pizza van havermout, Glutenvrije pizzabodems, Glutenvrije pizza maken, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood pizza

Spinazie pizza met pesto en mozzarella, Gezonde pizza's, Pizza van havermout, Glutenvrije pizzabodems, Glutenvrije pizza maken, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood pizza

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Begin met de bodem. Doe de ingrediënten voor de bodem plus een snuf zout in je keukenmachine en mix tot een glad beslag. Heb je geen keukenmachine? Doe alles dan in een grote kom en gebruik een staafmixer. Schenk het beslag op de ovenplaat en smeer met een lepel uit tot een mooie ronde bodem. Schuif de bodem voor een half uurtje in de oven of totdat hij stevig is en de randjes knapperig.

Ga je voor de homemade pesto? Goed zo! Het is zoveel lekkerder dan een kant en klaar potje en zo gemaakt. Pureer de ingredienten voor de pesto in je keukenmachine of met een staafmixer. Proef even en voeg naar smaak nog wat citroensap en een snuf zout toe.

Is de bodem klaar? Haal hem uit de oven en besmeer hem met de pesto. Beleg hem met spinazie en plakjes mozzarella. Schuif de pizza nog vijf minuutjes in de oven.

Garneer je pizza af met rucola en voor de liefhebber een paar ringetjes rode peper.

Geniet ervan!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Jaimy van de Grift

    Echt heerlijk! Die houden we erin. Dankjwel ♡

    Antwoord
  2. Eline

    Wat een fantastische pizza! En die pesto was goooooddelijk! 🥰 Alleen wel erg machtig.. Dit is geen pizza die je in je eentje opeet, haha!

    Antwoord
  3. Kimberly

    Pizza pesto en mozzarella klinkt superlekker!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *