Spinazie pizza met pesto en mozzarella

Spinazie pizza met pesto en mozzarella, Gezonde pizza's, Pizza van havermout, Glutenvrije pizzabodems, Glutenvrije pizza maken, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood pizza

Jaaa daar is er weer eentje hoor! Mijn welbekende pizza met een bodem gemaakt van havermout. Daardoor is hij toch weer even een tikkeltje gezonder dan een gewone pizza en je zit er ook nog eens langer vol van. Vandaag heb ik weer een nieuw pizzarecept voor je gemaakt met spinazie, pesto en mozzarella. Ik denk zelfs dat dit misschien wel de meest gezonde pizza is die ik ooit maakte, want hij zit echt bómmetje vol spinazie. Als je dus niet zo fan bent van spinazie zou ik deze pizza even overslaan. Of nee toch maar niet, want hij is echt suuuper lekker al zeg ik het zelf.

Deze keer geen bodem met tomatenpuree maar met groene pesto. Als je niet zoveel tijd hebt om te koken kun je kant en klare groene pesto gebruiken, maar als je twee minuten over hebt maak hem dan zelf. Zo klaar en zoveel lekkerder! Ik had een mega zak spinazie gekocht dus ook de pesto maakte ik daarvan. Kortom: een lekkere pizza dus die ook nog eens voedzaam is. Wat wil een mens nog meer?

 

Dit heb je nodig voor één spinazie pizza met pesto en mozzarella

Voor de pizzabodem

  • 150 gr havermout
  • 160 gr kwark
  • 3 eieren
  • 2 flinke handen verse spinazie

Voor erop

  • hand verse spinazie
  • 200 gr mozzarella – in plakjes 
  • handje rucola
  • 3 el groene pesto – kant en klaar of zelf maken!

Indien je de groene pesto zelf maakt (aanrader!)

  • 30 gr walnoten
  • klein handje spinazie
  • klein handje verse basilicum
  • teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • sap van 1/4 citroen

 

Spinazie pizza met pesto en mozzarella, Gezonde pizza's, Pizza van havermout, Glutenvrije pizzabodems, Glutenvrije pizza maken, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood pizza

Spinazie pizza met pesto en mozzarella, Gezonde pizza's, Pizza van havermout, Glutenvrije pizzabodems, Glutenvrije pizza maken, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood pizza

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Begin met de bodem. Doe de ingrediënten voor de bodem plus een snuf zout in je keukenmachine en mix tot een glad beslag. Heb je geen keukenmachine? Doe alles dan in een grote kom en gebruik een staafmixer. Schenk het beslag op de ovenplaat en smeer met een lepel uit tot een mooie ronde bodem. Schuif de bodem voor een half uurtje in de oven of totdat hij stevig is en de randjes knapperig.

Ga je voor de homemade pesto? Goed zo! Het is zoveel lekkerder dan een kant en klaar potje en zo gemaakt. Pureer de ingredienten voor de pesto in je keukenmachine of met een staafmixer. Proef even en voeg naar smaak nog wat citroensap en een snuf zout toe.

Is de bodem klaar? Haal hem uit de oven en besmeer hem met de pesto. Beleg hem met spinazie en plakjes mozzarella. Schuif de pizza nog vijf minuutjes in de oven.

Garneer je pizza af met rucola en voor de liefhebber een paar ringetjes rode peper.

Geniet ervan!

Klik hier om dit recept uit te printen.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.