Sinaasappel dadel balletjes

Sinaasappel dadel balletjes, Vegan snacks, Vegan tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Gezonde snacks dadel, Vegan tussendoortjes, Suikervrije tussendoortjes, Suikervrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Het is zondag en dat betekent dat ik weer een lekker recept heb voor een gezond tussendoortje! Ik probeer op zondag altijd een voorraadje te maken voor de aankomende week zodat ik elke dag een gezonde snack binnen handbereik heb. Gezond eten is niet moeilijk, als je maar een beetje tijd vrij maakt voor enige voorbereiding. In dit geval ben je binnen no time klaar want deze sinaasappel dadel balletjes heb je zó gemaakt.

Toen ik ze voor het eerst proefde deden ze me een klein beetje denken aan cakebeslag.. Daar deed mijn moeder ook altijd sinaasappelrasp in en in combinatie met smeuïge zoete dadels moest ik daar meteen aan denken. En ik vond cakebeslag altijd heeeel lekker :D Ik maakte meteen een dubbele portie en vroor de ene helft in. Zo heb je voor langere tijd een voorraadje. Super handig voor wanneer je weinig tijd hebt om in de keuken te staan.

 

Dit heb je nodig voor circa 15 sinaasappel dadel balletjes

 • 200 gr dadels – niet de harde maar de zachte variant
 • 150 gr ongebrande cashews
 • Rasp van 1/2 sinaasappel
 • sap van 1/4 sinaasappel

 

Sinaasappel dadel balletjes, Vegan snacks, Vegan tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Gezonde snacks dadel, Vegan tussendoortjes, Suikervrije tussendoortjes, Suikervrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

 

Zo maak je ze

Je kunt dit recept op twee manier maken.

 1. Ontpit de dadels en doe alle ingrediënten, behalve de sinaasappelrasp, in je keukenmachine. Zet de machine aan tot je een mooi deeg hebt en vorm er met je handen een grote bal van.
 2. Indien je geen keukenmachine hebt: ontpit de dadels en week ze eventjes in een kommetje met lauw water. Prak de dadels vervolgens met een vork fijn tot een puree. Hak de nootjes fijn en kneed dit samen met de dadels en sinaasappelsap met je handen tot een mooi (plakkerig) deeg. Vorm en daarna een bal van.

Pluk vervolgens stukjes deeg van de bal af en draai er een klein balletje van. Ga door tot je vijftien balletjes hebt.

Rol de balletjes als laatste door de sinaasappelrasp.

 

 

Zijn de balletjes te plakkerig? Dit kan liggen aan de kwaliteit van de dadels. Die van mij waren lekker smeuïg doordat ik grote en verse dadels gebruikte. Om ze een steviger laagje te geven kun je de balletjes ook door wat kokosschaafsel, cacao of sesamzaadjes rollen

 

 

Sinaasappel dadel balletjes, Vegan snacks, Vegan tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Gezonde snacks dadel, Vegan tussendoortjes, Suikervrije tussendoortjes, Suikervrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email
6 Comments
 1. Er zijn ik weet niet hoeveel recepten te vinden voor dadelballetjes… maar jij bent de eerste die vertelt dat het ook *zonder* keukenmachine kan! Dankjewel daarvoor :).

  1. Haha graag gedaan! Ik weet dat niet iedereen een (goede) keukenmachine heeft en persoonlijk vind ik het met de hand vaak net zo makkelijk gaan :)

 2. Hoi Bo, zie regelmatig recepten met dadels langskomen. Waar koop jij je dadels en welke soort gebruik je? Niet van die plakkerige in plastic neem ik aan met zo’n prikkertje? Bij AH heb je van die grote dadels die er absoluut niet aantrekkelijk uit zien.

  1. Hooi Noelle, ik koop mijn dadels altijd bij de turk. Dat zijn kleine zachte dadels in een kartonnen doosje en die kosten zo’n drie euro! En als ik echt alleen bij de Appie kom koop ik daar de grote dadels. Net zo lekker, ietsje harder en drie keer zo duur alleen haha. Liefs! Bo

 3. Ziet er heerlijk uit! Alleen ben ik allergisch voor noten. :-( heb je misschien een tip om de cashewnoten te vervangen door iets anders?

  Liefs

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.