Hoi lieve lezer! Op dit moment lig ik met mijn billen op de stranden van Bali. Hoogstwaarschijnlijk met een kokosnoot in mijn hand én mijn camera want ik ga alle heerlijke foodspots en toffe restaurantjes die ik tegenkom voor jullie vastleggen. Ben je van plan om binnenkort naar Bali te gaan? Houd Beaufood dan zeker in de gaten!
Dit heb je nodig voor deze quiche met broccoli, pompoen en feta
- 1 rol bladerdeeg – glutenvrij voor een glutenvrije quiche
- 200 gr spekjes
- 350 gr broccoli – in kleine roosjes
- 300 gram pompoen – geschild en in blokjes
- 125 gram feta – verkruimeld
- 4 eieren
- 1 eidooier
- 200 gr crème fraîche
- peper & zout
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Schep ze op een bord met keukenrol.
Blancheer de broccoli en stukjes pompoen om en om in kokend water. Beide zo’n 3 minuten. Laat goed uitlekken.
Meng in een kom de eieren met de crème fraîche tot een egaal geheel. Breng op smaak met peper en zout.
Bekleed een ingevette bakvorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrijk de randen met de eidooier. Verdeel nu de broccoli, pompoen, spekjes en feta over de bodem. Giet het eimengsel erover.
Zet de quiche circa 45 minuten in de oven, tot de binnenkant helemaal gestold is.
TIP! Bak je de quiche met broccoli, net als ik deed voor deze foto, in een springvorm met hoge rand? Gebruik dan 1 ei en 100 gram crème fraîche extra voor de vulling. Zet na 45 minuten bakken op 200 graden, de oven op 120 graden en laat de quiche nog zo’n 20 minuten langer stollen
0 reacties