...

Quiche met broccoli, pompoen en feta

Quiche met broccoli, pompoen en feta

door | mei 17, 2017 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Tussendoor | 0 Reacties

Quiche met broccoli, pompoen en feta, Gezonde quiche recepten, Glutenvrije quiche maken, Gezonde en glutenvrije hapjes, Lekkere borrel quiche, Groenten quiche recepten, recepten Little Spoon

Hoi lieve lezer! Op dit moment lig ik met mijn billen op de stranden van Bali. Hoogstwaarschijnlijk met een kokosnoot in mijn hand én mijn camera want ik ga alle heerlijke foodspots en toffe restaurantjes die ik tegenkom voor jullie vastleggen. Ben je van plan om binnenkort naar Bali te gaan? Houd Beaufood dan zeker in de gaten!

Hieronder vind je een recept van een van mijn lieve collega foodies Stefanie. Ik laat jullie natuurlijk niet zonder lekkere en gezonde recepten zitter terwijl ik op vakantie ben. Stefanie heeft een foodblog genaamd Little Spoon, woont in Zeeland en ik vind haar recepten en artikelen echt fantastisch. Ze kookt de meest lekkere recepten en als je een tochtje naar Zeeland op de planning hebt, neem dan zeker een kijkje op haar blog voor de leukste restaurants. Ze houdt net als ik van goede wijnen, verse vis en gezellige plekjes. Jullie worden dikke vrienden dat weet ik zeker. Vandaag mag ik haar heerlijke recept voor deze quiche met broccoli, pompoen en feta met julie delen. Geniet ervan!

 

Dit heb je nodig voor deze quiche met broccoli, pompoen en feta

  • 1 rol bladerdeeg – glutenvrij voor een glutenvrije quiche
  • 200 gr spekjes
  • 350 gr broccoli – in kleine roosjes
  • 300 gram pompoen – geschild en in blokjes
  • 125 gram feta – verkruimeld
  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 200 gr crème fraîche
  • peper & zout

 

Quiche met broccoli, pompoen en feta, Gezonde quiche recepten, Glutenvrije quiche maken, Gezonde en glutenvrije hapjes, Lekkere borrel quiche, Groenten quiche recepten, recepten Little Spoon

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Schep ze op een bord met keukenrol.

Blancheer de broccoli en stukjes pompoen om en om in kokend water. Beide zo’n 3 minuten. Laat goed uitlekken.

Meng in een kom de eieren met de crème fraîche tot een egaal geheel. Breng op smaak met peper en zout.

Bekleed een ingevette bakvorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrijk de randen met de eidooier. Verdeel nu de broccoli, pompoen, spekjes en feta over de bodem. Giet het eimengsel erover.

Zet de quiche circa 45 minuten in de oven, tot de binnenkant helemaal gestold is.

 

TIP! Bak je de quiche met broccoli, net als ik deed voor deze foto, in een springvorm met hoge rand? Gebruik dan 1 ei en 100 gram crème fraîche extra voor de vulling. Zet na 45 minuten bakken op 200 graden, de oven op 120 graden en laat de quiche nog zo’n 20 minuten langer stollen

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *