...

Quiche met broccoli, pompoen en feta

Quiche met broccoli, pompoen en feta

door | mei 17, 2017 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Tussendoor | 0 Reacties

Quiche met broccoli, pompoen en feta, Gezonde quiche recepten, Glutenvrije quiche maken, Gezonde en glutenvrije hapjes, Lekkere borrel quiche, Groenten quiche recepten, recepten Little Spoon

Hoi lieve lezer! Op dit moment lig ik met mijn billen op de stranden van Bali. Hoogstwaarschijnlijk met een kokosnoot in mijn hand én mijn camera want ik ga alle heerlijke foodspots en toffe restaurantjes die ik tegenkom voor jullie vastleggen. Ben je van plan om binnenkort naar Bali te gaan? Houd Beaufood dan zeker in de gaten!

Hieronder vind je een recept van een van mijn lieve collega foodies Stefanie. Ik laat jullie natuurlijk niet zonder lekkere en gezonde recepten zitter terwijl ik op vakantie ben. Stefanie heeft een foodblog genaamd Little Spoon, woont in Zeeland en ik vind haar recepten en artikelen echt fantastisch. Ze kookt de meest lekkere recepten en als je een tochtje naar Zeeland op de planning hebt, neem dan zeker een kijkje op haar blog voor de leukste restaurants. Ze houdt net als ik van goede wijnen, verse vis en gezellige plekjes. Jullie worden dikke vrienden dat weet ik zeker. Vandaag mag ik haar heerlijke recept voor deze quiche met broccoli, pompoen en feta met julie delen. Geniet ervan!

 

Dit heb je nodig voor deze quiche met broccoli, pompoen en feta

  • 1 rol bladerdeeg – glutenvrij voor een glutenvrije quiche
  • 200 gr spekjes
  • 350 gr broccoli – in kleine roosjes
  • 300 gram pompoen – geschild en in blokjes
  • 125 gram feta – verkruimeld
  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 200 gr crème fraîche
  • peper & zout

 

Quiche met broccoli, pompoen en feta, Gezonde quiche recepten, Glutenvrije quiche maken, Gezonde en glutenvrije hapjes, Lekkere borrel quiche, Groenten quiche recepten, recepten Little Spoon

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Schep ze op een bord met keukenrol.

Blancheer de broccoli en stukjes pompoen om en om in kokend water. Beide zo’n 3 minuten. Laat goed uitlekken.

Meng in een kom de eieren met de crème fraîche tot een egaal geheel. Breng op smaak met peper en zout.

Bekleed een ingevette bakvorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrijk de randen met de eidooier. Verdeel nu de broccoli, pompoen, spekjes en feta over de bodem. Giet het eimengsel erover.

Zet de quiche circa 45 minuten in de oven, tot de binnenkant helemaal gestold is.

 

TIP! Bak je de quiche met broccoli, net als ik deed voor deze foto, in een springvorm met hoge rand? Gebruik dan 1 ei en 100 gram crème fraîche extra voor de vulling. Zet na 45 minuten bakken op 200 graden, de oven op 120 graden en laat de quiche nog zo’n 20 minuten langer stollen

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *