Pompoen pannenkoekjes met rozijnen

Pompoen pannenkoekjes met rozijnen, Antiliaanse pannenkoeken, Pumpkin pancakes, Glutenfree pancakes, Glutenvrije pannenkoeken rozijnen, Beaufood recepten, Glutenvrije arepa di pampuna, Pannenkoeken karnemelk

In Curaçao kon ik er niet vanaf blijven. Arepa di pampuna, oftewel kleine pannenkoekjes met pompoen en rozijnen. Zó lekker! Eenmaal weer thuis in Nederland besloot ik ze meteen te maken, maar dan glutenvrij en zonder drie kilo suiker erin. Voor zover ik weet maken ze de pannenkoekjes in Curaçao met gewone melk, maar ik gebruik in dit recept karnemelk. Ik las laatst in het magazine van de Sligro dat de zuren uit karnemelk bakrecepten extra luchtig maken en aangezien deze pompoen pannenkoeken klein en fluffy zijn leek mij dit een gouden combi. En dat was het ook :D

Eet deze pannenkoekjes als tussendoortje of als ontbijt met een flinke lepel kwark en honing. Ze zijn ook heerlijk als dessert (houd dan één pannenkoek per persoon aan) met een bolletje ijs met daarover een snuf kaneel.

Geniet ervan!

 

Dit heb je nodig voor deze pompoen pannenkoekjes met rozijnen /  tien stuks voor twee tot drie personen

  • 450 gr pompoen – vers of al in blokjes gesneden uit het vriesvak
  • 2 eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel – glutenvrij wanneer je gevoelig bent voor gluten
  • 100 ml karnemelk – gewone melk kan ook
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • handje rozijnen

 

Pompoen pannenkoekjes met rozijnen, Antiliaanse pannenkoeken, Pumpkin pancakes, Glutenfree pancakes, Glutenvrije pannenkoeken rozijnen, Beaufood recepten, Glutenvrije arepa di pampuna, Pannenkoeken karnemelk

Pompoen pannenkoekjes met rozijnen, Antiliaanse pannenkoeken, Pumpkin pancakes, Glutenfree pancakes, Glutenvrije pannenkoeken rozijnen, Beaufood recepten, Glutenvrije arepa di pampuna, Pannenkoeken karnemelk

 

Zo maak je ze

Gebruik je verse pompoen? Snijd de schil er af, ontpit de pompoen en snijd hem in blokjes. Bij een biologische pompoen kun je de schil ook gewoon laten zitten. Kook de blokjes in een minuut of tien zacht. In blokjes gesneden pompoen uit de diepvries hoef je niet zacht te koken, alleen even te ontdooien.

Stop alle ingrediënten in je keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en mix alle ingrediënten, behalve de rozijnen, tot een egaal beslag. Het beslag hoort ietsje dikker te zijn dan normaal pannenkoekbeslag. Spatel als laatste de rozijnen erdoor.

Verhit een scheutje olie of blokje kokosvet in een grote koekenpan. Schep kleine hoopjes van het beslag in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten gaar. Ik gebruikte een kookring (van zo’n 10 cm) zodat alle pannenkoekjes even groot werden, maar je kunt ook uit de losse pols beslag in de pan scheppen.

Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat en geef de pannenkoekjes even de tijd om gaar te worden. Keer ze het liefst pas na een minuut of vier voorzichtig om met een spatel.

Stapel de pompoen pannenkoeken op en maak af met honing of ahornsiroop.

 

Pompoen pannenkoekjes met rozijnen, Antiliaanse pannenkoeken, Pumpkin pancakes, Glutenfree pancakes, Glutenvrije pannenkoeken rozijnen, Beaufood recepten, Glutenvrije arepa di pampuna, Pannenkoeken karnemelk

 

BewarenBewaren

Klik hier om dit recept uit te printen.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

8 Comments
    1. Hooi Judith, door karnemelk te gebruiken worden je pannenkoekjes luchtiger. Dit komt door de zuren in de melk. Je kunt echter ook een ander soort melk gebruiken (zoals amandelmelk of gewone melk) en dan worden ze gewoon iets minder fluffy :) Liefs, Bo

  1. Waren ze, ondanks lang garen, bij jou ook nog klef van binnen?

    Tip; bij bio pompoen gewoon de schil laten zitten, proef je niks van, extra gezond en scheelt een hoop werk!

    1. Hoi Irene! Het ligt er een beetje aan hoe dik je de pannenkoekjes maakt. Dunne pannenkoekjes bakken iets droger en dikke pannenkoekjes blijven smeuïg in het midden. Dat laatste vind ik zelf erg lekker. Ik zal er als tip bijzetten dat je de schil van een bio pompoen kunt laten zitten. Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.