Pompoen bitterballen met honing-mosterd dip

Pompoen bitterballen met honing-mosterd dip, Zelf gezonde bitterballen maken, Bitterballen uit de oven, Gezonde foodblogs. Glutenvrije bitterballen recept, Glutenvrije foodblogs, Recepten met pompoen, Glutenvrije borrel hapjes, Glutenvrije verjaaragshapjes

Ik had laatst zó’n zin in een portie bitterballen, dat ik besloot te experimenteren met pompoen en havermout om een gezonde bitterbal te maken. Ik had toevallig nog een pakje pompoen blokjes in de diepvries en ook nog wat paneermeel dus dat moest goed komen.

En lekker dat ze werden!

Ze zijn een stuk gezonder dan de bitterballen uit de winkel omdat ze een vulling hebben van pompoen en ze niet zijn volgepropt met zout. Je kunt ze bereiden in de oven of in een koekenpan. Ik probeerde het allebei en stiekem moet ik toegeven dat de bitterballen die ik in de pan bakte net even iets lekkerder – en bruiner – werden dan diegene in de oven, maar het kan dus allebei. Deze pompoen bitterballen zijn heerlijk in combinatie met een honing-mosterd dip. En ook nog eens glutenvrij!

 

Dit heb je nodig voor 12 stuks

  • 450 gram pompoen blokjes – ik gebruikte voorgesneden pompoen uit de diepvries
  • 3 el havermeel
  • 1 ei
  • 130 gr paneermeel – glutenvrij
  • snuf zout
  • 1 tl gemberpoeder
  • scheutje walnootolie

Voor de honing-mosterd dip

  • 1 el honing
  • 2 el mosterd
  • 1 el water om te verdunnen

 

Pompoen bitterballen met honing-mosterd dip, Zelf gezonde bitterballen maken, Bitterballen uit de oven, Gezonde foodblogs. Glutenvrije bitterballen recept, Glutenvrije foodblogs, Recepten met pompoen, Glutenvrije borrel hapjes, Glutenvrije verjaaragshapjes

 

Zo maak je het

Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook hierin de pompoen blokjes in ongeveer vijf minuten zacht.

Giet het water af en prak de pompoen met een pureestamper (of staafmixer) met een snuf zout, gemberpoeder en havermout.

Neem twee diepe borden. Klop in het ene bord het ei los en doe in de andere kom de paneermeel.

Schep een eetlepel van het pompoen mengsel in je hand, vorm er een bolletje van (het is plakkerig, maar dit gaat je lukken!), wentel voorzichtig door het ei en vervolgens door de paneermeel. Ga door tot je 13 balletjes hebt gemaakt. Zorg dat elk balletje goed bedekt is met paneermeel.

Nu kun je twee dingen doen:

  1. verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) en bak de balletjes 20 tot 25 minuten. Draai ze af en toe om. Ze zullen niet bruin worden maar wel semi knapperig. Dit is de meest gezonde manier. (Zie foto hierboven)
  2. verhit een scheutje walnoot olie in een pan en bak de balletjes in twee porties knapperig. Keer ze regelmatig om. Dit is de meest lekkere manier! Maar wel met ietsje meer vet.

 

Maak als laatste de honing-mosterd dip door de ingrediënten door elkaar de roeren.

 

 

Pompoen bitterballen met honing-mosterd dip, Zelf gezonde bitterballen maken, Bitterballen uit de oven, Gezonde foodblogs. Glutenvrije bitterballen recept, Glutenvrije foodblogs, Recepten met pompoen, Glutenvrije borrel hapjes, Glutenvrije verjaaragshapjes

3 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.