Deze vegan appel kaneel cake is ideaal voor als je veganistisch eet óf je net als ik weer eens geen eieren in huis hebt, maar toch zin hebt in een lekkere cake ;) Je maakt het beslag eenvoudig van onder andere appelmoes, een flinke snuf kaneel en havermout. De cake zit daarnaast ook nog eens bomvol vitamines en vezels. Eet je vaak glutenvrij? Schaf dan zeker de pot psylliumvezels aan die op het ingrediëntenlijstje hieronder staat. Deze vezels zorgen voor meer elasticiteit in je baksel en dat kan een glutenvrij gerecht vaak wel gebruiken.
Go psylliumvezels!
Trouwens, schaf sowieso maar een pot van deze vezels aan. Psylliumvezels zijn namelijk onwijs goed voor je darmen en stoelgang. Op de een of andere manier heb ik als ik op vakantie ga altijd last van verstopping en een opgeblazen buik. Sinds twee jaar neem ik daarom standaard een potje psylliumvezels mee in mijn koffer en heb ik vrijwel nergens last meer van. Super fijn! Je mengt ‘s ochtends voor de maaltijd gewoon een eetlepel vezels met twee eetlepels water, drinkt dat op en klaar is kees. Psylliumvezels zijn steeds vaker verkrijgbaar bij de supermarkt en anders bij bijvoorbeeld een natuurwinkel.
Oké, weer even terug naar deze vegan appel kaneel cake. Hij is voedzaam, super makkelijk te maken en heerlijk als ontbijt of tussendoortje. Heb je graag een gezond tussendoortje op voorraad? Maak dan een dubbele portie, snijd hem in plakken of repen en vries deze in. Zo heb je altijd iets lekkers achter de hand voor op drukke dagen.
Geniet ervan en ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden :D
Dit heb je nodig voor deze plantaardige appel kaneel cake /
- 200 gr appelmoes – liefst met stukjes
- 1 banaan
- 200 gr havermout
- 1 flinke tl kaneel
- 50 ml (haver)melk
- 2 tl psylliumvezels
- 2 tl bakpoeder
- 20 gr kokosbloesemsuiker
- 60 ml zonnebloemolie
- Optioneel voor erop: agavesiroop, pompoenpitten en walnoten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkante bakvorm van 20 centimeter met bakpapier.
Meng in een grote kom de psylliumvezels met de havermelk. Voeg daarna de appelmoes, banaan, havermout, kaneel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en zonnebloemolie toe. Pureer kort met een staafmixer en schep het beslag daarna in de vorm.
Strijk het beslag glad en sluit af met een drizzle agavesiroop, pompoenpitten en walnoten.
Bak de cake 35 tot 40 minuten in het midden van de oven. Haal de cake uit de vorm en laat hem volledig afkoelen op een rooster.
Snijd hem in plakken und genieten maar! Bewaar de cake drie dagen in een afgesloten bak of vries de cake per plak in zodat je een voorraadje gezonde tussendoortjes hebt.
Goed alternatief als tussendoortje, Nice!
Heel lekker, die appel kaneel cake. Aanrader!