...

Ondersteboven gebakken bietentaartje in een monumentale boerderij | Restaurant Vroeg

Ondersteboven gebakken bietentaartje in een monumentale boerderij | Restaurant Vroeg

Ondersteboven gebakken bietentaartje in een monumentale boerderij | Restaurant Vroeg, Hotspots Bunnik, Restaurant Bunnik, Restaurants vegetarische gerechten, High tea Bunnik, nieuwe Ford KA+

Vandaag deel ik geen recept met jullie maar een tip voor een heerlijke hotspot waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren. Restaurant Vroeg in Bunnik is gevestigd in een monumentale boerderij die stamt uit het jaar 1600 en op deze plek draait alles om eten en gezelligheid. Niet zomaar eten, maar met zorg uitgezochte ingrediënten uit de streek. Het brood wordt gebakken in eigen bakkerij en het vlees komt in één stuk binnen waarna het wordt gesneden en vervolgens wordt gedroogd in de droogkast. Alles komt uit eigen keuken, van het brood tot de oud-Hollandse frieten. Ik mocht langskomen om te proeven en dat deed ik natuurlijk maar al te graag.

 

Ondersteboven gebakken bietentaartje in een monumentale boerderij | Restaurant Vroeg, Hotspots Bunnik, Restaurant Bunnik, Restaurants vegetarische gerechten, High tea Bunnik, nieuwe Ford KA+

 

Kijk daar is ie weer! Mijn Ford KA+ waarmee ik het geluk heb van meeting naar meeting en van persevents naar workshops te rijden. En naar restaurants natuurlijk, want elke maand ga ik met mijn ride op zoek naar een gezellige plek waar goed en lekker eten centraal staat. Restaurant Vroeg is daar een perfect voorbeeld van. Een voordeel van dit restaurant vind ik dat je recht voor de deur kunt parkeren en dat betekent verwarming aan in de auto, Jamie Woon op en gaan! Pluspuntje aan mijn auto is het  SYNC systeem waardoor mijn telefoon draadloos verbonden is met de auto en dat betekent handsfree bellen en muziek afspelen. Heeeel handig voor als je net als ik veel in de auto zit.

 

Ondersteboven gebakken bietentaartje in een monumentale boerderij | Restaurant Vroeg, Hotspots Bunnik, Restaurant Bunnik, Restaurants vegetarische gerechten, High tea Bunnik, nieuwe Ford KA+

Ondersteboven gebakken bietentaartje in een monumentale boerderij | Restaurant Vroeg, Hotspots Bunnik, Restaurant Bunnik, Restaurants vegetarische gerechten, High tea Bunnik, nieuwe Ford KA+

 

Bij binnenkomst in restaurant Vroeg stap je direct de bakkerij binnen en dat betekent dat je per direct honger krijgt als je dat al niet had. Het brood dat ze serveren bij het ontbijt, lunch en diner (en high tea!) kun je dus als je wilt na afloop kopen voor thuis. Helaas ben ik gevoelig voor gluten dus gaat een versgebakken brood hem niet worden voor mij, maar gelukkig hebben ze ook homemade granola.. Ook de gebakjes, chocolade en muffins die ze bij de high tea serveren komen uit eigen bakkerij.

 

Ondersteboven gebakken bietentaartje in een monumentale boerderij | Restaurant Vroeg, Hotspots Bunnik, Restaurant Bunnik, Restaurants vegetarische gerechten, High tea Bunnik, nieuwe Ford KA+

Ondersteboven gebakken bietentaartje in een monumentale boerderij | Restaurant Vroeg, Hotspots Bunnik, Restaurant Bunnik, Restaurants vegetarische gerechten, High tea Bunnik, nieuwe Ford KA+

Ondersteboven gebakken bietentaartje in een monumentale boerderij | Restaurant Vroeg, Hotspots Bunnik, Restaurant Bunnik, Restaurants vegetarische gerechten, High tea Bunnik, nieuwe Ford KA+

De sfeer van het restaurant is een combinatie van een nostalgisch gezellige boerderij met moderne invloeden uit deze tijd. Oftewel prachtige ouden balken, een stenen vloer en mooie moderne meubels. Je kunt een knus hoekje opzoeken of plaatsnemen aan een van de tafeltjes in de zaak. Zodra er een zonnestraal te zien is gaat ook het terras open en kun je ook daar genieten van een lunch of diner. Of gewoon een kopje koffie als je alleen langs komt voor iets lekkers uit de boerderij.

 

Ondersteboven gebakken bietentaartje in een monumentale boerderij | Restaurant Vroeg, Hotspots Bunnik, Restaurant Bunnik, Restaurants vegetarische gerechten, High tea Bunnik, nieuwe Ford KA+

En dan het eten! We beginnen met een proeverij van voorgerechten met onder andere een super lekkere mini tosti met rode oerbiet (jawel) en schapenkaas, vegetarische lasagne, quiche en een soepje waarvan ik even ben vergeten wat dat ook alweer was. Ik drink er een glas Nieuw Zeelandse sauvignon blanc bij van Hunky Dory. Althans, wij moet ik zeggen want ik ben gezellig samen met Mike.

 

Ondersteboven gebakken bietentaartje in een monumentale boerderij | Restaurant Vroeg, Hotspots Bunnik, Restaurant Bunnik, Restaurants vegetarische gerechten, High tea Bunnik, nieuwe Ford KA+

Ondersteboven gebakken bietentaartje in een monumentale boerderij | Restaurant Vroeg, Hotspots Bunnik, Restaurant Bunnik, Restaurants vegetarische gerechten, High tea Bunnik, nieuwe Ford KA+

Als hoofdgerecht kregen we op houtskool gegrilde dry aged lende biefstuk. Hele mond vol. Letterlijk want poeh, het was een hoop! Thuis eet ik veel vegetarisch, maar als ik uit eten ben geniet ik graag van een goed stuk vlees of een lekker visje. Het vlees was héérlijk. Net zoals de pastinaak en groenten die er bij geserveerd werden. We dronken er een glas Linge Rood bij. Of nou ja, Mike dronk dat want ik rijd en dat betekent helaas geen vino meer voor mij.

 

Ondersteboven gebakken bietentaartje in een monumentale boerderij | Restaurant Vroeg, Hotspots Bunnik, Restaurant Bunnik, Restaurants vegetarische gerechten, High tea Bunnik, nieuwe Ford KA+


Ondersteboven gebakken bietentaartje in een monumentale boerderij | Restaurant Vroeg, Hotspots Bunnik, Restaurant Bunnik, Restaurants vegetarische gerechten, High tea Bunnik, nieuwe Ford KA+

 

Het dessert moet ik overslaan want dat past er jammergenoeg niet meer bij. Wel lopen we nog even langs de boerderij wanneer we weggaan en gek genoeg krijg ik dan toch wel ineens zin in een lekkere brownie.. Maar ik houd me in ;) Oh, en je kunt er zelfs een high tea voor thuis kopen. Leuk als cadeautje!

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze plek? Via deze link kom je bij de website van Restaurant Vroeg waar je het menu kunt zien of kunt reserveren. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, diner, borrel of high tea!

 

 


Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ford Nederland
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Dineren en overnachten bij hotel & restaurant de Lochemse Berg

Dineren en overnachten bij hotel & restaurant de Lochemse Berg

Hotel restaurant de Lochemse Berg: een prachtig landhuis in de groene natuur van de mooie Achterhoek. Een plek waar je je gegarandeerd direct thuisvoelt en ultiem genieten hoog in het vaandel staat. De Lochemse Berg wordt sinds 2023 gerund door Steven en Marlies. Na...

Lees meer
Luxe kamperen op Ameland (plus lijstje met tips!)

Luxe kamperen op Ameland (plus lijstje met tips!)

Oh Ameland, wat was je fijn.. De rust van het eiland was voor ons zéér welkom, gezien de chaotische tijd waarin Mike en ik ons op het moment in bevinden. Een weekendje kamperen op Ameland met ons gezin was heer-lijk. Ik moet alleen eerlijk bekennen dat wij...

Lees meer
Tips voor Châtel (met kids)

Tips voor Châtel (met kids)

Na een aantal dagen in Les Gets te hebben vertoefd (lees hier mijn tips voor Les Gets!) reden we door naar Châtel. 'We' zijn Michael, ik en ons zoontje Louen (2). Het dorp Châtel ligt ongeveer een uurtje rijden vanaf Les Gets en bereik je middels een mooie kronkelrit...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *