Vandaag deel ik geen recept met jullie maar een tip voor een heerlijke hotspot waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren. Restaurant Vroeg in Bunnik is gevestigd in een monumentale boerderij die stamt uit het jaar 1600 en op deze plek draait alles om eten en gezelligheid. Niet zomaar eten, maar met zorg uitgezochte ingrediënten uit de streek. Het brood wordt gebakken in eigen bakkerij en het vlees komt in één stuk binnen waarna het wordt gesneden en vervolgens wordt gedroogd in de droogkast. Alles komt uit eigen keuken, van het brood tot de oud-Hollandse frieten. Ik mocht langskomen om te proeven en dat deed ik natuurlijk maar al te graag.
Kijk daar is ie weer! Mijn Ford KA+ waarmee ik het geluk heb van meeting naar meeting en van persevents naar workshops te rijden. En naar restaurants natuurlijk, want elke maand ga ik met mijn ride op zoek naar een gezellige plek waar goed en lekker eten centraal staat. Restaurant Vroeg is daar een perfect voorbeeld van. Een voordeel van dit restaurant vind ik dat je recht voor de deur kunt parkeren en dat betekent verwarming aan in de auto, Jamie Woon op en gaan! Pluspuntje aan mijn auto is het SYNC systeem waardoor mijn telefoon draadloos verbonden is met de auto en dat betekent handsfree bellen en muziek afspelen. Heeeel handig voor als je net als ik veel in de auto zit.
Bij binnenkomst in restaurant Vroeg stap je direct de bakkerij binnen en dat betekent dat je per direct honger krijgt als je dat al niet had. Het brood dat ze serveren bij het ontbijt, lunch en diner (en high tea!) kun je dus als je wilt na afloop kopen voor thuis. Helaas ben ik gevoelig voor gluten dus gaat een versgebakken brood hem niet worden voor mij, maar gelukkig hebben ze ook homemade granola.. Ook de gebakjes, chocolade en muffins die ze bij de high tea serveren komen uit eigen bakkerij.
De sfeer van het restaurant is een combinatie van een nostalgisch gezellige boerderij met moderne invloeden uit deze tijd. Oftewel prachtige ouden balken, een stenen vloer en mooie moderne meubels. Je kunt een knus hoekje opzoeken of plaatsnemen aan een van de tafeltjes in de zaak. Zodra er een zonnestraal te zien is gaat ook het terras open en kun je ook daar genieten van een lunch of diner. Of gewoon een kopje koffie als je alleen langs komt voor iets lekkers uit de boerderij.
En dan het eten! We beginnen met een proeverij van voorgerechten met onder andere een super lekkere mini tosti met rode oerbiet (jawel) en schapenkaas, vegetarische lasagne, quiche en een soepje waarvan ik even ben vergeten wat dat ook alweer was. Ik drink er een glas Nieuw Zeelandse sauvignon blanc bij van Hunky Dory. Althans, wij moet ik zeggen want ik ben gezellig samen met Mike.
Als hoofdgerecht kregen we op houtskool gegrilde dry aged lende biefstuk. Hele mond vol. Letterlijk want poeh, het was een hoop! Thuis eet ik veel vegetarisch, maar als ik uit eten ben geniet ik graag van een goed stuk vlees of een lekker visje. Het vlees was héérlijk. Net zoals de pastinaak en groenten die er bij geserveerd werden. We dronken er een glas Linge Rood bij. Of nou ja, Mike dronk dat want ik rijd en dat betekent helaas geen vino meer voor mij.
Het dessert moet ik overslaan want dat past er jammergenoeg niet meer bij. Wel lopen we nog even langs de boerderij wanneer we weggaan en gek genoeg krijg ik dan toch wel ineens zin in een lekkere brownie.. Maar ik houd me in ;) Oh, en je kunt er zelfs een high tea voor thuis kopen. Leuk als cadeautje!
Ben je nieuwsgierig geworden naar deze plek? Via deze link kom je bij de website van Restaurant Vroeg waar je het menu kunt zien of kunt reserveren. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, diner, borrel of high tea!
0 reacties