...

Nutella ontbijt smoothie

Nutella ontbijt smoothie

door | jan 19, 2016 | Recepten, Smoothies & drankjes | 8 reacties

Nutella ontbijt smoothie

Ongeveer drie jaar geleden gooide ik mijn levensstijl om met als doel fitter te worden, mijn lichaam te shapen en vooral mijn gezondheid een boost te geven. En geloof me als ik zeg dat ik iemand was die gemakkelijk drie dingen tegelijk in haar mond propte en niet keek naar voedingswaarden, ingrediënten en herkomst. Ik begon met het maken van een simpel en gezond eetschema voor mezelf wat gepaard ging met twee keer hardlopen in week. Geen lange afstanden, gewoon een kilometertje of vijf/zes. Tot mijn blijdschap (en verbazing!) zag en voelde ik na een paar weken al resultaat. Na die paar weken was ik een stuk dunner en voelde ik me zoveel sterker en fitter dan voorheen. Ik heb geen weegschaal thuis en ik heb nooit gestreefd naar een bepaald gewicht, maar naar een lichaam waarin ik mezelf fijn voel. Ik geloof dat ik uiteindelijk zo’n 10 kilo afgevallen ben in een half jaar. Er is een periode geweest waarin ik er ieeeets te ver in doorsloeg en ik regelmatig hoorde dat ‘het nu wel genoeg was Bo, je moet niet te dun worden’. Dit was een mooie eyeopener om mijn patroon weer iets aan te passen en voor de 80/20 regel te kiezen in plaats van 90/10.

Mijn eetschema waar ik mee begon was ronduit saai.. Haha. Veel eieren, havermout, groenten, water en thee. En fruit natuurlijk. En op een gegeven moment begon ik het lekkere eten toch wel heel erg te missen. Ik begon te experimenten met verschillende ingrediënten en kwam erachter dat het ZO ontzettend makkelijk is om met een beetje inspiratie en variatie gezond en (heel erg) lekker te eten, snacken en ontbijten. Beaufood in ontstaan omdat ik die inspiratie en recepten meer dan graag met je deel!

Mijn allergrootste tip om gezond te eten is om jezelf niets te verbieden. Want hoe harder je denkt aan iets wat je niet mag, hoe erger je ernaar verlangt. Dus neem dat koekje gewoon af en toe of beter nog, stuur mij een mailtje en ik zal proberen jouw ongezonde crush om te toveren tot iets gezonds. Oh, en door gezond te eten krijg je veel meer vezels en voedingsstoffen binnen dan wanneer je leeft op broodjes en kleine snacks. Met af en toe een appeltje om toch het idee te hebben dat je gezond bezig bent. De vezels in groenten zorgen ervoor dat je langer vol zit en veel minder moeite hebt om ongezonde snacks links te laten liggen.

Wil je weten wat mijn ongezonde crush is.. NUTELLA! Ohhhh wat houd ik van Nutella. En ineens kwam er vanmorgen een idee van een Nutella smoothie in me op en voor ik het wist stond er een lekker glas met een Nutalla achtige shake voor me. En hij smaakte héérlijk. Nog gezond ook trouwens, fijn he? Je maakt er een ontbijt smoothie van door er twee eetlepels havermout doorheen te scheppen, zoals ik deed vanmorgen. Maar zonder havermout is hij ook lekker als tussendoortje!

 

Nutella ontbijt smoothie

 

Nodig voor 1 groot glas

 • 1 banaan
 • 3/4 glas sojamelk – amandelmelk of rijstmelk kan ook
 • 2 el havermout
 • handje hazelnoten – of een eetlepel pindakaas 
 • 1 tl kokosbloesemsuiker
 • 1 el rauw cacao

 

Zo maak je hem

Stop alle ingrediënten in je blender en blend er een gladde smoothie van. Als je hazelnoten gebruikt laat je de blender minimaal een halve minuut aanstaan voor een glad resultaat.

Voeg nog wat melk toe als je smoothie te dik is.

 

Ik bewaar de glazen flessen van de Albert Heijn zodat ik ze kan vullen met een smoothie die ik wil meenemen voor onderweg. Deze Nutalla smoothie kun je de avond van te voren maken en drinken als snel ontbijt óf meenemen als zoet tussendoortje

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

8 Comments

8 Reacties

 1. Karlien

  Woeshhh, ik zag de naam staan en dacht DIT IS IETS VOOR MIJ!

  Het klinkt echt onwijs lekker, morgenochtend ben ik vrij dus ik ga de smoothie dan maken en proeven. Bedankt voor het recept!

  Ook heerlijk voor op de lunchkaart bij sportscholen.

  Antwoord
  • Bo

   Leuk Karlien, geniet ervan! En het zou wel super leuk zijn als deze smoothie ergens op de kaart zou komen :D

   Antwoord
 2. Monique

  Heb net gesport en voor het eerst de nutella smoothie gemaakt. Super lekker en mijn zoon heeft eem nieuw, gezond ontbijt ontdekt

  Antwoord
  • Bo

   Leuk om te horen Monique! Liefs

   Antwoord
 3. Sanne

  Lijkt me heeeeeeeeeerlijk. Mooie lekkere ingrediënten!
  Slim om een smoothie te bewaren in zo’n AH fles!
  Liefs

  Antwoord
  • Bo

   Bedankt Sanne! En die fles van de Ap is zó’n uitkomst haha. Precies de goede maat ook :) Liefs, Bo

   Antwoord
 4. Wilma

  Inderdaad, heerlijk! Ik heb wel gewone melk gebruikt en rietsuiker…

  Antwoord
  • Bo

   Fijn dat hij je smaakte Wilma :D Gewone melk kan natuurlijk ook. Al zou ik de rietsuiker weglaten en toch voor de kokosbloesemsuiker of honing gaan. Is toch nét even een tikje gezonder. Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *