Nutella ontbijt smoothie

Nutella ontbijt smoothie

door | jan 19, 2016 | Recepten, Smoothies & drankjes | 8 reacties

Nutella ontbijt smoothie

Ongeveer drie jaar geleden gooide ik mijn levensstijl om met als doel fitter te worden, mijn lichaam te shapen en vooral mijn gezondheid een boost te geven. En geloof me als ik zeg dat ik iemand was die gemakkelijk drie dingen tegelijk in haar mond propte en niet keek naar voedingswaarden, ingrediënten en herkomst. Ik begon met het maken van een simpel en gezond eetschema voor mezelf wat gepaard ging met twee keer hardlopen in week. Geen lange afstanden, gewoon een kilometertje of vijf/zes. Tot mijn blijdschap (en verbazing!) zag en voelde ik na een paar weken al resultaat. Na die paar weken was ik een stuk dunner en voelde ik me zoveel sterker en fitter dan voorheen. Ik heb geen weegschaal thuis en ik heb nooit gestreefd naar een bepaald gewicht, maar naar een lichaam waarin ik mezelf fijn voel. Ik geloof dat ik uiteindelijk zo’n 10 kilo afgevallen ben in een half jaar. Er is een periode geweest waarin ik er ieeeets te ver in doorsloeg en ik regelmatig hoorde dat ‘het nu wel genoeg was Bo, je moet niet te dun worden’. Dit was een mooie eyeopener om mijn patroon weer iets aan te passen en voor de 80/20 regel te kiezen in plaats van 90/10.

Mijn eetschema waar ik mee begon was ronduit saai.. Haha. Veel eieren, havermout, groenten, water en thee. En fruit natuurlijk. En op een gegeven moment begon ik het lekkere eten toch wel heel erg te missen. Ik begon te experimenten met verschillende ingrediënten en kwam erachter dat het ZO ontzettend makkelijk is om met een beetje inspiratie en variatie gezond en (heel erg) lekker te eten, snacken en ontbijten. Beaufood in ontstaan omdat ik die inspiratie en recepten meer dan graag met je deel!

Mijn allergrootste tip om gezond te eten is om jezelf niets te verbieden. Want hoe harder je denkt aan iets wat je niet mag, hoe erger je ernaar verlangt. Dus neem dat koekje gewoon af en toe of beter nog, stuur mij een mailtje en ik zal proberen jouw ongezonde crush om te toveren tot iets gezonds. Oh, en door gezond te eten krijg je veel meer vezels en voedingsstoffen binnen dan wanneer je leeft op broodjes en kleine snacks. Met af en toe een appeltje om toch het idee te hebben dat je gezond bezig bent. De vezels in groenten zorgen ervoor dat je langer vol zit en veel minder moeite hebt om ongezonde snacks links te laten liggen.

Wil je weten wat mijn ongezonde crush is.. NUTELLA! Ohhhh wat houd ik van Nutella. En ineens kwam er vanmorgen een idee van een Nutella smoothie in me op en voor ik het wist stond er een lekker glas met een Nutalla achtige shake voor me. En hij smaakte héérlijk. Nog gezond ook trouwens, fijn he? Je maakt er een ontbijt smoothie van door er twee eetlepels havermout doorheen te scheppen, zoals ik deed vanmorgen. Maar zonder havermout is hij ook lekker als tussendoortje!

 

Nutella ontbijt smoothie

 

Nodig voor 1 groot glas

 • 1 banaan
 • 3/4 glas sojamelk – amandelmelk of rijstmelk kan ook
 • 2 el havermout
 • handje hazelnoten – of een eetlepel pindakaas 
 • 1 tl kokosbloesemsuiker
 • 1 el rauw cacao

 

Zo maak je hem

Stop alle ingrediënten in je blender en blend er een gladde smoothie van. Als je hazelnoten gebruikt laat je de blender minimaal een halve minuut aanstaan voor een glad resultaat.

Voeg nog wat melk toe als je smoothie te dik is.

 

Ik bewaar de glazen flessen van de Albert Heijn zodat ik ze kan vullen met een smoothie die ik wil meenemen voor onderweg. Deze Nutalla smoothie kun je de avond van te voren maken en drinken als snel ontbijt óf meenemen als zoet tussendoortje

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

8 Comments

8 Reacties

 1. Karlien

  Woeshhh, ik zag de naam staan en dacht DIT IS IETS VOOR MIJ!

  Het klinkt echt onwijs lekker, morgenochtend ben ik vrij dus ik ga de smoothie dan maken en proeven. Bedankt voor het recept!

  Ook heerlijk voor op de lunchkaart bij sportscholen.

  Antwoord
  • Bo

   Leuk Karlien, geniet ervan! En het zou wel super leuk zijn als deze smoothie ergens op de kaart zou komen :D

   Antwoord
 2. Monique

  Heb net gesport en voor het eerst de nutella smoothie gemaakt. Super lekker en mijn zoon heeft eem nieuw, gezond ontbijt ontdekt

  Antwoord
  • Bo

   Leuk om te horen Monique! Liefs

   Antwoord
 3. Sanne

  Lijkt me heeeeeeeeeerlijk. Mooie lekkere ingrediënten!
  Slim om een smoothie te bewaren in zo’n AH fles!
  Liefs

  Antwoord
  • Bo

   Bedankt Sanne! En die fles van de Ap is zó’n uitkomst haha. Precies de goede maat ook :) Liefs, Bo

   Antwoord
 4. Wilma

  Inderdaad, heerlijk! Ik heb wel gewone melk gebruikt en rietsuiker…

  Antwoord
  • Bo

   Fijn dat hij je smaakte Wilma :D Gewone melk kan natuurlijk ook. Al zou ik de rietsuiker weglaten en toch voor de kokosbloesemsuiker of honing gaan. Is toch nét even een tikje gezonder. Liefs, Bo

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. De 4 beste glutenvrije blogs van jan. 2016 (en heel veel recepten) | Ik ben glutenvrij - […] nutella ontbijt smoothie van Beaufood […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.