Mijn culinaire hike in het beste skigebied ter wereld: Kitzbühel in Oostenrijk!

Mijn culinaire hike in het beste skigebied ter wereld: Kitzbühel in Oostenrijk!

Een tijdje geleden vloog ik met een super leuk gezelschap naar Oostenrijk voor een culinaire hike. Oftewel: wandelen, lekker eten, wandelen, lekker eten! Waarom niet skiën als je in het beste skigebied ter wereld bent? Nou, omdat je er dus ook prima in de zomer naar toe kan en dan ligt er dus niet overal sneeuw. Nu ben ik van nature niet echt een hiker (lees: nog nooit gedaan zelfs), maar toen ik werd uitgenodigd voor deze culinaire hike was ik direct enthousiast. Nieuwe dingen uitproberen, ik houd er van! Voordeel van deze culinaire hike: je wandelt alle lekkere dingen die je eet er gewoon weer vanaf ;)

Zoals ik al zei had ik nog nooit in mijn hele leve gehiked en bepakt en bezakt met geleende wandelschoenen en dikke kleding ging ik op pad. De weer app gaf vier dagen vol zonnetjes aan, maar je weet het maar nooit. Achteraf had ik niet veel meer mee hoeven nemen dan wat shirtjes want het was WARM! Liep ik daar, met mijn hoofd volle bak in de zon en mijn voeten in de sneeuw (als je maar hoog genoeg gaat kom je met een beetje geluk een prachtig pak sneeuw tegen). Drinken uit bergbeekjes, genieten van een waanzinnig uitzicht en lekker kletsen met Laura, Ronald, Wes en Thiebout. Laura is culinair journalist en was mee voor Leonie van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet. Wes en Ronald waren mee om alles op beeld vast te leggen en Thiebout was onze geweldige reisleider. Kortom, mega gezellige groep met wie ik heel veel moois heb gezien in vier dagen. Hike jij graag en ben je wel eens in Kitzbühel geweest? Zo niet, DOEN! Ik vertel je waarom :D

Mijn culinaire hike in het beste skigebied ter wereld: Kitzbühel in Oostenrijk!, Beaufood persreis, 3-gange-tour Kitzbuhel, Wijnbar Kitzbuhel, Eten in kitzbuhel, Beste skigebied ter wereld, Kurbiskernol, Lekkerste eten Oostenrijk

Mijn culinaire hike in het beste skigebied ter wereld: Kitzbühel in Oostenrijk!, Beaufood persreis, 3-gange-tour Kitzbuhel, Wijnbar Kitzbuhel, Eten in kitzbuhel, Beste skigebied ter wereld, Kurbiskernol, Lekkerste eten Oostenrijk

Klein en kneuterig Kitzbühel

Kitzbühel is een lief, klein plaatsje in Tirol dat al voor het vierde jaar op een rij is uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Het plaatsje is enorm geliefd onder skiliefhebbers en als je er loopt snap je waarom. Het is gezellig, knus en je kunt overal neerploffen voor een goed glas wijn en een hapje. Mijn lievelingsplek in Kitzbühel? De wijnbar van Leo Hillinger. Op vaste dagen is er tevens een klein marktje en als je naar boven loopt heb je een waanzinnig uitzicht over de bergen en pistes. Wij verbleven in het Kaiserhof. Je betaalt er wat voor maar dan kijk je wel uit op de Hahnenkamm, een van de meeste bekende skiliften in het gebied. En is er een sauna plus mega uitgebreid ontbijtbuffet! Inclusief champagne-ontbijt :D

Mijn culinaire hike in het beste skigebied ter wereld: Kitzbühel in Oostenrijk!, Beaufood persreis, 3-gange-tour Kitzbuhel, Wijnbar Kitzbuhel, Eten in kitzbuhel, Beste skigebied ter wereld, Kurbiskernol, Lekkerste eten Oostenrijk

Mijn culinaire hike in het beste skigebied ter wereld: Kitzbühel in Oostenrijk!, Beaufood persreis, 3-gange-tour Kitzbuhel, Wijnbar Kitzbuhel, Eten in kitzbuhel, Beste skigebied ter wereld, Kurbiskernol, Lekkerste eten Oostenrijk

Mijn culinaire hike in het beste skigebied ter wereld: Kitzbühel in Oostenrijk!, Beaufood persreis, 3-gange-tour Kitzbuhel, Wijnbar Kitzbuhel, Eten in kitzbuhel, Beste skigebied ter wereld, Kurbiskernol, Lekkerste eten Oostenrijk

Mijn culinaire hike in het beste skigebied ter wereld: Kitzbühel in Oostenrijk!, Beaufood persreis, 3-gange-tour Kitzbuhel, Wijnbar Kitzbuhel, Eten in kitzbuhel, Beste skigebied ter wereld, Kurbiskernol, Lekkerste eten Oostenrijk

Kürbiskernöl, huisgemaakte geitenkaas en natuurlijk kaiserschmarren 

Natuurlijk zeg ik geen nee tegen een portie kaiserschmarren, maar Oostenrijk heeft nog zoveel meer lekkers. Zo at ik huisgemaakte geitenkaas met kürbiskernöl (pompoenpitolie), hertenworstjes, knödels, heerlijke kazen met zo nu en dan een lekkere schnaps ;) Ik houd normaal van lichte gerechten maar na 10 km klimmen door de bergen smacht je echt naar zo’n knödel met soep of zuurkool kan ik je vertellen ;)

Mijn culinaire hike in het beste skigebied ter wereld: Kitzbühel in Oostenrijk!, Beaufood persreis, 3-gange-tour Kitzbuhel, Wijnbar Kitzbuhel, Eten in kitzbuhel, Beste skigebied ter wereld, Kurbiskernol, Lekkerste eten Oostenrijk

Mijn culinaire hike in het beste skigebied ter wereld: Kitzbühel in Oostenrijk!, Beaufood persreis, 3-gange-tour Kitzbuhel, Wijnbar Kitzbuhel, Eten in kitzbuhel, Beste skigebied ter wereld, Kurbiskernol, Lekkerste eten Oostenrijk

Mijn culinaire hike in het beste skigebied ter wereld: Kitzbühel in Oostenrijk!, Beaufood persreis, 3-gange-tour Kitzbuhel, Wijnbar Kitzbuhel, Eten in kitzbuhel, Beste skigebied ter wereld, Kurbiskernol, Lekkerste eten Oostenrijk

Mijn culinaire hike in het beste skigebied ter wereld: Kitzbühel in Oostenrijk!, Beaufood persreis, 3-gange-tour Kitzbuhel, Wijnbar Kitzbuhel, Eten in kitzbuhel, Beste skigebied ter wereld, Kurbiskernol, Lekkerste eten Oostenrijk

Mijn culinaire hike in het beste skigebied ter wereld: Kitzbühel in Oostenrijk!, Beaufood persreis, 3-gange-tour Kitzbuhel, Wijnbar Kitzbuhel, Eten in kitzbuhel, Beste skigebied ter wereld, Kurbiskernol, Lekkerste eten Oostenrijk

Leukste wandeling ever: de 3-gänge-tour

Je kunt verschillende wandelingen doen in Kitzbühel, waaronder de 3-gänge-tour. Een wandeling door de bergen waarbij je drie hutten bezoekt. Bij elke hut eet je een gang en krijg je lekkere gerechten voorgeschoteld inclusief drankje. Dit werkt zeer motiverend, aangezien er steeds een lekker hapje op je wacht ;) Meer informatie over deze tour vind je hier.

Mijn culinaire hike in het beste skigebied ter wereld: Kitzbühel in Oostenrijk!, Beaufood persreis, 3-gange-tour Kitzbuhel, Wijnbar Kitzbuhel, Eten in kitzbuhel, Beste skigebied ter wereld, Kurbiskernol, Lekkerste eten Oostenrijk

Mijn culinaire hike in het beste skigebied ter wereld: Kitzbühel in Oostenrijk!, Beaufood persreis, 3-gange-tour Kitzbuhel, Wijnbar Kitzbuhel, Eten in kitzbuhel, Beste skigebied ter wereld, Kurbiskernol, Lekkerste eten Oostenrijk

Mijn culinaire hike in het beste skigebied ter wereld: Kitzbühel in Oostenrijk!, Beaufood persreis, 3-gange-tour Kitzbuhel, Wijnbar Kitzbuhel, Eten in kitzbuhel, Beste skigebied ter wereld, Kurbiskernol, Lekkerste eten Oostenrijk

Mijn culinaire hike in het beste skigebied ter wereld: Kitzbühel in Oostenrijk!, Beaufood persreis, 3-gange-tour Kitzbuhel, Wijnbar Kitzbuhel, Eten in kitzbuhel, Beste skigebied ter wereld, Kurbiskernol, Lekkerste eten Oostenrijk

Mijn culinaire hike in het beste skigebied ter wereld: Kitzbühel in Oostenrijk!, Beaufood persreis, 3-gange-tour Kitzbuhel, Wijnbar Kitzbuhel, Eten in kitzbuhel, Beste skigebied ter wereld, Kurbiskernol, Lekkerste eten Oostenrijk

 

Kortom: Kitzbühel je was geweldig! Ik kom hier zeker weer terug :D Vond je dit artikel leuk? Bekijk dan ook zeker even deze video die ik maakte over de reis. Kun je met eigen ogen zie hoe ik over bergen heen strompel en op zoek ga naar Oostenrijkse specialiteiten ;)

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

9 x de leukste kidsproof terrassen van Utrecht!

9 x de leukste kidsproof terrassen van Utrecht!

Uitgebreid terrassen met kleine Lou (2). Love it! Maar.. niet elk terras is geschikt voor kids. Onze kleine tornado wil prima even stil zitten om iets lekkers te eten en een appelsap achterover te slaan, maar daarna wil hij op pad of in ieder geval lekker rond kunnen...

Lees meer
24 uur in champagne hoofdstad Épernay

24 uur in champagne hoofdstad Épernay

Oké, allereerst moet ik je vertellen dat ik nét geen exact 24 uur in de Franse stad Épernay verbleef. Eerder 20 uur, maar ik had er graag nog wat uurtjes aan vast geplakt. Tijdens de autorit naar onze wintersportvakantie in Les Gets besloten we (Mike en ik samen met...

Lees meer
12 x tips voor Les Gets (met kids)

12 x tips voor Les Gets (met kids)

Les Gets wat ben je fijn! Dit pittoreske skidorpje in de Franse Alpen is charmant, van alle gemakken voorzien en dé perfecte bestemming voor een skivakantie met kids. Mike en ik hebben er een waanzinnig leuke tijd gehad met Louen (2). Les Gets is gelegen tussen het...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.