Kruidige zoete aardappels met courgette pesto

Kruidige zoete aardappels met courgette pesto

door | jan 23, 2018 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 5 reacties

Kruidige zoete aardappels met courgette pesto, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Zoete aardappel oven, Beaufood recepten, Gezonde pesto, Pesto van courgette, Gezonde foodblogs, Vegetarische foodblogs

Na al die tijd ben ik nog steeds zó gek op zoete aardappels. Ik dacht dat ik ze na een tijdje wel zat zou worden, maar nee hoor. Hetzelfde geldt ook voor pesto. Ik kan er geen genoeg van krijgen en probeer regelmatig te variëren met een ander soort groente in mijn pesto om hem extra voedzaam te maken. Dit keer was de courgette aan de beurt. Ik liet de kaas weg omdat ik al flink wat crème fraîche gebruik in dit recept, maar verder is deze pesto goed te vergelijken met gewone pesto. Maar dan tien keer zo gezond omdat je hem zelf maakt met verse kruiden, citroen en courgette. Lekker fris dus. Heerlijk in combinatie met een gepofte aardappel in een kruidig jasje van gerookt paprikapoeder. Sinds ik gerookt paprikapoeder ontdekte gebruik ik eigenlijk nooit meer gewone paprikakruiden. Er zit zo’n onwijs lekker gerookt smaakje aan en dat geeft je gerecht net even wat meer pit. Oh, en het is gewoon te koop in de meeste supermarkten! Haal maar snel in huis :)

Psst.. Je kunt er ook een heeeel lekker dipsausje van maken met half om half mayonaise en yoghurt..

Kruidige zoete aardappels met courgette pesto, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Zoete aardappel oven, Beaufood recepten, Gezonde pesto, Pesto van courgette, Gezonde foodblogs, Vegetarische foodblogs

Kruidige zoete aardappels met courgette pesto, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Zoete aardappel oven, Beaufood recepten, Gezonde pesto, Pesto van courgette, Gezonde foodblogs, Vegetarische foodblogs

Dit heb je nodig voor deze gepofte zoete aardappels met courgette pesto / twee personen

  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 2 el crème fraîche
  • handje walnoten – gehakt

Voor de courgette pesto

  • 150 gr courgette
  • flinke bos verse basilicum – zo’n 30 gr
  • 1 teentje knoflook
  • klein bosje munt – zo’n 10 gr
  • sap van 1/2 citroen
  • scheutje olijfolie
  • 1 el pijnboompitten

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de zoete aardappelen. Meng de paprikapoeder door de olijfolie en wrijf de zoete aardappels ermee in. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat, bestrooi met een snuf peper en zout en bak ze in ongeveer 20 minuten zacht. Controleer ze door er even in te prikken met een klein vorkje.

Maak ondertussen de courgette pesto. Snijd de courgette in stukken en plet de knoflook. Stop alle ingrediënten samen met een scheutje olijfolie en een snuf zout in je keukenmachine. Pureer alles tot een romige pesto. Proef even en voeg naar smaak nog wat zout of citroen toe. Is hij te dik? Verdun hem dan met een scheutje water.

Haal de aardappels uit de oven en verdeel ze over twee borden. Schep op alle aardappels een klodder crème fraîche, wat courgette pesto en sluit af met gehakte walnoten.

Geniet ervan!

Kruidige zoete aardappels met courgette pesto, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Zoete aardappel oven, Beaufood recepten, Gezonde pesto, Pesto van courgette, Gezonde foodblogs, Vegetarische foodblogs

Heb je wat pesto over? Eet dit bijvoorbeeld de volgende dag als lunch op crackertjes met tomaat en Hüttenkäse. Jum!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

  1. Zoë van Ool

    Heb het recept uitgeprobeerd en smaakte heerlijk! Na een extra vleugje koriander en een paar kippenpoten erbij was het nog lekkerder! Bedankt voor het delen van dit recept en ik zou er zeker wat kip bij doen!

    Antwoord
  2. Corine

    Was heel lekker de zoete aardappel in combimatie met de fraiche en pesto. Voor herhaling vatbaar ! ? ?

    Antwoord
    • Bo

      Goed om te horen Corine :D

      Antwoord
  3. Smulpaap

    Ziet er heel lekker uit. Wat eet je hierbij?

    Antwoord
    • Bo

      Dank! Bijvoorbeeld falafels, een lekkere vega burger, gegrilde kipfilet, gestoomde groenten en zo kan ik nog wel even doorgaan :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.