Kraamhapje: mini muffins met muisjes en chocolade frosting

mini muffins met muisjes en chocolade frosting, Glutenvrije cupcakes, Glutenvrije kraamhapjes, Leuke kraamhapjes, Originele kraamhapjes, Chocolade kraamhapjes, Beaufood recepten, Frosting van gecondenseerde melk, Frosting zonder boter

Met nog maar een paar weken op de teller werd het wel eens tijd voor een paar leuke kraamhapjes :D Niets mis met beschuit met muisjes, maar ik pak het graag een tikkie creatiever aan.. Neem bijvoorbeeld deze te leuke (glutenvrije!) mini muffins met chocolade frosting en muisjes on top. Blauwe muisjes in mijn geval, want wij krijgen (mocht je het gemist hebben) een baby boy!

Even over die chocolade frosting.. die is echt TO DIE FOR. Een klassieke frosting maak je meestal van roomboter en poedersuiker, maar deze versie maak je van pure chocolade en gecondenseerde melk. Nu is het niet zo dat deze versie gezonder, want het is en blijft een zoete frosting, maar hij is gewoon zo zo zo lekker! Doordat je de gecondenseerde melk een paar minuten inkookt samen met pure chocolade krijg je een fan-tas-tische karamelachtige frosting.. Echt, je wilt nooit meer anders.

mini muffins met muisjes en chocolade frosting, Glutenvrije cupcakes, Glutenvrije kraamhapjes, Leuke kraamhapjes, Originele kraamhapjes, Chocolade kraamhapjes, Beaufood recepten, Frosting van gecondenseerde melk, Frosting zonder boter

mini muffins met muisjes en chocolade frosting, Glutenvrije cupcakes, Glutenvrije kraamhapjes, Leuke kraamhapjes, Originele kraamhapjes, Chocolade kraamhapjes, Beaufood recepten, Frosting van gecondenseerde melk, Frosting zonder boter

mini muffins met muisjes en chocolade frosting, Glutenvrije cupcakes, Glutenvrije kraamhapjes, Leuke kraamhapjes, Originele kraamhapjes, Chocolade kraamhapjes, Beaufood recepten, Frosting van gecondenseerde melk, Frosting zonder boter

Nu kun je twee dingen doen om de mini muffins (inclusief de chocolade frosting) voor te bereiden. Het is natuurlijk wel zo handig om de mini muffins op voorraad te hebben, aangezien jullie na de geboorte jullie handen meer dan vol hebben. Optie één is om tijdens het weg puffen van de eerste weeën aan het bakken te slaan – ik zie mezelf dit nog wel doen ;) – óf je maakt ze in de laatste weken van je zwangerschap en vriest ze vervolgens in. Logischerwijs zijn verse muffins wel net even lekkerder, maar ik moet zeggen dat ik de ingevroren versie ook top vond.

Het recept hieronder is voor 12 chocolade mini muffins. Ik verdubbelde het recept en ging voor 24 stuks zodat ik in ieder geval genoeg zou hebben. Hiervoor heb je dus een grotere vorm nodig of je koopt gewoon twee kleine mini muffin vormen :) Het recept voor de chocolade frosting hoef je niet te verdubbelen, hiervoor heb je genoeg voor 24 stuks!

mini muffins met muisjes en chocolade frosting, Glutenvrije cupcakes, Glutenvrije kraamhapjes, Leuke kraamhapjes, Originele kraamhapjes, Chocolade kraamhapjes, Beaufood recepten, Frosting van gecondenseerde melk, Frosting zonder boter

mini muffins met muisjes en chocolade frosting, Glutenvrije cupcakes, Glutenvrije kraamhapjes, Leuke kraamhapjes, Originele kraamhapjes, Chocolade kraamhapjes, Beaufood recepten, Frosting van gecondenseerde melk, Frosting zonder boter

mini muffins met muisjes en chocolade frosting, Glutenvrije cupcakes, Glutenvrije kraamhapjes, Leuke kraamhapjes, Originele kraamhapjes, Chocolade kraamhapjes, Beaufood recepten, Frosting van gecondenseerde melk, Frosting zonder boter

Dit heb je nodig voor deze mini muffins met muisjes en chocolade frosting / 12 stuks

Voor de (glutenvrije) chocolade mini muffins

  • 80 gr boekweitmeel
  • 30 gr rauwe cacaopoeder
  • 2 kleine eitjes
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl bakingsoda
  • 2 el zure room
  • 2 el (haver)melk

Voor de chocolade frosting (Je zult iets overhouden van de frosting als je 12 mini muffins maakt, maar je kunt de rest invriezen en gebruiken voor een volgende keer!)

  • 1 blik gecondenseerde melk – 400 gr
  • 30 gr pure chocolade
  • 1 tl rauwe cacaopoeder
  • snuf zeezout
  • Voor erop: blauwe of roze muisjes. Let op! Muisjes bevatten een kleine hoeveelheid tarwezetmeel en zijn dus officieel niet glutenvrij. Nu ben ik voor deze kleine hoeveelheden zelf niet gevoelig maar mocht jij dit wel zijn, ga dan voor een andere blauwe of roze gluten/tarwe -vrije decoratie als topping. 

 

mini muffins met muisjes en chocolade frosting, Glutenvrije cupcakes, Glutenvrije kraamhapjes, Leuke kraamhapjes, Originele kraamhapjes, Chocolade kraamhapjes, Beaufood recepten, Frosting van gecondenseerde melk, Frosting zonder boter

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 180 graden en zet een mini muffinvorm klaar. Voor het leukste resultaat gebruik je daarin kleine papieren muffin vormpjes maar als je die net als ik even niet kan vinden, vet je de holtes van de vorm gewoon in met bakspray ;)

Meng in een kom de eieren, kokosbloesemsuiker en zonnebloemolie met een garde. Meng daarna de melk en zure room erdoor. Zeef vervolgens de droge ingrediënten (boekweitmeel, bakpoeder, bakingsoda, cacaopoeder en een snuf zout) boven de kom en roer kort, maar goed door.

Vul de holtes met het beslag en schuif de vorm voor 13 minuten in het midden van de oven. De muffins zijn klein dus ze hoeven niet zo lang in de oven als gewone muffins.

Maak ondertussen de chocolade frosting. Doe de gecondenseerde melk samen met de pure chocolade in een kleine pan. Zet de pan op medium vuur en roer (jep, blijven roeren!) tot de frosting begint in te dikken. Dit duurt 3 tot maximaal 5 minuten.

Laat de frosting even afkoelen en roer daarna de cacaopoeder erdoor samen met een snuf zeezout. Laat de frosting volledig afkoelen voordat je hem op de cupcakes aanbrengt. Je kunt hem prima een paar dagen van te voren maken.

Bewaar de frosting in een spuitzak. Ik gebruik een speciaal spuitmondje in de zak voor een extra mooi toefjes effect, maar dit hoeft niet perse. Je kunt ook gewoon een puntje van de spuitzak afknippen voor gebruik.

Geniet ervan!

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!