Ja. Deze bonbons zijn net zo super lekker als dat ze klinken. Heerlijk voor bij de koffie, verrassend bij een bolletje ijs als dessert of gewoon tussendoor als je zoete trek hebt. Ik heb ze al een paar keer gemaakt en krijg leuke reacties als ‘huh, heb je die zelf gemaakt?’ Ze zien er namelijk uit als echte bonbons waaraan veel tijd is besteed. En dat is nou het leuke want deze chocolade knallers heb je binnen no time in elkaar geflanst.
Het recept hieronder is voor 8 bonbons. Eigenlijk zijn het er 4, maar ik heb ze gehalveerd omdat ze vrij groot en machtig zijn. Vind ik dan. Maar ben jij een echte zoete kauw? Verdubbel het recept dan zodat je 8 grote bonbons hebt.
Dit heb je nodig voor 8 bonbonnetjes:
- 4 grote dadels van goede kwaliteit
- 2 el monchou
- 1 el honing
- 2 el kokosvet
- 4 el rauwe cacao
- Optioneel: cacao nibs
Zo maak je het
Snijd de dadels in de lengte open en haal de pit er voorzichtig uit. Let op! Snijd de dadels niet helemaal door midden. Vul de holtes met monchou en vouw de dadel weer dicht.
Verwarm in een pannetje het kokosvet om tot olie. Voeg daarna de cacao en honing toe en roer tot dat het chocoladesaus is. Als hij heel dun is voeg je nog wat cacao toe en als hij te dik is (als pasta) schep je er nog wat kokosvet doorheen.
Giet de saus in een kommetje en wentel hier een voor een de gevulde dadels doorheen. Tip: steek niet meteen je vinger in het kommetje om wat van de saus te proberen, zoals ik deed. Hete kokosolie op je vinger is niet fijn ; )
Leg de dadels op een bordje en zet voor een uurtje weg in de koelkast. Je kunt er eventueel ook nog wat cacao nibs over heen strooien indien je dat lekker vind. Als ze uitgehard zijn kun je ze door midden snijden.
Klaar zijn je homemade bonbons!
Bewaar de bonbons afgedekt in de koelkast. Heb je nog chocoladesaus over? Hiervan kun je nog wat kleine chocolaatjes maken. Hiervoor hoef je alleen maar de overgebleven chocolade in rondjes op een bord te scheppen. Framboosje erop, de koelkast in en je hebt een paar extra chocolaatjes.
0 reacties