Deze honing-peren jam is heerlijk als lunch of ontbijt op een robuust beschuitje (met geitenkaas en veldsla), maar ook zeker op een kaasplankje! Je maakt ‘m super eenvoudig van een paar zoete peren, een lik honing en een takje verse rozemarijn. Mijn liefde voor jams begon een paar weken geleden toen ik een paar aardbeien had liggen die het niet lang meer uithielden. Een paar dagen daarna volgde een vijgenjam en dit weekend belandde er een stapel peren in de pan. Er staat nu standaard een pot verse fruit jam in de koelkast :D Vanmorgen roerde ik een eetlepel door mijn yoghurt en granola ontbijtje. Ook heeeel lekker..
Dit heb je nodig voor deze honing-peren jam met rozemarijn
- 600 gr peer
- 1 takje verse rozemarijn
- sap van 1/2 citroen
- 1 tl honing
Zo maak je het
Snijd de peren in kleine blokjes. Meng de peer in een kleine pan samen met 100 ml water, de honing en citroensap.
Leg een takje verse rozemarijn in de pan en laat het geheel een half uurtje zachtjes stoven.
Stamp de peren met een pureestamper fijn. Voor een egale jam kun je ook je staafmixer gebruiken, maar ik vind een grove jam altijd lekker :D
Meng een theelepel maïzena met twee eetlepels water er roer dit door de jam. Kook het geheel nog vijf minuten en laat de jam daarna afkoelen. Bewaar in een schone, goed afsluitbare glazen pot in de koelkast.
0 reacties