...

Honing-peren jam met rozemarijn

Honing-peren jam met rozemarijn

Honing-peren jam met rozemarijn, Zelf gezonde jam maken, Jam recepten, Peren recepten, Gezonde foodblogs, Gezond broodbeleg, Broodbeleg recepten fruit, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezond ontbijt

Deze honing-peren jam is heerlijk als lunch of ontbijt op een robuust beschuitje (met geitenkaas en veldsla), maar ook zeker op een kaasplankje! Je maakt ‘m super eenvoudig van een paar zoete peren, een lik honing en een takje verse rozemarijn. Mijn liefde voor jams begon een paar weken geleden toen ik een paar aardbeien had liggen die het niet lang meer uithielden. Een paar dagen daarna volgde een vijgenjam en dit weekend belandde er een stapel peren in de pan. Er staat nu standaard een pot verse fruit jam in de koelkast :D Vanmorgen roerde ik een eetlepel door mijn yoghurt en granola ontbijtje. Ook heeeel lekker..

Honing-peren jam met rozemarijn, Zelf gezonde jam maken, Jam recepten, Peren recepten, Gezonde foodblogs, Gezond broodbeleg, Broodbeleg recepten fruit, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezond ontbijt

Honing-peren jam met rozemarijn, Zelf gezonde jam maken, Jam recepten, Peren recepten, Gezonde foodblogs, Gezond broodbeleg, Broodbeleg recepten fruit, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezond ontbijt

Honing-peren jam met rozemarijn, Zelf gezonde jam maken, Jam recepten, Peren recepten, Gezonde foodblogs, Gezond broodbeleg, Broodbeleg recepten fruit, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezond ontbijt

Dit heb je nodig voor deze honing-peren jam met rozemarijn

  • 600 gr peer
  • 1 takje verse rozemarijn
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 tl honing

 

Honing-peren jam met rozemarijn, Zelf gezonde jam maken, Jam recepten, Peren recepten, Gezonde foodblogs, Gezond broodbeleg, Broodbeleg recepten fruit, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezond ontbijt

Honing-peren jam met rozemarijn, Zelf gezonde jam maken, Jam recepten, Peren recepten, Gezonde foodblogs, Gezond broodbeleg, Broodbeleg recepten fruit, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezond ontbijt

Zo maak je het

Snijd de peren in kleine blokjes. Meng de peer in een kleine pan samen met 100 ml water, de honing en citroensap.

Leg een takje verse rozemarijn in de pan en laat het geheel een half uurtje zachtjes stoven.

Stamp de peren met een pureestamper fijn. Voor een egale jam kun je ook je staafmixer gebruiken, maar ik vind een grove jam altijd lekker :D

Meng een theelepel maïzena met twee eetlepels water er roer dit door de jam. Kook het geheel nog vijf minuten en laat de jam daarna afkoelen. Bewaar in een schone, goed afsluitbare glazen pot in de koelkast.

Honing-peren jam met rozemarijn, Zelf gezonde jam maken, Jam recepten, Peren recepten, Gezonde foodblogs, Gezond broodbeleg, Broodbeleg recepten fruit, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezond ontbijt

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *