Honing geitenkaas bonbons op drie manieren

Honing geitenkaas bonbons op drie manieren

Zal er ooit een tijd komen dat ik de geitenkaas zat ben? Ik denk het niet. Sterker nog, ik kijk ontzettend uit naar het persweekend van 12 november waarbij ik onder andere langs een geitenkaas boerderij ga. Altijd leuk om te zien hoe die lekkere kaasjes nu eigenlijk gemaakt worden. En daarnaast ben ik een enorme geitenknuffelaar (echt, je maakt me zielsgelukkig als je me bij een dierenboerderij neerzet) dus ik kan mijn ei wel kwijt daar. Samen met Mike ga ik met een aantal andere bloggers een tour door de Gelderse streken maken om te genieten van alle streekproducten, wijnen en eten dat ze daar te bieden hebben. Zin in! En omdat ik na het lezen van ‘geitenkaas boerderij’ aan niets anders meer kon denken dan geitenkaas én ik nog wat in de koelkast had liggen maakte ik er bonbons van met honing op drie manieren. Het recept zag ik laatst in een van mijn favoriete kookprogramma’s, Baking Made Easy met Lorraine Pascale.

De bonbons zijn binnen een paar minuten gemaakt, zien er onwijs leuk uit door alle kleurtjes en staan gezellig op tafel tijdens een borrel of verjaardag. Je kunt ze van te voren maken zodat je ze op de dag zelf alleen nog maar uit de koelkast hoeft te toveren. Nu kun je ook eeeeindeloos variëren met toppings maar ikzelf houd het simpel met verse bieslook, sesamzaadjes en rode peper. Heb je zin om jezelf uit te sloven? Probeer dan ergens kleine eetbare bloemetjes op de kop te tikken (bijvoorbeeld bij de Sligro) en versier de bonbons daar mee. Ooo’s en aahh’s gegarandeerd!

 

Dit heb je nodig voor 10 balletjes

  • 150 zachte geitenkaas
  • 3 el honing
  • klein bosje bieslook
  • 4 el rode peper flakes
  • 4 el geroosterde sesamzaadjes
  • snuf peper & zout

 

Honing geitenkaas bonbons op drie manieren, Glutenvrije borrel hapjes, Hapjes met geitenkaas, Gezonde en glutenvrije verjaardagshapjes

 

 

Zo maak je het

Prak de geitenkaas samen met een snuf peper en zout fijn. Vorm tien balletjes door ongeveer een theelepel geitenkaas tussen je handen te rollen tot een bonbon. Leg ze op een bord.

Zet vier schaaltjes klaar. Een met honing, een met bieslook, rode peper en sesam zaadjes. Haal de balletjes door de honing en vervolgens door een van de toppings. Of door allemaal, ook lekker. Ga door tot je alle balletjes bedekt hebt.

Laat de bonbons tien minuten opstijven in de koelkast

Serveer de geitenkaas bonbons op een mooi bord en steek er eventueel prikkertjes in. Of een paar servetten zodat je ze gewoon met de hand kunt pakken.

 

Honing geitenkaas bonbons op drie manieren, Glutenvrije borrel hapjes, Hapjes met geitenkaas, Gezonde en glutenvrije verjaardagshapjes

 

 

Als je de bonbons wilt bewaren tot een later tijdstip kun je ze afgedekt in de koelkast zetten en een half uurtje voor het serveren eruit halen zodat ze op temperatuur kunnen komen

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.