Healthy bananen ijs met salted caramel crunch

Healthy bananen ijs met salted caramel crunch

door | jun 17, 2016 | Desserts, Recepten, Zoetigheden | 12 reacties

Met een beetje creativiteit en handige trucjes wordt gezond eten ineens wel heel makkelijk én lekker. Ik ben een enorme sweet tooth en heb na het eten altijd zin in iets zoets. Toen ik een aantal jaar geleden het gezond pad insloeg werden toetjes verboden want dessert zijn suikerbommen en dus ongezond, toch? Of niet, want het kan ook anders.. Wat dacht je van gezond bananen ijs met salted caramel crunch? Binnen vijf minuten gemaakt en zonder ijsmachine!

Ik heb standaard een bakje bevroren bananen stukjes in de vriezer liggen zodat ik dit ijs a la minuut kan maken. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit heeft dus daarom maak ik dit recept met gewone (niet bevroren) bananen. Maar mijn tip is om een voorraadje bananen in plakjes in te vriezen. Perfect voor wanneer je zin hebt in een overheerlijk ijsje of wanneer je een healthy frozen milkshake wilt maken.
Psst.. Dit ijs is zelfs zo gezond dat je er mee kunt ontbijten! De natuurlijke fruitsuikers in de banaan zorgen voor een energie boost.

 

Dit heb je nodig voor healthy bananen ijs met salted caramel crunch voor  één persoon

Voor het ijs

 • 1 banaan
 • 1 flinke eetlepel magere kwark
 • 1 tl honing

Voor de crunch

 • 6 walnoten
 • 2 el havermout
 • 1 el kokosbloesemsuiker
 • 1 tl kokosvet
 • Snuf zeezout

 

Healthy bananen ijs met salted caramel crunch

 

Zo maak je het

Pureer de banaan, kwark en honing tot een egaal mengsel. Zet in de vriezer voor minimaal twee uur.

Verhit een koekenpan en rooster hierin de havermout en verkruimelde walnoten. Voeg na 3 minuten het kokosvet en de kokosbloesemsuiker toe. Bak 1 minuut mee en blijf goed omscheppen, zodat de crunch niet zal verbranden. Laat de crunch even afkoelen in de koelkast. Zo wordt hij extra crunchy.

Haal het ijs uit de vriezer en laat even ontdooien. Schep met een ijsschep (verwarm hem eerst even onder een hete kraan) bolletjes van het ijs en sluit af met de salted caramel crunch.

 

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

12 Comments

12 Reacties

 1. Nicole Ensink

  Zojuist gemaakt en dit is echt heel erg lekker! Zelfs mijn man, die helemaal niet zo van al dat gezonde is, zit ervan te smullen ?
  De walnoten vervangen door hazelnoten, cashew en amandel, en de kokosbloesem door ahornsiroop. Laat die bananen rijpen ?

  Antwoord
  • Bo

   Wat super leuk om te horen Nicole :D

   Antwoord
 2. Romina

  Dit ziet er enorm lekker uit!

  Ik zou dit vanavond willen maken; maar hoelang moet het ijs in de diepvries (verse bananen)?

  Bedankt!

  Romina

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Romina, iets te laat maar je moet het ijs minimaal twee uur in de vriezer zetten. Ik heb het even aangepast in het recept. Liefs! Bo

   Antwoord
 3. Demi

  Hi,

  Ik kan nergens kokosbloesemsuiker vinden:(
  Kan je dit ook vervangen voor iets anders? Of weg laten?

  X

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Demi, je kunt ook honing gebruiken. Maar de kokosbloesemsuiker geeft wel de kamaralachtige smaak af dus als je het kunt vinden.. zeker kopen! Je vind het tegenwoordig bij veel supermarkten en anders bij een biowinkel of op de markt bij een notenkraam. Liefs, Bo

   Antwoord
 4. Lisenka

  HI, wat een heerlijk recept! Sta t nu te maken, maar zie nergens het zout terug komen. ..ik neem aan toevoegen aan de crunch aan het eind?

  Antwoord
  • Bo

   Klopt Lisenka! Zal het direct even aanpassen. Liefs en geniet ervan

   Antwoord
 5. Janneke

  De caramel crunch lijkt mij zo lekker! Heb wel altijd bananen in de vriezer, maar nog nooit gecombineerd met de caramel crunch, ga ik zeker proberen!

  Antwoord
  • Bo

   Zeker doen :D En die caramel crunch is ook ge-wel-dig over kwark of yoghurt. Geniet ervan!

   Antwoord
 6. julia

  Zag hem voorbij komen en moest hem gelijk maken, bij gebrek aan walnoten werden het amandelen, maar wat is dit goddelijk zeg !!! <3

  Antwoord
  • Bo

   Fijn om te horen Julia :D

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.