...

Healthy bananen ijs met salted caramel crunch

Healthy bananen ijs met salted caramel crunch

door | jun 17, 2016 | Desserts, Recepten, Zoetigheden | 12 reacties

Met een beetje creativiteit en handige trucjes wordt gezond eten ineens wel heel makkelijk én lekker. Ik ben een enorme sweet tooth en heb na het eten altijd zin in iets zoets. Toen ik een aantal jaar geleden het gezond pad insloeg werden toetjes verboden want dessert zijn suikerbommen en dus ongezond, toch? Of niet, want het kan ook anders.. Wat dacht je van gezond bananen ijs met salted caramel crunch? Binnen vijf minuten gemaakt en zonder ijsmachine!

Ik heb standaard een bakje bevroren bananen stukjes in de vriezer liggen zodat ik dit ijs a la minuut kan maken. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit heeft dus daarom maak ik dit recept met gewone (niet bevroren) bananen. Maar mijn tip is om een voorraadje bananen in plakjes in te vriezen. Perfect voor wanneer je zin hebt in een overheerlijk ijsje of wanneer je een healthy frozen milkshake wilt maken.
Psst.. Dit ijs is zelfs zo gezond dat je er mee kunt ontbijten! De natuurlijke fruitsuikers in de banaan zorgen voor een energie boost.

 

Dit heb je nodig voor healthy bananen ijs met salted caramel crunch voor  één persoon

Voor het ijs

  • 1 banaan
  • 1 flinke eetlepel magere kwark
  • 1 tl honing

Voor de crunch

  • 6 walnoten
  • 2 el havermout
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl kokosvet
  • Snuf zeezout

 

Healthy bananen ijs met salted caramel crunch

 

Zo maak je het

Pureer de banaan, kwark en honing tot een egaal mengsel. Zet in de vriezer voor minimaal twee uur.

Verhit een koekenpan en rooster hierin de havermout en verkruimelde walnoten. Voeg na 3 minuten het kokosvet en de kokosbloesemsuiker toe. Bak 1 minuut mee en blijf goed omscheppen, zodat de crunch niet zal verbranden. Laat de crunch even afkoelen in de koelkast. Zo wordt hij extra crunchy.

Haal het ijs uit de vriezer en laat even ontdooien. Schep met een ijsschep (verwarm hem eerst even onder een hete kraan) bolletjes van het ijs en sluit af met de salted caramel crunch.

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

12 Comments

12 Reacties

  1. Nicole Ensink

    Zojuist gemaakt en dit is echt heel erg lekker! Zelfs mijn man, die helemaal niet zo van al dat gezonde is, zit ervan te smullen ?
    De walnoten vervangen door hazelnoten, cashew en amandel, en de kokosbloesem door ahornsiroop. Laat die bananen rijpen ?

    Antwoord
    • Bo

      Wat super leuk om te horen Nicole :D

      Antwoord
  2. Romina

    Dit ziet er enorm lekker uit!

    Ik zou dit vanavond willen maken; maar hoelang moet het ijs in de diepvries (verse bananen)?

    Bedankt!

    Romina

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Romina, iets te laat maar je moet het ijs minimaal twee uur in de vriezer zetten. Ik heb het even aangepast in het recept. Liefs! Bo

      Antwoord
  3. Demi

    Hi,

    Ik kan nergens kokosbloesemsuiker vinden:(
    Kan je dit ook vervangen voor iets anders? Of weg laten?

    X

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Demi, je kunt ook honing gebruiken. Maar de kokosbloesemsuiker geeft wel de kamaralachtige smaak af dus als je het kunt vinden.. zeker kopen! Je vind het tegenwoordig bij veel supermarkten en anders bij een biowinkel of op de markt bij een notenkraam. Liefs, Bo

      Antwoord
  4. Lisenka

    HI, wat een heerlijk recept! Sta t nu te maken, maar zie nergens het zout terug komen. ..ik neem aan toevoegen aan de crunch aan het eind?

    Antwoord
    • Bo

      Klopt Lisenka! Zal het direct even aanpassen. Liefs en geniet ervan

      Antwoord
  5. Janneke

    De caramel crunch lijkt mij zo lekker! Heb wel altijd bananen in de vriezer, maar nog nooit gecombineerd met de caramel crunch, ga ik zeker proberen!

    Antwoord
    • Bo

      Zeker doen :D En die caramel crunch is ook ge-wel-dig over kwark of yoghurt. Geniet ervan!

      Antwoord
  6. julia

    Zag hem voorbij komen en moest hem gelijk maken, bij gebrek aan walnoten werden het amandelen, maar wat is dit goddelijk zeg !!! <3

    Antwoord
    • Bo

      Fijn om te horen Julia :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *