Healthy bananen ijs met salted caramel crunch

Met een beetje creativiteit en handige trucjes wordt gezond eten ineens wel heel makkelijk én lekker. Ik ben een enorme sweet tooth en heb na het eten altijd zin in iets zoets. Toen ik een aantal jaar geleden het gezond pad insloeg werden toetjes verboden want dessert zijn suikerbommen en dus ongezond, toch? Of niet, want het kan ook anders.. Wat dacht je van gezond bananen ijs met salted caramel crunch? Binnen vijf minuten gemaakt en zonder ijsmachine!

Ik heb standaard een bakje bevroren bananen stukjes in de vriezer liggen zodat ik dit ijs a la minuut kan maken. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit heeft dus daarom maak ik dit recept met gewone (niet bevroren) bananen. Maar mijn tip is om een voorraadje bananen in plakjes in te vriezen. Perfect voor wanneer je zin hebt in een overheerlijk ijsje of wanneer je een healthy frozen milkshake wilt maken.
Psst.. Dit ijs is zelfs zo gezond dat je er mee kunt ontbijten! De natuurlijke fruitsuikers in de banaan zorgen voor een energie boost.

 

Dit heb je nodig voor healthy bananen ijs met salted caramel crunch voor  één persoon

Voor het ijs

  • 1 banaan
  • 1 flinke eetlepel magere kwark
  • 1 tl honing

Voor de crunch

  • 6 walnoten
  • 2 el havermout
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl kokosvet
  • Snuf zeezout

 

Healthy bananen ijs met salted caramel crunch

 

Zo maak je het

Pureer de banaan, kwark en honing tot een egaal mengsel. Zet in de vriezer voor minimaal twee uur.

Verhit een koekenpan en rooster hierin de havermout en verkruimelde walnoten. Voeg na 3 minuten het kokosvet en de kokosbloesemsuiker toe. Bak 1 minuut mee en blijf goed omscheppen, zodat de crunch niet zal verbranden. Laat de crunch even afkoelen in de koelkast. Zo wordt hij extra crunchy.

Haal het ijs uit de vriezer en laat even ontdooien. Schep met een ijsschep (verwarm hem eerst even onder een hete kraan) bolletjes van het ijs en sluit af met de salted caramel crunch.

 

13 Comments
  1. Zojuist gemaakt en dit is echt heel erg lekker! Zelfs mijn man, die helemaal niet zo van al dat gezonde is, zit ervan te smullen ?
    De walnoten vervangen door hazelnoten, cashew en amandel, en de kokosbloesem door ahornsiroop. Laat die bananen rijpen ?

  2. Dit ziet er enorm lekker uit!

    Ik zou dit vanavond willen maken; maar hoelang moet het ijs in de diepvries (verse bananen)?

    Bedankt!

    Romina

    1. Hoi Demi, je kunt ook honing gebruiken. Maar de kokosbloesemsuiker geeft wel de kamaralachtige smaak af dus als je het kunt vinden.. zeker kopen! Je vind het tegenwoordig bij veel supermarkten en anders bij een biowinkel of op de markt bij een notenkraam. Liefs, Bo

  3. HI, wat een heerlijk recept! Sta t nu te maken, maar zie nergens het zout terug komen. ..ik neem aan toevoegen aan de crunch aan het eind?

  4. Zag hem voorbij komen en moest hem gelijk maken, bij gebrek aan walnoten werden het amandelen, maar wat is dit goddelijk zeg !!! <3

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!