...

Healthy bananen ijs met salted caramel crunch

Healthy bananen ijs met salted caramel crunch

door | jun 17, 2016 | Desserts, Recepten, Zoetigheden | 12 reacties

Met een beetje creativiteit en handige trucjes wordt gezond eten ineens wel heel makkelijk én lekker. Ik ben een enorme sweet tooth en heb na het eten altijd zin in iets zoets. Toen ik een aantal jaar geleden het gezond pad insloeg werden toetjes verboden want dessert zijn suikerbommen en dus ongezond, toch? Of niet, want het kan ook anders.. Wat dacht je van gezond bananen ijs met salted caramel crunch? Binnen vijf minuten gemaakt en zonder ijsmachine!

Ik heb standaard een bakje bevroren bananen stukjes in de vriezer liggen zodat ik dit ijs a la minuut kan maken. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit heeft dus daarom maak ik dit recept met gewone (niet bevroren) bananen. Maar mijn tip is om een voorraadje bananen in plakjes in te vriezen. Perfect voor wanneer je zin hebt in een overheerlijk ijsje of wanneer je een healthy frozen milkshake wilt maken.
Psst.. Dit ijs is zelfs zo gezond dat je er mee kunt ontbijten! De natuurlijke fruitsuikers in de banaan zorgen voor een energie boost.

 

Dit heb je nodig voor healthy bananen ijs met salted caramel crunch voor  één persoon

Voor het ijs

  • 1 banaan
  • 1 flinke eetlepel magere kwark
  • 1 tl honing

Voor de crunch

  • 6 walnoten
  • 2 el havermout
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl kokosvet
  • Snuf zeezout

 

Healthy bananen ijs met salted caramel crunch

 

Zo maak je het

Pureer de banaan, kwark en honing tot een egaal mengsel. Zet in de vriezer voor minimaal twee uur.

Verhit een koekenpan en rooster hierin de havermout en verkruimelde walnoten. Voeg na 3 minuten het kokosvet en de kokosbloesemsuiker toe. Bak 1 minuut mee en blijf goed omscheppen, zodat de crunch niet zal verbranden. Laat de crunch even afkoelen in de koelkast. Zo wordt hij extra crunchy.

Haal het ijs uit de vriezer en laat even ontdooien. Schep met een ijsschep (verwarm hem eerst even onder een hete kraan) bolletjes van het ijs en sluit af met de salted caramel crunch.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

12 Comments

12 Reacties

  1. Nicole Ensink

    Zojuist gemaakt en dit is echt heel erg lekker! Zelfs mijn man, die helemaal niet zo van al dat gezonde is, zit ervan te smullen ?
    De walnoten vervangen door hazelnoten, cashew en amandel, en de kokosbloesem door ahornsiroop. Laat die bananen rijpen ?

    Antwoord
    • Bo

      Wat super leuk om te horen Nicole :D

      Antwoord
  2. Romina

    Dit ziet er enorm lekker uit!

    Ik zou dit vanavond willen maken; maar hoelang moet het ijs in de diepvries (verse bananen)?

    Bedankt!

    Romina

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Romina, iets te laat maar je moet het ijs minimaal twee uur in de vriezer zetten. Ik heb het even aangepast in het recept. Liefs! Bo

      Antwoord
  3. Demi

    Hi,

    Ik kan nergens kokosbloesemsuiker vinden:(
    Kan je dit ook vervangen voor iets anders? Of weg laten?

    X

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Demi, je kunt ook honing gebruiken. Maar de kokosbloesemsuiker geeft wel de kamaralachtige smaak af dus als je het kunt vinden.. zeker kopen! Je vind het tegenwoordig bij veel supermarkten en anders bij een biowinkel of op de markt bij een notenkraam. Liefs, Bo

      Antwoord
  4. Lisenka

    HI, wat een heerlijk recept! Sta t nu te maken, maar zie nergens het zout terug komen. ..ik neem aan toevoegen aan de crunch aan het eind?

    Antwoord
    • Bo

      Klopt Lisenka! Zal het direct even aanpassen. Liefs en geniet ervan

      Antwoord
  5. Janneke

    De caramel crunch lijkt mij zo lekker! Heb wel altijd bananen in de vriezer, maar nog nooit gecombineerd met de caramel crunch, ga ik zeker proberen!

    Antwoord
    • Bo

      Zeker doen :D En die caramel crunch is ook ge-wel-dig over kwark of yoghurt. Geniet ervan!

      Antwoord
  6. julia

    Zag hem voorbij komen en moest hem gelijk maken, bij gebrek aan walnoten werden het amandelen, maar wat is dit goddelijk zeg !!! <3

    Antwoord
    • Bo

      Fijn om te horen Julia :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *