Deze heerlijke hartige taart heeft een romige vulling gemaakt van truffel en paddestoelen en een glutenvrije bodem van amandelmeel en boekweit. Voordat je denkt ‘neee ik heb geen om de bodem zelf te maken’, deze heb je zo in elkaar gekneed!:D Je maakt de bodem heel eenvoudig van yoghurt, meel en een snufje bakpoeder. Schenk de vulling erin, schuif hem in de oven en voilà, je hebt een super smaakvolle en voedzame hartige taart die je kunt eten als avondeten met een salade erbij of als lunch! Ook lekker voor bij de borrel natuurlijk :)
Dit heb je nodig voor deze hartige taart met truffel paddenstoelen
Voor de bodem
- 150 gr yoghurt
- 100 gr boekweit
- 100 gr amandelmeel
- 1/2 tl bakpoeder
Voor de vulling
- 300 gr kwark
- 3 eieren
- 300 gr kastanje champignons
- 1 kleine prei
- 2 flinke tl truffel tapenade
Zo maak je het
Begin met de bodem. Meng de yoghurt, boekweit, amandelmeel en bakpoeder in een grote kom en kneed met de hand tot een soepel deeg. Voeg wat yoghurt toe wanneer het deeg te droog is of wat boekweit wanneer het te nat is.
Vet een ronde quichevorm van 25 cm in (die van mij is rond, maar vierkant kan natuurlijk ook) en druk het deeg met de hand in de vorm. Doe wat boekweitmeel op je handen tegen het plakken. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem en zet de vorm in de koelkast.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Snijd de kastanje champignons fijn en de prei in ringen. Bak zo’n vijf minuten aan en breng het geheel op smaak met een snuf peper en zout. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Roer de eieren samen met de kwark en truffel tapenade met een garde door elkaar. Haal de bodem uit de koelkast. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de bodem en schenk de truffelvulling erover. Bak de hartige taart 40 minuten in het midden van de oven of tot hij stevig en goudbruin is.
0 reacties