Hartige taart met truffel paddenstoelen

Hartige taart met truffel paddenstoelen

Hartige taart met truffel paddenstoelen, Glutenvrije quiche recepten, Glutenvrije hartige taart, Gezond avondeten, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche bodem, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische quiche recepten

Deze heerlijke hartige taart heeft een romige vulling gemaakt van truffel en paddestoelen en een glutenvrije bodem van amandelmeel en boekweit. Voordat je denkt  ‘neee ik heb geen om de bodem zelf te maken’,  deze heb je zo in elkaar gekneed!:D Je maakt de bodem heel eenvoudig van yoghurt, meel en een snufje bakpoeder. Schenk de vulling erin, schuif hem in de oven en voilà, je hebt een super smaakvolle en voedzame hartige taart die je kunt eten als avondeten met een salade erbij of als lunch! Ook lekker voor bij de borrel natuurlijk :)

Hartige taart met truffel paddenstoelen, Glutenvrije quiche recepten, Glutenvrije hartige taart, Gezond avondeten, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche bodem, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische quiche recepten

Hartige taart met truffel paddenstoelen, Glutenvrije quiche recepten, Glutenvrije hartige taart, Gezond avondeten, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche bodem, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische quiche recepten

Dit heb je nodig voor deze hartige taart met truffel paddenstoelen

Voor de bodem

  • 150 gr yoghurt
  • 100 gr boekweit
  • 100 gr amandelmeel
  • 1/2 tl bakpoeder

Voor de vulling

  • 300 gr kwark
  • 3 eieren
  • 300 gr kastanje champignons
  • 1 kleine prei
  • 2 flinke tl truffel tapenade

 

Hartige taart met truffel paddenstoelen, Glutenvrije quiche recepten, Glutenvrije hartige taart, Gezond avondeten, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche bodem, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische quiche recepten

Hartige taart met truffel paddenstoelen, Glutenvrije quiche recepten, Glutenvrije hartige taart, Gezond avondeten, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche bodem, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische quiche recepten

Zo maak je het

Begin met de bodem. Meng de yoghurt, boekweit, amandelmeel en bakpoeder in een grote kom en kneed met de hand tot een soepel deeg. Voeg wat yoghurt toe wanneer het deeg te droog is of wat boekweit wanneer het te nat is.

Vet een ronde quichevorm van 25 cm in (die van mij is rond, maar vierkant kan natuurlijk ook) en druk het deeg met de hand in de vorm. Doe wat boekweitmeel op je handen tegen het plakken. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem en zet de vorm in de koelkast.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Snijd de kastanje champignons fijn en de prei in ringen. Bak zo’n vijf minuten aan en breng het geheel op smaak met een snuf peper en zout. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Roer de eieren samen met de kwark en truffel tapenade met een garde door elkaar. Haal de bodem uit de koelkast. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de bodem en schenk de truffelvulling erover. Bak de hartige taart 40 minuten in het midden van de oven of tot hij stevig en goudbruin is.

Hartige taart met truffel paddenstoelen, Glutenvrije quiche recepten, Glutenvrije hartige taart, Gezond avondeten, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche bodem, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische quiche recepten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.