...

Hartige taart met truffel paddenstoelen

Hartige taart met truffel paddenstoelen

Hartige taart met truffel paddenstoelen, Glutenvrije quiche recepten, Glutenvrije hartige taart, Gezond avondeten, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche bodem, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische quiche recepten

Deze heerlijke hartige taart heeft een romige vulling gemaakt van truffel en paddestoelen en een glutenvrije bodem van amandelmeel en boekweit. Voordat je denkt  ‘neee ik heb geen om de bodem zelf te maken’,  deze heb je zo in elkaar gekneed!:D Je maakt de bodem heel eenvoudig van yoghurt, meel en een snufje bakpoeder. Schenk de vulling erin, schuif hem in de oven en voilà, je hebt een super smaakvolle en voedzame hartige taart die je kunt eten als avondeten met een salade erbij of als lunch! Ook lekker voor bij de borrel natuurlijk :)

Hartige taart met truffel paddenstoelen, Glutenvrije quiche recepten, Glutenvrije hartige taart, Gezond avondeten, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche bodem, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische quiche recepten

Hartige taart met truffel paddenstoelen, Glutenvrije quiche recepten, Glutenvrije hartige taart, Gezond avondeten, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche bodem, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische quiche recepten

Dit heb je nodig voor deze hartige taart met truffel paddenstoelen

Voor de bodem

  • 150 gr yoghurt
  • 100 gr boekweit
  • 100 gr amandelmeel
  • 1/2 tl bakpoeder

Voor de vulling

  • 300 gr kwark
  • 3 eieren
  • 300 gr kastanje champignons
  • 1 kleine prei
  • 2 flinke tl truffel tapenade

 

Hartige taart met truffel paddenstoelen, Glutenvrije quiche recepten, Glutenvrije hartige taart, Gezond avondeten, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche bodem, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische quiche recepten

Hartige taart met truffel paddenstoelen, Glutenvrije quiche recepten, Glutenvrije hartige taart, Gezond avondeten, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche bodem, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische quiche recepten

Zo maak je het

Begin met de bodem. Meng de yoghurt, boekweit, amandelmeel en bakpoeder in een grote kom en kneed met de hand tot een soepel deeg. Voeg wat yoghurt toe wanneer het deeg te droog is of wat boekweit wanneer het te nat is.

Vet een ronde quichevorm van 25 cm in (die van mij is rond, maar vierkant kan natuurlijk ook) en druk het deeg met de hand in de vorm. Doe wat boekweitmeel op je handen tegen het plakken. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem en zet de vorm in de koelkast.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Snijd de kastanje champignons fijn en de prei in ringen. Bak zo’n vijf minuten aan en breng het geheel op smaak met een snuf peper en zout. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Roer de eieren samen met de kwark en truffel tapenade met een garde door elkaar. Haal de bodem uit de koelkast. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de bodem en schenk de truffelvulling erover. Bak de hartige taart 40 minuten in het midden van de oven of tot hij stevig en goudbruin is.

Hartige taart met truffel paddenstoelen, Glutenvrije quiche recepten, Glutenvrije hartige taart, Gezond avondeten, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche bodem, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische quiche recepten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *