Hartige taart met truffel paddenstoelen

Hartige taart met truffel paddenstoelen, Glutenvrije quiche recepten, Glutenvrije hartige taart, Gezond avondeten, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche bodem, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische quiche recepten

Deze heerlijke hartige taart heeft een romige vulling gemaakt van truffel en paddestoelen en een glutenvrije bodem van amandelmeel en boekweit. Voordat je denkt  ‘neee ik heb geen om de bodem zelf te maken’,  deze heb je zo in elkaar gekneed!:D Je maakt de bodem heel eenvoudig van yoghurt, meel en een snufje bakpoeder. Schenk de vulling erin, schuif hem in de oven en voilà, je hebt een super smaakvolle en voedzame hartige taart die je kunt eten als avondeten met een salade erbij of als lunch! Ook lekker voor bij de borrel natuurlijk :)

Hartige taart met truffel paddenstoelen, Glutenvrije quiche recepten, Glutenvrije hartige taart, Gezond avondeten, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche bodem, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische quiche recepten

Hartige taart met truffel paddenstoelen, Glutenvrije quiche recepten, Glutenvrije hartige taart, Gezond avondeten, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche bodem, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische quiche recepten

Dit heb je nodig voor deze hartige taart met truffel paddenstoelen

Voor de bodem

  • 150 gr yoghurt
  • 100 gr boekweit
  • 100 gr amandelmeel
  • 1/2 tl bakpoeder

Voor de vulling

  • 300 gr kwark
  • 3 eieren
  • 300 gr kastanje champignons
  • 1 kleine prei
  • 2 flinke tl truffel tapenade

 

Hartige taart met truffel paddenstoelen, Glutenvrije quiche recepten, Glutenvrije hartige taart, Gezond avondeten, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche bodem, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische quiche recepten

Hartige taart met truffel paddenstoelen, Glutenvrije quiche recepten, Glutenvrije hartige taart, Gezond avondeten, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche bodem, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische quiche recepten

Zo maak je het

Begin met de bodem. Meng de yoghurt, boekweit, amandelmeel en bakpoeder in een grote kom en kneed met de hand tot een soepel deeg. Voeg wat yoghurt toe wanneer het deeg te droog is of wat boekweit wanneer het te nat is.

Vet een ronde quichevorm van 25 cm in (die van mij is rond, maar vierkant kan natuurlijk ook) en druk het deeg met de hand in de vorm. Doe wat boekweitmeel op je handen tegen het plakken. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem en zet de vorm in de koelkast.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Snijd de kastanje champignons fijn en de prei in ringen. Bak zo’n vijf minuten aan en breng het geheel op smaak met een snuf peper en zout. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Roer de eieren samen met de kwark en truffel tapenade met een garde door elkaar. Haal de bodem uit de koelkast. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de bodem en schenk de truffelvulling erover. Bak de hartige taart 40 minuten in het midden van de oven of tot hij stevig en goudbruin is.

Hartige taart met truffel paddenstoelen, Glutenvrije quiche recepten, Glutenvrije hartige taart, Gezond avondeten, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche bodem, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarische quiche recepten

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!