...

Hartige taart met broccoli, pesto en geitenkaas

Hartige taart met broccoli, pesto en geitenkaas

Hartige taart met broccoli, pesto en geitenkaas, Hartige taart recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Leuke borrelhappen, Recepten hartig bladerdeeg, Hartige taarten geitenkaas

Dit weekend was het flink bakken in de tuin, maar deze meid stond zondag lekker in de keuken om recepten voor te bereiden voor wanneer ik op vakantie ben. En dat is helemaal niet erg, want daardoor bestond onze lunch uit een heerlijke glutenvrije pasta met een super smaakvolle rode saus met venkel en ansjovis en deze hartige taart met broccoli, zelfgemaakte groene pesto en geitenkaas. Lekkerrr! Mike was daar erg blij mee, dat snappen jullie.

Nu ben ik niet zo’n ster in het zelf maken van deeg en stiekem heb ik daar ook nooit zo’n zin in. Wat doe je dan? Nou, je pakt acht plakjes hartig bladerdeeg, kneed ze door elkaar tot een bal en die rol je vervolgens uit tot een rondje vorm. Klaar is kees! Beleg het deeg vervolgens met zelfgemaakte groene pesto (eerlijk, dat is toch altijd het lekkerst), broccoli roosjes en geitenkaas. Drizzle er ook vooral wat honing over voordat je hem serveert. Ik at deze hartige taart als lunch, maar je kunt hem ook prima maken als avondeten met daarbij bijvoorbeeld een lekkere salade!

Hartige taart met broccoli, pesto en geitenkaas, Hartige taart recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Leuke borrelhappen, Recepten hartig bladerdeeg, Hartige taarten geitenkaas

Hartige taart met broccoli, pesto en geitenkaas, Hartige taart recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Leuke borrelhappen, Recepten hartig bladerdeeg, Hartige taarten geitenkaas

Dit heb je nodig voor deze hartige taart met broccoli, pesto en geitenkaas

  • 8 plakken hartig bladerdeeg – 375 gr
  • 180 gr broccoli
  • 1/4 courgette
  • 100 gr geitenkaas – zo’n rolletje wat je in plakjes kunt snijden. 
  • 2 el havermout
  • 1 el honing
  • 1 ei

Voor de groene pesto

  • klein bosje verse basilicum – 35 gr
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr cashewnoten
  • sap van 1/2 citroen

 

Hartige taart met broccoli, pesto en geitenkaas, Hartige taart recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Leuke borrelhappen, Recepten hartig bladerdeeg, Hartige taarten geitenkaas

Hartige taart met broccoli, pesto en geitenkaas, Hartige taart recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Leuke borrelhappen, Recepten hartig bladerdeeg, Hartige taarten geitenkaas

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Je hebt geen taartvorm nodig voor deze taart! Ontdooi de plakken bladerdeeg.

Maak de groene pesto door ingrediënten te pureren tot een romige pesto, samen met een snuf zout en zwarte peper. Dit kan in een kleine keukenmachine of gewoon met je staafmixer.

Kneed de ontdooide plakken bladerdeeg met de hand tot je een bol hebt. Rol het deeg met een deegroller uit tot een dunne ronde bodem van ongeveer 25 cm. Leg het bladerdeeg op de met bakpapier bekleedde ovenplaat.

Besmeer de bodem met de groene pesto (houd twee centimeter van de randen vrij) en strooi er vervolgens twee eetlepels havermout over. Snijd een kwart courgette in hele dunne plakjes en beleg de bodem ermee. Snijd de broccoli in hele kleine roosjes, de geitenkaas in plakjes en verdeel alles over de taartbodem. Druppel er wat olijfolie over. Sluit af met een snuf zwarte peper en eventueel wat zeezout.

Vouw de randen van het deeg losjes over de taart zoals op de foto. Klop het ei los in een kommetje en kwast de randen van de taart ermee in. Bak de hartige broccoli taart 40 minuten in het midden van de oven.

Laat de taart wanneer hij klaar is tien minuten afkoelen. Drizzle er wat honing over, snijd hem in punten en genieten maar!

Hartige taart met broccoli, pesto en geitenkaas, Hartige taart recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Leuke borrelhappen, Recepten hartig bladerdeeg, Hartige taarten geitenkaas

Serveer deze hartige taart in punten gesneden bij de borrel of bijvoorbeeld als avondeten met een gemengde salade erbij. Oh en ik ben toevallig hélemaal fan van geitenkaas, maar mocht jij meer trek hebben in een ander soort kaasje gebruik dan bijvoorbeeld feta, geraspte oude kaas of gorgonzola. Ook heerlijk!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

  1. Mar

    Een wat mager recept met een vlakke smaak. Ui, knoflook en wat mosterd zouden het meer op smaak brengen. De foto klopt volgens mij niet met het recept: zo te zien is geitencamembert gebruikt en geen rolletje zachte geitenkaas. Camembert geeft een andere, waarschijnlijk sterkere, smaak. Er zijn stukjes amandel overheen gestrooid, ook dat staat niet in het recept. What you see is not what you get.

    Antwoord
  2. Srlma

    Ik zie gewoon het recept

    Antwoord
  3. Sanne

    Helaas moet ik me aansluiten bij het commentaar van ingrid. Ik zie super lekker uitziende foto van de Hartige taart met broccoli, pesto en geitenkaas. Maar daaronder geen recept, maar de comments.
    Geldt trouwens voor alle recepten…

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Sanne, wat gek! Ik krijg hier verder vrijwel nooit klachten over dus ik heb op dit moment geen idee waar het aan kan liggen. Ik zet mijn website mannetje hier even op. Groetjes en bedankt voor het melden!

      Antwoord
  4. Ingrid

    Hallo Helen,

    De recepten zien er smakelijk uit, maar ik krijg het niet voor elkaar om het recept zelf op het scherm te krijgen.
    Hoe doe ik dat??

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Ingrid, ik snap niet goed wat je bedoeld. Als het goed is zie je op deze pagina een aantal foto’s en daaronder een ingrediëntenlijstje en de bereidingswijze? Groetjes, Bo

      Antwoord
  5. Heleen

    Om het mezelf makkelijk te maken heb ik pesto uit potje genomen. En heb even de kook over de groenten gedaan. Smaakt super lekker. Ben dol.op hartige taarten

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *