...

Hartige Italiaanse kaas cruffins met honing

Hartige Italiaanse kaas cruffins met honing

door | mei 21, 2021 | Hartige hapjes, Recepten | 0 Reacties

Hartige Italiaanse kaas cruffins met honing

Na het succes van mijn zoete cruffins gevuld met dulce de leche (als je die nog niet gemaakt hebt haal dan als de wiedeweer twee blikken vers croissantdeeg in huis), presenteer ik jullie deze té lekkere hartige Italiaanse variant die ik maakte voor Elle Eten. Deze Italiaanse cruffins hebben een lekker krokant korstje en een heer-lijk smeuïge binnenkant. Fantastisch voor bij de borrel. We vullen de cruffins met verse oregano en een jonge boterachtige kaas die perfect smelt tussen de laagjes deeg. Het zoete croissantdeeg combineert waanzinnig lekker met kaas en Italiaanse kruiden! Zet de Italiaanse cruffins direct als ze uit de oven komen op een mooi bord en drizzle er wat honing over. Misschien nog wat verse blaadjes oregano erbij en een schaaltje taggiasca olijfjes.. Niets meer aan doen.

Behalve een hele grote hap nemen en genieten. En misschien een glas van deze volle, houtgelagerde en lichtkruidige Chardonnay erbij.

Hartige Italiaanse kaas cruffins met honing

Hartige Italiaanse kaas cruffins met honing

Dit heb je nodig voor deze hartige Italiaanse kaas cruffins met honing / 6 stuks

  • 1 blik vers XXL croissantdeeg
  • 200 gram Grana Padano
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 4 takjes oregano
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 el honing

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet zes holtes van een muffinvorm licht in.

Rol het croissantdeeg uit en druk de naadjes goed aan. Snijd de plak in 3 langwerpige stroken. Bestrooi de plakken royaal met geraspte Grana Padano. Sluit af met een snuf Italiaanse kruiden en fijngesneden blaadjes oregano.

Rol het deeg ze zo strak mogelijk op en snijd de 3 deegrollen in de lengte doormidden. Vervolgens rol je de 6 gehalveerde rollen op tot cruffins. Check deze handige video op mijn Instagram om te zien hoe je dit precies doet.

Zet de cruffins in de muffinvorm en besmeer met losgeklopt ei. Rasp er nog een beetje Grana Padano overheen voor een lekker krokant kaaskorstje en bak de Italiaanse cruffins in 10 tot 15 minuten goudbruin.

Drizzle voor het serveren wat honing over de hartige cruffins. Warm uit de oven zijn ze heerlijk, maar afgekoeld smaken ze ook top!

Hartige Italiaanse kaas cruffins met honing

Hartige Italiaanse kaas cruffins met honing

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *