Hamburgers van rode linzen met kiemen en avocado

Hamburgers van rode linzen met kiemen en avocado

door | jul 11, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 6 reacties

Hamburgers van rode linzen met kiemen en avocado

HEALTHY BURGERTIME :D Hamburgers staan bekent om vette happen maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Integendeel. Deze burgers zijn gemaakt van rode linzen kiemen en zitten vól met goede voedingsstoffen. De linzen kiemen geven de burger een bite, de avocado maakt hem lekker smeuïg en de rode ui geeft een beetje pit. Eet een grote burger als lunch of serveer kleine burgertjes als hapje bij de borrel. Of geef je een casual etentje? Serveer de hamburgers dan samen met aardappel frieten (in schil) uit de oven en misschien nog wat salade erbij. Het gevoel van comfort food maar dan in een gezond jasje!

 

Nodig voor twee grote burgers of vier mini’s

  • 200 gram rode linzen kiemen
  • 1 ei
  • 1/2  rode ui
  • 2 el kikkererwten meel (of ander soort meel)
  • Snuf peper en zout

Voor erbij

  • 2 grote bollen of 4 kleine
  • 1 avocado
  • handje gemengde kiemen
  • 1/2 rode ui

 

Hamburgers van rode linzen met kiemen en avocado

 

Zo maak je ze

Snipper de ui, neem een grote schaal en stop hierin de ingrediënten voor de burgers. Pureer met een staafmixer maar niet te fijn, er mogen best nog wat stukjes in zitten. Vorm met je handen vier kleine of twee grote burgers.

Verhit wat olie in een koekenpan en laat de burgers er voorzichtig inglijden. Bak 5 minuten aan een kant op matig vuur en 3 minuten aan de andere kant. De kleine burgers kunnen

iets korter.

Snij ondertussen de avocado in plakken en de ui in ringen. Snijd de broodjes open en leg de burgers ertussen als ze klaar zijn. Sluit af met avocado, rode ui en een pluk kiemen.

 

 

Voor meer informatie over kiemen, waar je ze kunt krijgen en welke verschillende soorten er zijn kunnen jullie naar www.kiemgroenten.nl

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

  1. Elize

    Die zien er heerlijk uit zeg! Heb vakantie, dus lekker de tijd om wat uitgebreider te koken komende week.. Lekker! Thnx :)

    Antwoord
    • Bo

      Wat heerlijk Elize! Geniet van je vrije dagen en eet smakelijk :) Liefs, Bo

      Antwoord
    • Bo

      Graag gedaan :D

      Antwoord
  2. Laura

    Looooove burgers! Deze zien er heerlijk uit!

    Antwoord
    • Bo

      Bedankt Laura :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.