Hamburgers van rode linzen met kiemen en avocado

Hamburgers van rode linzen met kiemen en avocado

HEALTHY BURGERTIME :D Hamburgers staan bekent om vette happen maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Integendeel. Deze burgers zijn gemaakt van rode linzen kiemen en zitten vól met goede voedingsstoffen. De linzen kiemen geven de burger een bite, de avocado maakt hem lekker smeuïg en de rode ui geeft een beetje pit. Eet een grote burger als lunch of serveer kleine burgertjes als hapje bij de borrel. Of geef je een casual etentje? Serveer de hamburgers dan samen met aardappel frieten (in schil) uit de oven en misschien nog wat salade erbij. Het gevoel van comfort food maar dan in een gezond jasje!

 

Nodig voor twee grote burgers of vier mini’s

  • 200 gram rode linzen kiemen
  • 1 ei
  • 1/2  rode ui
  • 2 el kikkererwten meel (of ander soort meel)
  • Snuf peper en zout

Voor erbij

  • 2 grote bollen of 4 kleine
  • 1 avocado
  • handje gemengde kiemen
  • 1/2 rode ui

 

Hamburgers van rode linzen met kiemen en avocado

 

Zo maak je ze

Snipper de ui, neem een grote schaal en stop hierin de ingrediënten voor de burgers. Pureer met een staafmixer maar niet te fijn, er mogen best nog wat stukjes in zitten. Vorm met je handen vier kleine of twee grote burgers.

Verhit wat olie in een koekenpan en laat de burgers er voorzichtig inglijden. Bak 5 minuten aan een kant op matig vuur en 3 minuten aan de andere kant. De kleine burgers kunnen

iets korter.

Snij ondertussen de avocado in plakken en de ui in ringen. Snijd de broodjes open en leg de burgers ertussen als ze klaar zijn. Sluit af met avocado, rode ui en een pluk kiemen.

 

 

Voor meer informatie over kiemen, waar je ze kunt krijgen en welke verschillende soorten er zijn kunnen jullie naar www.kiemgroenten.nl

 

 

Print Friendly, PDF & Email
7 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!