HEALTHY BURGERTIME :D Hamburgers staan bekent om vette happen maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Integendeel. Deze burgers zijn gemaakt van rode linzen kiemen en zitten vól met goede voedingsstoffen. De linzen kiemen geven de burger een bite, de avocado maakt hem lekker smeuïg en de rode ui geeft een beetje pit. Eet een grote burger als lunch of serveer kleine burgertjes als hapje bij de borrel. Of geef je een casual etentje? Serveer de hamburgers dan samen met aardappel frieten (in schil) uit de oven en misschien nog wat salade erbij. Het gevoel van comfort food maar dan in een gezond jasje!
Nodig voor twee grote burgers of vier mini’s
- 200 gram rode linzen kiemen
- 1 ei
- 1/2 rode ui
- 2 el kikkererwten meel (of ander soort meel)
- Snuf peper en zout
Voor erbij
- 2 grote bollen of 4 kleine
- 1 avocado
- handje gemengde kiemen
- 1/2 rode ui
Zo maak je ze
Snipper de ui, neem een grote schaal en stop hierin de ingrediënten voor de burgers. Pureer met een staafmixer maar niet te fijn, er mogen best nog wat stukjes in zitten. Vorm met je handen vier kleine of twee grote burgers.
Verhit wat olie in een koekenpan en laat de burgers er voorzichtig inglijden. Bak 5 minuten aan een kant op matig vuur en 3 minuten aan de andere kant. De kleine burgers kunnen
iets korter.
Snij ondertussen de avocado in plakken en de ui in ringen. Snijd de broodjes open en leg de burgers ertussen als ze klaar zijn. Sluit af met avocado, rode ui en een pluk kiemen.
Voor meer informatie over kiemen, waar je ze kunt krijgen en welke verschillende soorten er zijn kunnen jullie naar www.kiemgroenten.nl
Die zien er heerlijk uit zeg! Heb vakantie, dus lekker de tijd om wat uitgebreider te koken komende week.. Lekker! Thnx :)
Wat heerlijk Elize! Geniet van je vrije dagen en eet smakelijk :) Liefs, Bo
Deze burger zien er echt heerlijk uit! Dank voor het recept!
Graag gedaan :D
Looooove burgers! Deze zien er heerlijk uit!
Bedankt Laura :)