Glutenvrije pompoen muffins (met roomkaas en ahornsiroop)

Glutenvrije pompoen muffins (met roomkaas en ahornsiroop), Gezonde muffins, Glutenvrije muffins, Gezonde foodblogs, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Beaufood tussendoortjes, Voedzame muffins, Gezonde muffin recepten

Ik ga nog even door met de pompoen recepten hoor ;) Dit keer mengde ik een portie pompoen puree met havermeel, ahornsiroop en pumpkin spice. Het resultaat waren deze suuuuper lekkere glutenvrije muffins, die extra lekker zijn met een dot roomkaas en extra ahorn erover! Heb je geen pumpkin spice in huis? Dan kun je dit ook vervangen door zelf een mengsel te maken van kaneel en gemberpoeder. Dit komt aardig in de buurt. In sommige supermarkten verkopen ze trouwens ook kant en klare pompoen puree, maar zelf maken is natuurlijk het lekkerst en gezond! En zeg nou zelf, een portie pompoen koken en en pureren is zo gebeurd. De pompoen die je overhebt kun je mooi gebruiken in deze herfstige kip-groenten schotel uit de oven :D

Glutenvrije pompoen muffins (met roomkaas en ahornsiroop), Gezonde muffins, Glutenvrije muffins, Gezonde foodblogs, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Beaufood tussendoortjes, Voedzame muffins, Gezonde muffin recepten

Glutenvrije pompoen muffins (met roomkaas en ahornsiroop), Gezonde muffins, Glutenvrije muffins, Gezonde foodblogs, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Beaufood tussendoortjes, Voedzame muffins, Gezonde muffin recepten

Glutenvrije pompoen muffins (met roomkaas en ahornsiroop), Gezonde muffins, Glutenvrije muffins, Gezonde foodblogs, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Beaufood tussendoortjes, Voedzame muffins, Gezonde muffin recepten

Dit heb je nodig voor deze pompoen muffins / 12 stuks

  • 220 gr flespompoen – vers of kant en klaar in blokjes gesneden
  • 300 gr havermeel
  • 2 eieren
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 75 ml ahornsiroop
  • 1 tl vanille essence
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 1/2 tl baking soda
  • 1 el pumpkin spice kruiden – wanneer je dit niet in huis hebt kun je ook kaneel gebruiken 
  • snufje zout
  • 12 walnoten

Voor erop (hoeveelheid naar keuze)

  • roomkaas
  • ahornsiroop

 

Glutenvrije pompoen muffins (met roomkaas en ahornsiroop), Gezonde muffins, Glutenvrije muffins, Gezonde foodblogs, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Beaufood tussendoortjes, Voedzame muffins, Gezonde muffin recepten

Zo maak je het

Breng een pan met water aan de kook. Snijd de pompoen in blokjes en kook ze in tien minuten zacht. Giet het water af en laat de pompoen goed uitlekken. Pureer de pompoen tot puree. Als je het goed is heb je nu zo’n 185 gram pompoenpuree.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet 12 holtes van een muffinvorm in.

Meng de pompoen puree samen met de eieren, melk, ahornsiroop, zonnebloemolie en vanille essence. Spatel de havermeel, baking soda, een snufje zout en de pumpkin spice kruiden door het beslag.

Verdeel het beslag over de ingevette muffinholtes. Verdeel de walnoten over de met beslag gevulde holtes en druk ze licht aan. Schuif de pompoen muffins voor 20 minuten in het midden van de oven.

Laat ze iets afkoelen, haal ze uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster. Besmeer de muffins voordat je ze eet met een dot roomkaas en ahornsiroop.

Glutenvrije pompoen muffins (met roomkaas en ahornsiroop), Gezonde muffins, Glutenvrije muffins, Gezonde foodblogs, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Beaufood tussendoortjes, Voedzame muffins, Gezonde muffin recepten

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.