...

Glutenvrije pompoen muffins (met roomkaas en ahornsiroop)

Glutenvrije pompoen muffins (met roomkaas en ahornsiroop)

door | okt 20, 2019 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 0 Reacties

Glutenvrije pompoen muffins (met roomkaas en ahornsiroop), Gezonde muffins, Glutenvrije muffins, Gezonde foodblogs, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Beaufood tussendoortjes, Voedzame muffins, Gezonde muffin recepten

Ik ga nog even door met de pompoen recepten hoor ;) Dit keer mengde ik een portie pompoen puree met havermeel, ahornsiroop en pumpkin spice. Het resultaat waren deze suuuuper lekkere glutenvrije muffins, die extra lekker zijn met een dot roomkaas en extra ahorn erover! Heb je geen pumpkin spice in huis? Dan kun je dit ook vervangen door zelf een mengsel te maken van kaneel en gemberpoeder. Dit komt aardig in de buurt. In sommige supermarkten verkopen ze trouwens ook kant en klare pompoen puree, maar zelf maken is natuurlijk het lekkerst en gezond! En zeg nou zelf, een portie pompoen koken en en pureren is zo gebeurd. De pompoen die je overhebt kun je mooi gebruiken in deze herfstige kip-groenten schotel uit de oven :D

Glutenvrije pompoen muffins (met roomkaas en ahornsiroop), Gezonde muffins, Glutenvrije muffins, Gezonde foodblogs, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Beaufood tussendoortjes, Voedzame muffins, Gezonde muffin recepten

Glutenvrije pompoen muffins (met roomkaas en ahornsiroop), Gezonde muffins, Glutenvrije muffins, Gezonde foodblogs, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Beaufood tussendoortjes, Voedzame muffins, Gezonde muffin recepten

Glutenvrije pompoen muffins (met roomkaas en ahornsiroop), Gezonde muffins, Glutenvrije muffins, Gezonde foodblogs, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Beaufood tussendoortjes, Voedzame muffins, Gezonde muffin recepten

Dit heb je nodig voor deze pompoen muffins / 12 stuks

  • 220 gr flespompoen – vers of kant en klaar in blokjes gesneden
  • 300 gr havermeel
  • 2 eieren
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 75 ml ahornsiroop
  • 1 tl vanille essence
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 1/2 tl baking soda
  • 1 el pumpkin spice kruiden – wanneer je dit niet in huis hebt kun je ook kaneel gebruiken 
  • snufje zout
  • 12 walnoten

Voor erop (hoeveelheid naar keuze)

  • roomkaas
  • ahornsiroop

 

Glutenvrije pompoen muffins (met roomkaas en ahornsiroop), Gezonde muffins, Glutenvrije muffins, Gezonde foodblogs, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Beaufood tussendoortjes, Voedzame muffins, Gezonde muffin recepten

Zo maak je het

Breng een pan met water aan de kook. Snijd de pompoen in blokjes en kook ze in tien minuten zacht. Giet het water af en laat de pompoen goed uitlekken. Pureer de pompoen tot puree. Als je het goed is heb je nu zo’n 185 gram pompoenpuree.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet 12 holtes van een muffinvorm in.

Meng de pompoen puree samen met de eieren, melk, ahornsiroop, zonnebloemolie en vanille essence. Spatel de havermeel, baking soda, een snufje zout en de pumpkin spice kruiden door het beslag.

Verdeel het beslag over de ingevette muffinholtes. Verdeel de walnoten over de met beslag gevulde holtes en druk ze licht aan. Schuif de pompoen muffins voor 20 minuten in het midden van de oven.

Laat ze iets afkoelen, haal ze uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster. Besmeer de muffins voordat je ze eet met een dot roomkaas en ahornsiroop.

Glutenvrije pompoen muffins (met roomkaas en ahornsiroop), Gezonde muffins, Glutenvrije muffins, Gezonde foodblogs, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Beaufood tussendoortjes, Voedzame muffins, Gezonde muffin recepten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *