...

Giant chocolate breakfast cookie

Giant chocolate breakfast cookie

door | sep 9, 2015 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 7 reacties

Giant chocolate breakfast cooki

Ohhh wauw van de titel alleen al word je wild toch?! Een súper grote warme cookie met chocolade uit de oven als ontbijt.. Ik ga dit recept niet eens bewaren voor het weekend. Deze verdien jij gewoon op een doordeweekse woensdag. Gewoon, omdat te vieren dat er mooie zonnige dagen aankomen en omdat het weekend weer in zicht is. Zoals mijn vaste bezoekers al weten ben ik stiekem een echte snoeper en is mijn doel dan ook om zoveel mogelijk lekkere gerechten om te toveren tot gezondere. Anders zouden de tien kilo’s die er twee jaar geleden afgingen er zo weer aan zitten en dat vind niemand leuk. Daar kwam het idee voor deze giant cookie dan ook vandaan. Ik stond op met chocolade koekjes in mijn hoofd en ik kwam er niet vanaf. En dan moet je maar chocolade koekjes eten he? Lucky for you, i made some healthy stuff :)

Het mooie aan dit verhaal is dat je er maar drie (!) basis ingrediënten voor nodig hebt. Een puntje van kritiek is wel dat hij niet super knapperig is. Dat komt simpelweg omdat er geen suiker inzit. Maar dat wil je ook niet bij een gezonde start van je dag toch? Je kunt hem wel een extra crunch geven door er gehakte noten doorheen te doen.

 

Nodig voor 1 mega cookie / of 8 kleine cookies

Basis

 • 100 tot 130 gr havermout
 • 2 rijpe bananen
 • 50 gr gehakte noten

Smaakmakers

 • 1 el honing
 • 2 el cacao cacaonibs
 • 1 tl kaneel
 • 50 gr pure chocolade – en dan bedoel ik heeele pure met zo min mogelijk suiker of een variant zonder suiker

Giant chocolate breakfast cooki

Zo maak je ze

Verhit je oven tot 180 graden.

Prak de bananen en meng door de havermout. Breng het deeg op smaak met honing, kaneel en schep de cacao nibs en gehakte nootjes erdoor.

Bedek een ovenplaat met bakpapier en maak een bal van het deeg. Druk plat tot een koek en zet de plaat 15 tot 20 minuten in de oven.

Laat je cookie afkoelen en smelt de chocolade au bain marie. Lepel de chocolade over de koek heen, laat even uitharden in de koelkast en geniet!

 

Je kunt er natuurlijk ook kleine cookies van maken die je kunt eten als gezonde snack. Je kunt de cookies zo’n drie dagen bewaren in een goed afsluitbare pot

 

 

Giant chocolate breakfast cooki

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

 1. Carry

  Als je honing verhit boven de 175oC gaan de gezonde stoffen verloren! Kun je beter suiker gebruiken. Zonde van de honing!

  Antwoord
 2. Anne

  Ik heb ze net gemaakt!
  qua textuur is het even wennen maar het smaakt op zich wel goed. Ik heb zelf een suikervrij chocolade reepje in stukjes gehakt en er doorheen gemengd. Ik ga ze binnenkort weer een keer maken maar dan met rode vruchtjes.

  Super toffe blog trouwens!

  Antwoord
  • Bo

   Ja ik heb ze ook graag wat knapperiger maar daar heb je helaas een berg suiker voor nodig :( Lekker rode vruchtjes! Ga ik binnenkort ook een keer proberen :)

   Antwoord
 3. Emma

  Bedankt! Ik ben erg benieuwd :)

  Antwoord
 4. Emma

  Hey, super leuke recepten heb je elke keer. Maar als ik zulk soort recepten zie overal dan zit er altijd banaan in. Ik eet alleen geen banaan, ben er allergisch voor en vind het niet lekker. Zou je ook iets anders kunnen gebruiken in plaats van banaan? Hetzelfde voor bijvoorbeeld bananenbrood? Ik hoor het graag, thanks!

  Antwoord
  • Bo

   Bedankt Emma! Leuk om te horen :) Ik ga binnenkort voor je aan de slag om een lekkere cake te maken zónder banaan. Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *