Gezonde pizzabodem van bloemkool

Gezonde pizzabodem van bloemkool

door | jun 1, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten | 4 reacties

Gezonde pizzabodem van bloemkool, Gezonde pizza bodems, Glutenvrije pizza bodems, Glutenvrije pizza recepten, Gezond avondeten pizza

Hoi lieve lezers! Op dit moment lig ik met mijn billen op de stranden van Bali. Hoogstwaarschijnlijk met een kokosnoot in mijn hand én mijn camera want ik ga alle heerlijke foodspots en toffe restaurantjes die ik tegenkom voor jullie vastleggen. Ben je van plan om binnenkort naar Bali te gaan? Houd Beaufood dan zeker in de gaten!

Hieronder vind je een recept van een van mijn lieve collega foodies. Ik laat jullie natuurlijk niet zonder lekkere en gezonde recepten zitter terwijl ik op vakantie ben. Hieronder vind je het recept voor een gezonde pizzabodem van bloemkool van Harmke van missglutenvrij.nl.

 

Harmke: Omdat Bo nu lekker op Bali zit, vroeg ze me of ik op haar site een recept wil delen. Na even nadenken, leek het me leuk mijn bloemkoolpizza recept te delen. Super easy, glutenvrij en daarnaast ook nog  lactosevrij. Je kunt deze pizza met vrijwel iedereen, dus ook de mensen met een voedselallergie eten. Dus plan die pizza party maar vast in!

Op mijn site missglutenvrij.nl is deze pizza een ware hit. Geen gedoe met bloem of droge glutenvrije bodems, maar gewoon een bloemkool van een euro van de markt. Ook nog eens een heerlijk budged recept dus. Je kunt de pizza helemaal beleggen naar jouw smaak. Ik doe dat zelf graag met salami en veel groente en kaas!

 

Dit heb je nodig voor deze gezonde pizzabodem van bloemkool   (1 plaatpizza of 3 kleine bodems)

 • 1 kleine bloemkool – zo’n 800 gram
 • 3 eieren
 • 1 el Italiaanse kruiden
 • 1 teen knoflook geperst

 

Gezonde pizzabodem van bloemkool, Gezonde pizza bodems, Glutenvrije pizza bodems, Glutenvrije pizza recepten, Gezond avondeten pizza

 

Zo maak je het

Snijd en was de bloemkool, laat ‘m even goed uitlekken in een vergiet. Verpulver de bloemkool in een keukenmachine tot dat er een rijstachtige substantie overblijft.

Doe de bloemkool in een magnetronbestendige kom en zet deze voor acht minuten in de magnetron op vol vermogen.

Haal vervolgens de kom uit de magnetron en doe hierbij de eieren, de knoflook en Italiaanse kruiden en mix het geheel met een vork. Let op: NIET met je handen, de bloemkool is gloeiend heet.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hierop de bodems, je kunt het prutje goed uitsmeren met een vork. Hoe dunner de bodem hoe knapperiger hij zal worden.

Bak de bodem vervolgens zo’n vijftien minuten in een op 180 graden (hete lucht) voorverwarmde oven.

Je bodem is nu klaar om te beleggen. Doe dit met je favoriete toppings en bak de pizza daarna nog vijftien minuten in de oven op 180 graden.

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

 1. Inge

  Kan ik dit “deeg” ook invriezen ? Ik heb dezelfde vraag voor het pizzadeeg van havermouti dat heel erg lekker is.

  Antwoord
  • Bo

   Het deeg niet, maar de afgebakken bodem eventueel wel :)

   Antwoord
 2. nathalie van dinther

  Wat kun je doen als je geen magnetron hebt?

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Nathalie, de bloemkool kun je in plaats van in de magnetron ook koken in de pan. Breng hiervoor een pan met water aan de kook en kook de verpulverde bloemkool in ongeveer vijf minuutjes gaar. Liefs en eet smakelijk!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.